19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

TITC, 12. KEZ HİNDİSTAN’DA 6 ŞEHİRDE TÜRKİYE'Yİ TANITIYOR

Türk-Hindistan Turizm Konseyi -TITC, Hindistan’ın 6 şehrinde 1000’e yakın seyahat acentesi ile buluşmak üzere düzenlediği workshoplara 30’a yakın turizmci ile gidiyor.

TITC, 12. kez Hindistan’da 6 şehirde Türkiye'yi tanıtıyor

20 Şubat 2019 Çarşamba 12:00

ÖZKAN ALTINTAŞ -TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Türk-Hindistan Turizm Konseyi -TITC, dünya turizminde önemli pazar payına sahip bulunan Hindistan’dan Türkiye’ye turist çekmek için ülkenin 6 şehrinde 1000’e yakın seçkin seyahat acentesi ile buluşmak üzere düzenlediği workshoplara 30’a yakın turizmci ile gidiyor.
TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak "Azimli bu çalışmalarla, özel sektör devlet işbirliği ile Hindistan vatandaşlarının Ülkemize olan ilgisi son yıllarda hızla artmış ve ülkemize gelen ziyaretçi sayıları 150.000 rakamlarını aşmıştır.Hedefimizi 2023 yılında Hindistandan ülkemiz de katma değeri yüksek 1.000.000 ziyaretçi misafir ağırlamaktır" dedi.

hindistan-workshop-2019.jpg
hindistan-workshop-2019-001.jpgKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ile Ankara’da bir araya gelerek Hindistan program hakkında bilgi verdiğini belirten TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak “Türk turizmcilerinin ülkemizin tanıtımında gösterdikleri özveriye teşekkür eden her iki bakanında Türkiye’ye turist getiren ve kazandıran her türlü çalışmanın yanındayız” diyerek destek verdiklerini söyledi.

TAFİ ,TÜRK TURİZMCİLER ONURUNA YEMEK VERİYOR
TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak “TITC Türk-Hindistan Turizm Konseyi ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Kültür ve Turizm Tanıtma Müşavirliği işbirliği, INDIGO hava yolları ve GATEWAY & VFS iç hat ulaşım ve destek ve Sponsorlukları ile Türkiye turizm destinasyonlarının tanıtımı ve B2B workshoplarının yanı sıra Türkiye Turizm Destinasyon Eğitim sertifika programını da 12. kez icra etmiş olacağız” dedi. TITC’nin Hindistan workshoplarında Hindistan Seyahat Acentaları Federasyonu TAFI Başkanı Mr.Praveen Chug, 24 Şubat akşamı Yeni Delhide Türk heyeti onuruna hoş geldin kokteyli ve akşam yemeği verecek.

EMİN ÇAKMAK: HEDEFİMİZ TÜRK EKONOMİSİNE KATKIDIR
TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak, yaklaşık 10 yıldan bu yana yaptıkları çalışmalarla Hindistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısında hatırı sayılır artış sağladıklarını belirterek “Yılmadan tanıtımları sürdürüyoruz. Her tanıımda ibre biaz daha yukarı tırmanıyor. TİTC Genele Sekreteri Duygu Kuşkulu ile birlikte yoğun bir çalışma gerekleştirdikten sonra 12’ci kez Hindistan’a gidiyoruz ve 1000’e yakın seçkin Hintli acentelerle Türk turizmciler bulacak. Hindistan bir kez daha Türkiye’yi tanıyacak. Hedefimiz Türk ekonomiine katkıda bulunmaktır” diyerek yapılan çalışmaları şöyle özetledi:

Değerli Turizm Paydaşlarımız,

Hindistan 1.3 milyar nüfusu ile dünyanın en hızlı büyüyen 2. Ekonomisine sahip bir ülke konumunu korumakta ve 2018 yılında 50 milyon Hint vatandaşı dünyanın farklı ülkelerine seyahat etmektedir.

titc-kurucu-baskani-emin-cakmak.jpgTürk-Hindistan Turizm Konseyi 2006 yılından bu yana Hindistan da 11 kez ve her defasında 5-8 değişik şehrinde T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve THY işbirliğinde workshoplar düzenlemiş ve Türkiye Turizm Destinasyon Eğitim sertifika programı çerçevesinde 20.000 Hintli seyahat acentası çalışanına destinasyon eğitimini Bakanlığımız Kokartlı ve Konseyimizin Eğitim danışmanı Deneyimli Rehber Koray Yalkut tarafından verilerek sertifikalandırmıştır.

2016 yılından bu yana 3.000 aşkın Hintli seyahat Acentasını ve 200 aşkın basın mensubunu ülkemizde ağırlayarak ülkemizin değişik bölgeleri tanıtılmıştır.

2012 Şubat ayında TAAI Hindistan Seyahat Acentalar Birliği Üyesi 1200 Acentayı 10 günlük bir programla ülkemizin muhtelif bölgeleri tanıtılmıştır.

2017 Mayıs ayında OTOAI Hindistan Outbound Tur Operatörleri üyesi 50 tur operatörüne DOKTOB işbirliğinde Muğla Bölgesi Tanıtılmıştır.

2017 Ekim Ayında TAFİ Hindistan Seyahat Acentalar Federasyonu üyesi 650 Acenta ve 50 basın mensubu, DOKTOB işbirliğinde Muğla bölgesi, AKTOB işbirliği ile Antalya Bölgesi tanıtımı gerçekleştirilmiştir.

Bu etkinliklerimizde gerek Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerek Dış işleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’un Önemli Katkıları olmuştur.

THY milli hava yolumuz bu çalışmalarımızda resmi taşıyıcı hava yolu şirketimiz olarak üzerine düşen desteği esirgemeden vermişlerdir.

Azimli bu çalışmalarla, özel sektör devlet işbirliği ile Hindistan vatandaşlarının Ülkemize olan ilgisi son yıllarda hızla artmış ve ülkemize gelen ziyaretçi sayıları 150.000 rakamlarını aşmıştır.

Hedefimizi 2023 yılında Hindistandan ülkemiz de katma değeri yüksek 1.000.000 ziyaretçi misafir ağırlamaktır.

Yıllardır karşılıklı ulaşım uçak seferlerinin artırımı için çaba sarf ediyorduk ve sonunda hedefimize ulaştık, 20 Aralık 2018 tarihinde Hindistan’ın En büyük özel hava yolu şirketi olan INDIGO ile THY “CODE SHARE” Ortak kod paylaşım uçuşları hususunda anlaşmaya vardılar ve protokolü imzaladılar.

Bu Anlaşma ile birlikte INDIGO Hava yolları Mart ayında Hindistan’ın Muhtelif şehirlerinde uçuşlarına başlayacak ve yıl sonuna kadar THY ile INDIGO Hava yollarının toplam uçuşları günde 12 sefere çıkartılması planlanmaktadır, Tahminimiz 2020 yılında her iki hava yolunun ortak yolcu taşıma kapasitesi 1.000.000 yolcuya ulaşacaktır.

https://www.haberturk.com/thy-ve-indigo-ile-kod-paylasim-anlasmasi-imzaladi-2268652-ekonomi

https://m.timesofindia.com/business/india-business/indigo-and-turkish-airlines-announce-code-share-agreement/amp_articleshow/67195422.cms

Son gelişmeler Işığında önümüzdeki dönem direk uçuşların başlayacağı 6 büyük metropol şehrinde, TITC Türk-Hindistan Turizm Konseyi ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Kültür ve Turizm tanıtma Müşavirliği işbirliği, INDIGO hava yolları ve GATEWAY & VFS iç hat ulaşım ve destek ve Sponsorlukları ile Türkiye Turizm Destinasyonlarının tanıtımı ve B2B workshoplarının yanı sıra Türkiye Turizm Destinasyon Eğitim sertifika programını da 12. Kez icra etmiş olacağız.

25 Şubat 2 Mart Tarihleri arasında aşağıdaki program çerçevesinde workshoplarımızı gerçekleştireceğiz.

Workshop Program;

23 Şubat İstanbul Yeni Delhi Uçuşu

24 Şubat Yeni Delhi’ye varış ve Workshoplara hazırlık

25 Şubat Yeni Delhi Workshop ve Ahmedabada Uçuş

26 Şubat Ahmet Abad workshop ve Haydarabada Uçuş

27 Şubat Haydar abad workshop ve Chennai Uçuş

28 Şubat Chennai workshop ve Puneye Uçuş

01 Mart Pune workshop ve Bombay geçiş

02 Mart Bombay workshop İstanbula uçuş

03 Mart Pazar Sabah İstanbula varış

2017 Ekim ayında Dalaman ve Antalya da ağırladığımız Hindistan Seyehat acentaları Federasyonu TAFI Başkanı Mr.Praveen Chug 24 Şubat akşamı Yeni Delhide Türk heyetimizin onuruna bir hoş geldin kokteyli ve akşam yemeği vereceklerdir, Sayın Chung’a nazik misafirperverlikleri için şükranlarımı sunuyorum.

Türkiyeden aşağıdaki kurumlarımızın katılım ve maddi katkıları ile workshopumuz gerçekleştireceğiz.

Ülkemize ve sektörümüze hayırlara ve uğurlara vesile olur inşallah.

KATILIMCI KURULUŞLAR ŞÖYLE:

· Orion turizm

· Dubb Restaurants

· Crystal Concepts DM

· Les Ottomans Hotel

· Mardan Palace hotel

· Titanic Hotels

· Eren DMC

· YGD Travel

· TSD-MC travel

· Lujo Hotel

· Nikki Beach Resort and Spa Hotel

· Paramount hotel Bodrum

· Kaya Hotels

· Çelebi Platinum Servisleri

· Global Connect Travel

· Indigo Airlines

· Mercan Turizm

· Rixos Hotels

· NEXA Travel

· Hello Turizm

· Gateway & VFS Global

Emin Çakmak
TITC Kurucu Başkan

Duygu Kuşkulu
TITC Genel Sekreter

Turkish-Indian Tourism Council

Tel:+90-530-3914119

www.titc.info

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA