17 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara9°C
  • Antalya18°C

SUUDİ ARABİSTAN, TÜRK HALKINA TURİSTİK VİZEYLE ÜLKEYİ AÇTI

Suudi Arabistan’ın ‘Türkiye Roadshow’ etkinliğinde ülkenin “Nusuk” online kanalı üzerinden turizme açılışı tanıtıldı ve Türklerin kolayca ziyaret edebilecekleri anlatıldı.

Suudi Arabistan, Türk halkına turistik vizeyle ülkeyi açtı

14 Aralık 2022 Çarşamba 11:00

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
ISTANBUL-
Suudi Arabistan’ın Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia, Turizm Otoritesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, Nusuk Genel Müdürü Fahd Hamidaddin, Türkiye ve MEA, Pazarlama Müdürü Abdülkarim Y. Aldarwish ev sahipliğinde düzenlenen ‘Türkiye Roadshow’ etkinliğinde ülkenin “Nusuk” online kanalı üzerinden turizme açılışı tanıtıldı. “Türk halkını Suudi Arabistan’a turistik vize ile bekliyoruz” mesafının verildiği toplantıya Türkiye’den seyahat acenteleri, işadamları ve diğer yetkililerin katıldı. Toplantıda ziyaretçilerin ‘Nusuk’ üzerinden yapacakları online başvuru ile Suudi Arabistan’ı kolayca ziyaret edebilecekleri anlatıldı.Nusuk platformunun detaylarına www.nusuk.sa/tr adresinden ulaşılabiliyor.

suudi-arabistan-003.png
abdulkarim-y.-aldarwish.png
UBSAD Başkanı Nebil Çelebi, Suudi Arabistan’ın Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ile görüştü

abdulkarim-y.-aldarwish--001.jpg

DEVRİM GİBİ KARARLAR ANLATILDI
İstanbul Mandarin Bosphrus Hotel’de düzenlediği ‘Türkiye Roadshow’ etkinliğinde ülkenin Türk vatandaşları için Schengen vizesi mecburiyeti olmadan ‘turist vizesi” ile turizme açıldığını ve ‘umre ziyareti’nin yapılabileceğini duyurdu Ayrıca devrim gibi kararlar yanında ‘nusuk”’ adlı online uygulama ile Suudi Arabistan’ı ziyaret edecek Türk turistler için tüm zorlukların ortadan kalktığını bildirdi.

fad-hamidaddin.jpg

FAHD HAMİDADDIN: BABAM TÜRK’TÜR
Yıllardan sonra ilk kez turizme açılan Suudi Arabistan’ın ‘turizm tanıtımı’ olarak görülen ‘Türkiye Roadshow’ etkinliğinin açılışında Suudi Arabistan Turizm Otoritesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi, Nusuk Genel Müdürü Fahd Hamidaddin “Türkiye’ye her zaman sempati duydum. Çünkü babam Türk’tür. Bu nedenle her zaman yanınızdayım. Nusuk’un lansmanı Eylül ayında yapıldı. Türk halkını Suudi Arabistan’ı keşfetmeye çağırıyoruz. Sizleri kapıda ülkemizin simgesi olan portakal çiçeğinden yapılmış taçlarla karşıladık” dedi.

TÜRKİYE’NİN BÜYÜMESİ BİZE DE GÜÇ VERİYOR
Hamidaddin şunları söyledi: “2019’dan bu yana planladığımız büyük turizm projelerini devreye soktuk. Diga destinasyon dediğimiz, devasa sorumluluklar içeren sürdürülbilirlik ve hata yapmanın affı olmadığı projeleri hayata geçiriyoruz. Türkiye’ye en iyi dostane ilişkileri sunmak için geldik. G20 zirvesinde Suudi Arabistan’ın yüzde 140 büyüdüğü, 550 milyon dolarlık işlem hacmine ulaştığı görüldü. Bu nedenle UNWTO’ya yönetici aday olduk. WTO yönetimin görev aldık. 56’dan fazla bakan ve 230’u aşkın CEO ile çalışmalar yapıyoruz. Türkiye her zaman güçlü bir ülkedir. Suudi Arabistan ile Türkiye’nin geçmişten gelen dostluğu ve büyüyen turizminde yanımızda olması, büyümesi bizlere de güç veriyor.”

abdulkarim-y.-aldarwish.jpg

ALDARWISH, SUUDİ ARABISTAN’ıN BİLİNMEYEN YANLARıNı ANLATTı
Suudi Arabistan Türkiye ve MEA, Pazarlama Müdürü Abdülkarim Y. Aldarwish konuşmasına Türk çe başladıktan sonra “Şimdilik bu kadar öğrenebildim. Türkiye gibi bir ülkede görev yapmanın sorumlululuğun alıyorum. Yakında herkes gibi Türkçe konuşmayı düşünüyorum.” dedi.

abdulkarim-y.-aldarwish-001.jpg
Özkan Altıntaş, Suude Arabistan Türkiye ve MEA, Pazarlama Müdürü Abdülkarim Y. Aldarwish Abdülkarim Y. Aldarwish, Fatih Cansızoğlu

SUUDİ ARABİSTAN'I KEŞFE GELİN
Abdülkarim Y. Aldarwish daha sonra Suudi Arabistan’ın tarihi ve turistik yerlerini barkovizyon eşliğinde tanıttı. Suudi Arabistan’ın dünyanın en büyük 11’ci ülkesi olduğunu ve bilinmeyen yanları olduğunu belirten Aldarwish, “Riyad modern şehir, Diriyah gibi özel yerler var. Dünyanın ucu alanı var. Nabatean’da 110 adet antik mezar var. Ailula ve Dadan ayrı medeniyetlerin bulunduğu bölgelerdir”dedi.

suudi-arabistan-.jpgsuudi-arabistan-012.jpgsuudi-arabistan-013.jpg

masap-hasimi’.jpg

NUSUK ÜZERİNDE KOLAY ARABİSTAN ZİYARETİ

Nusuk Planlama Yönetimi Müdürü Masap Haşimi’de ‘nusuk’ projesi hakkında bilgi vererek “Nusuk App’yi indirenler 6 dilde Suudi Arabistan’da nereye gidilir, ne yenir, ne içilir, nerede kalınır gibi sorularına cevap bulacaklar. Ayrıca Nusuk üzerinde turistik e-vize alma imkanı bulacaklar”’ dedi.

suudi-arabistan-005.jpgTatil Bahçesi Turizm sahibiFatih Cansızoğlu, Atalay Arıcıoğlu, Özkan Altıntaş, Renk Turizm sahibi Vedat Duru, Kappa Tur Yönetimi Demir İşçil ve Meriç İşçil

suudi-arabistan-006.jpgSaudia Airways Türkiye Müdürü Ferit Aksun, Özkan Altıntaş, Mutlu Turizm sahibi Hamdi Elalmış

suudi-arabistan-007.jpgTatil Bahçesi Turizm Sahibi  Fatih Cansızoğlu, Accor Hotels Türkiye Satış Müdürü Beyza Çavuşoğlu, Atalay Arıcığlu, Özkan Altıntaş

suudi-arabistan-008.jpgBedir Turizm sahibi Mustafa Kırk, Hilal Turizm sahibi Nebil Çelebi, workshop'a katıldılar

suudi-arabistan-009.jpgKonuklara tesbih hediye edildi

suudi-arabistan-011.jpg
Suudi Arabistanlı turizmciler memnun kaldı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA