18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara25°C
  • Antalya23°C

TURİZM ÇALIŞANIN MAAŞININ 1250 LİRASI ERİDİ

Turizm çalışanının aldığı 8 bin 500 lira asgari ücret Euro değeri 393 Avroydu bir gün içinde ise 340 Avroya düştü.

Turizm çalışanın maaşının 1250 lirası eridi

08 Haziran 2023 Perşembe 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat / Antalya -
CHP Antalya Manavgat ilçe Başkanı Oykun Başar, Türk Lirası karşısında  ABD doları,  İngiliz Sterlini/Paundunu ve Avrupa Birliği(AB) Para birimi Euro'nun ne kadar değer kazandığını pandemi öncesi 16 milyon yabancı turisti ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya insanının daha iyi gözlemlediğini söyledi.

"Anadolu'nun farklı illerinde aman boşver maaşını Dolarlamı, Sterlinlemi ve Euro ile alıyorsun ? diyerek geçiştirebileceğini" ancak  turizm kenti Antalya'da yolu turizmle buluşan herkesin bunun ne anlama geldiğini çok iyi bileceğini belirten CHP Manavgat İlçe Başkanı Oykun Başar,"Bir Alman turist Manavgat'a tatil için geldiğinde sadece döviz bürosunda  100 Euro'yu  Türk Lirasına çevirtse  2 bin 500 lira. Heteredoks   Ordotoks diyerek Türk Lirasının değerini Afrika ülkelerinin para birimlerinin bile altına ilndirmeyi başaran 21 yıldır ülkeyi yanlış ekonomi politikaları ile yöneten üretme tüket et diyen Ak Parti'nin iktidarının ülkeyi ekonomik olarak uçurumdan aşağıya attığının  açık bir göstergesi. Dillere pelesenk olmuş AKP'lilerin kendilerinin söylediği yaparsa Ak Parti yapar sözünü yalancı çıkarmayacak Türk milletinin bir günde nasıl fakirlestirtirilmesini gösterdi.

Antalya'da Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) verilerine göre 275 bin turizm çalışanı var. Bunun 125 bini 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye turizminin en bük turizm destinasyonu Manavgat'ta bulunuyor.  Turizm çalışanının aldığı 8 bin 500 lira asgari  ücret Euro değeri 393 Avroydu bir gün içinde ise 340 Avroya düştü. Bir günde asgari ücretlinin maaşı 47 Euro eridi. Bunun Türk Lira karşılığı ise bin 250 liranın erimesi demek",dedi.

Turizmci Saadet Partisi(SP ) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, 21 yıllık AKP iktidarının milleti öylesi fakirleştiğini  Turgut Özal döneminde orta direk diye tanımlanan kitlenin tamamen sıfırlandığını. ifade etti.  SP Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral," Orta direk yok oldu. Antalya'da bacasız sanayi diye isimlendirilen turizm sektörün 275 bin SGK'lı turizm çalışanını istihdam ediyor. Turizm çalışanlarının yüzde 90'nı maaşını 8 bin 500 liradan alıyor. AB ülkelerinde en yüksek saatlik çalışma ücreti Lüksemburg'ta . Lüksemburg'ta bir saatlik çalışma ücreti 13, 8 Euro. Almanya'da bu rakam 13, 5 Euro.Bir Avrupalı günlük 7 saat çalışsa 94,5 Euro. AK P iktidarından zengin daha zengin .Fakir daha fakir olmadı ; daha doğrusu fakirlik kavramı insanı endeks dışına çıktı. Bunun sorumlusu AKP iktidarıdır.. "İfadesinde bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA