29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Antalya16°C

THY BOEİNG 787 DREAMLİNER ÜS BAKIM OPERASYONU'NU TAMAMLADI

THY,Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçaktan birinin üs bakım operasyonlarını, Atatürk Havalimanı’nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) tesislerinde başarıyla tamamladı.

THY Boeing 787 Dreamliner Üs Bakım Operasyonu'nu tamamladı

16 Şubat 2022 Çarşamba 09:00

İSTANBUL - Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Türk Hava Yolları’nın 2019 yılının haziran ayında ilk kez filosuna kattığı iki adet Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçaktan birinin üs bakım operasyonlarını, Atatürk Havalimanı’nda yer alan uçak bakım, onarım ve revizyon (MRO) tesislerinde başarıyla tamamladı.

Kurulduğu günden bugüne büyük başarılara imza atarak Türk sivil havacılığına öncülük etmeye devam eden Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., bakım kabiliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek ilk Boeing 787 Dreamliner tipi uçağın üs bakımını tamamladı.

Dünya sivil havacılık sektöründe faaliyet gösteren yeni nesil uçak tiplerinden biri olan ve yakıt verimliliği, menzil esnekliği, yolcu konforu gibi özellikleriyle ön plana çıkan Boeing 787 Dreamliner’ı bakım kabiliyetine alan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., sürekli büyüyen ve gelişen küresel MRO sektöründe rekabet gücünü daha da artırarak başta Türk Hava Yolları olmak üzere, filosunda Boeing 787 Dreamliner tipi uçak bulunan hava yolu operatörlerine, havacılığın önemli merkezlerinden biri olan İstanbul’da üs bakım hizmeti sunacak.

İlk Boeing 787 Dreamliner üs bakımının başarıyla tamamlanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü Mikail Akbulut, “Hizmet portföyümüz için önemli bir kilometre taşı olan ilk Boeing 787 Dreamliner bakımımızı tamamlamış olmanın gururunu yaşıyoruz. Sektörümüzün değişen ve gelişen ihtiyaçlarına göre şekillendirdiğimiz kabiliyetlerimizi daha da arttırarak; müşterilerimize üstün ve kaliteli hizmetler sunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Uluslararası havacılık prosedürleri gereği Boeing 787 tipi uçaklar için her üç yılda bir tamamlanması gereken üs (ağır) bakımlar uçak ve sistemlerinin fonksiyonel ve operasyonel kontrolleri, modifikasyonları, komponent ve parça değişimleri gibi bakım faaliyetlerini kapsıyor. Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. dünyada üs bakım gerçekleştirebilen en yetkin uçak bakım şirketleri arasında yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA