17 Haziran 2024
  • İstanbul29°C
  • Ankara31°C
  • Antalya31°C

TURİSTLER ÇOCUKLARINA KIL ÇAMURDAN YAPILMA SU DÜDÜĞÜ ALIYOR

Manavgat ilçesine tatile gelen Alman, İngiliz, Belçikalı Avusturyalı ve Hollandalı turistler çocuklarına plastik sanayi ürünü oyuncak ve düdük alma yerine otantik el yapımı ürünleri alıyor.

Turistler çocuklarına kıl çamurdan yapılma su düdüğü alıyor

24 Mayıs 2024 Cuma 09:15

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Turistler çocuklarına kıl çamurdan yapılma su düdüğü alıyor. Turistik pazarlara gelen Alman ve Avrupalı turistler tatile getirdikleri çocuklarına plastik oyuncaklar yerine el emeği göz nuru örme oyuncaklarla çamur kilden yapılan ve fırında pişirilen su  düdüğünü alıyor. çamur kilden yapılan düdüklerin içine  su dökülüp üflenince  bülbül sesi gibi ses çıkarıyor.

-su-dudugu-001.jpgManavgat ilçesine tatile gelen Alman, İngiliz, Belçikalı Avusturyalı ve Hollandalı turistler çocuklarına plastik sanayi ürünü oyuncak ve düdük alma yerine otantik el yapımı ürünleri alıyor.

-su-dudugu.jpgManavgat'a tatile gelen ve Turizm Bölgelerinde kaldığı otelde çıkarak şehir merkezinde turistik Pazartesi, Perşembe ve Side Cumartesi Pazarına gelen turistler çocuklarına plastik sanayi üretimi oyuncak yerine  el yapımı oyuncaklar ile kıl çamurdan yapılma su düdüğü alıyor. Su düdüğü satıcısı  Şehriban Yılmaz,kıl çamurdan yapılan ve fırında pişirilerek içine su dökülerek çalınarak kanarya kuşu sesi çıkaran düdüklerin tanesini turistlere tanesi 2 Euro'dan sattıklarını söyledi.Şehriban Yılmaz," Alman turistler su düdüklerine yoğun ilgili. Düdükleri hem  çocukları, hem eşi ve hemde kendileri için alıyorlar. Çocukluklarını yaşıyorlar."dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA