29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

SOUTH AFRİCAN AİRWAYS, AİRBUS A350'LARI GERİ GETİRİYOR

South African Airways, Airbus A350'yi uluslararası destinasyonlara hizmet vermek için geri getirecek.

South African Airways, Airbus A350'ları geri getiriyor

02 Mart 2023 Perşembe 06:02

JOHANNESBURG- South African Airways (SAA), Airbus A350'yi daha önce COVID-19 pandemisinden önce gerçekleştirilen uzun mesafeli uçuşlar için iade eediyordu . Airbus A350 ile uçuşlar iki fazda başlayacak ve dört kıtaya hizmet verecek.

south-african-airways,-airbus-a35-002.jpgGüney Afrika bayraklı taşıyıcı, altı uçaklık azaltılmış filosuyla gönüllü ticari kurtarmadan çıktıktan sonra Eylül 2021'de operasyonlarına yeniden başladı. Daha önce OR Tambo Uluslararası Havalimanı'ndaki merkezinden 34'ün üzerinde uluslararası varış noktasına hizmet verdi . Havayolu uçuşlarına devam etmesine rağmen, önceki varış noktalarının birçoğuna hizmet veremedi ve Uluslararası Hava Hizmetleri Komisyonu (IASC) bazı uçuş frekanslarını iptal etti.

south-african-airways,-airbus-a35.jpgHavayolu, uzun mesafeli uçuşlara devam etmenin yanı sıra Güney Afrika'nın Cape Town-Durban, Johannesburg-George ve Johannesburg-Gqeberha dahil olmak üzere kıyı bölgelerine tarifeler eklemeyi planlıyor. ch-aviation tarafından bildirildiği üzere, SAA geçici Ticari Baş Sorumlusu Tebogo Tsimane önerilen rotalar hakkında "Bu yıl için seçtiğimiz rotalar, başlamamız daha kolay ve hızlı olacak rotalar. Uzun zaman alacak türden bir yatırım gerektirmiyor." dedi

SAA dört kıtaya ve yeni destinasyonlara hizmet verecek

A350'yi geri getirme ve daha önce hizmet verilen bazı noktalara uzun mesafeli uçuşları yeniden başlatma planları iki aşamada başlayacak. İlk aşamada SAA, kiraladığı Airbus A330-300 uçağını Mart 2023'ün sonuna kadar São Paulo Guarulhos Uluslararası'na (GRU) Perth Uluslararası Havaalanı'na (PER) uzun mesafeli uçuşlar için kullanacak.

south-african-airways,-airbus-a35-001.jpgUlusal havayolu, ikinci aşamada A350'lerle Frankfurt Havalimanı (FRA) , Londra Heathrow (LHR) , Washington Dulles (IAD) ve New York John F. Kennedy Havalimanı'na (JFK) uçuşlarına devam edecek . ch-aviation'ın filo geçmişine göre, SAA daha önce Ekim 2019 ile Ağustos 2020 arasında eski Air Mauritius ve Dublin merkezli Avolon'dan kiralanan iki Hainan Airlines uçağı dahil olmak üzere dört A350-900 işletti.

2021'de South African Airways, Gana, DRC, Zambiya, Mozambik ve Zimbabwe'ye bölgesel uçuşlarla faaliyetlerine yeniden başladı. Havayolu, Namibya ve Mauritius'a uçuşları yeniden başlattı ve Malavi, Lilongwe'ye uçuşlarını yeniden başlatmaya hazırlanıyor. Geçen ay SA Ulusal Hazinesi, SAA'nın artık teknik olarak iflas etmediğini bildirdi. Mali durumundaki iyileşme ve uluslararası uçuşların yeniden başlamasıyla South African Airways, kıtanın en iyi havayollarından biri olma gururunu geri kazanma yolunda olabilir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA