29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Antalya16°C

SİDE'YE TATİLE GELEN TURİSTLER İLKBAHARI YAŞIYOR

Tarihi ören yerinde Piskoposluk Sarayı Avlusu ve Doğu Nekropolü bölgesinde baharın müjdecisi papatyalar , dağlaleri(Anemonlar) açtı.

Side'ye tatile gelen turistler ilkbaharı yaşıyor

03 Şubat 2023 Cuma 16:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side/Antalya -
Başta Doğu Anadolu Bölgesi , Güneydoğu ve Marmara Bölgesi olmak üzere yoğun kar yağışı ile tanışırken kültür turizminde  Türkiye ve Antalya'nın kalbi olan Side Antik Kent kış ortasında ilkbaharı yaşıyor. Kışın başta Almanya, Hollanda, Belçika ülkelerinde soğukta üşüyen Avrupalı ve İskandinav turistler Side Antik Kent'te doğa yürüyüşü yaparak hemde tarihi kültürel, ve arkeolojik varlıkları yerinde tanıyor. 

 side,-turist-005.jpg     Dünyaca ünlü turizm destinasyonu  Side'ye ilkbahar erken geldi. Tarihi ören yerinde Piskoposluk Sarayı Avlusu ve Doğu Nekropolü bölgesinde baharın müjdecisi papatyalar , dağlaleri(Anemonlar) açtı. 

        Sideli Turizmci Ramazan Tecer, Side Antik Kentte kış ortasında ilkbahar yaşadığını söyledi. Side Antik Kent'in tarihi kültürel zenginliği yanı sıra bitki türü bakımından da çok zengin olduğunu belirten Ramazan Tecer, '' Ülke geneli kar ve soğuk havaya teslim olurken Side'de halk ve tatile gelen turistler ilk baharı yaşıyor.'' dedi.
side,-turist-006.jpgside,-turist-007.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA