29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

SUUDİ ARABİSTAN, RİG TURİZM PROJESİ İÇİN PLANLARINI AÇIKLADI

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), yeni bir turizm projesi olan Rig için planlarını açıkladı.

Suudi Arabistan, Rig turizm projesi için planlarını açıkladı

18 Ekim 2021 Pazartesi 23:30

RİYAD - Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), yeni bir turizm projesi olan Rig için planlarını açıkladı. Açık deniz petrol platformlarından ilham alan proje, Basra Körfezi'nde yer alacak ve toplam 150.000 metrekareden fazla bir alana yayılacak. Tamamlandığında, çok sayıda konukseverlik teklifi, macera ve su sporları deneyimi sağlayacaktır.

Rig, PIF tarafından belirlenen kilit stratejik sektörlerden biri olan turizm ve eğlence sektöründeki bir projedir ve yerel ekonomiye önemli bir katma değer sağlaması beklenmektedir.

suudi-arabistan,-rig-turizm.jpg

Ek olarak, çevredeki çevrenin sürdürülebilir şekilde korunmasını sağlamak için proje, önde gelen küresel standartları ve en iyi uygulamaları takip edecek ve çevre koruma konusundaki daha geniş çabaları daha da destekleyecektir.

Bu proje, özellikle bölgedeki KİK ülkelerinin vatandaşları ve sakinleri arasında popüler olurken, dünyanın dört bir yanından turist çekmesi beklenen eşsiz bir turizm cazibe merkezidir.

Rig, üç otel, birinci sınıf restoranlar, helikopter pistleri ve ekstrem sporlar da dahil olmak üzere bir dizi maceralı aktivite dahil olmak üzere bir dizi turistik mekana sahip olacak.

suudi-arabistan,-rig-turizm-001.jpg

Suudi Arabistan'ın önde gelen bir küresel turizm destinasyonu olma çabalarını desteklemek için PIF, Red Sea Development Company, Alsoudah Development Company ve Cruise Saudi Company dahil olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde birçok büyük proje ve şirket kurdu.

Kamu Yatırım Fonu

PIF, gelecekteki küresel ekonomiyi şekillendirmeye yardımcı olurken, halkının yararına Suudi Arabistan'ın ekonomik dönüşümünü yönlendirmeyi amaçlayan, dünyanın en büyük egemen servet fonlarından biridir.

Kuruluş, yurt içinde yeni sektörlerin kilidini açarken, uluslararası çeşitli endüstriler ve varlık sınıfları arasında çekici, uzun vadeli fırsatlara yatırım yaparak bir portföy oluşturuyor. Bunlar arasında Premier Lig futbol kulübü Newcastle United'ın yakın zamanda satın alınması da yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA