29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C
  • Antalya16°C

SHARON LANE, ÜÇ YIL YOLCU GEMİSİNDE YAŞAYACAK

Amerikalı emekli öğretmen Sharon Lane, Miray Cruises’a ait MV Gemini adlı gemi ile İstanbul’dan hareketle üç yıllık dünya seyahatine çıkıyor

Sharon Lane, üç yıl yolcu gemisinde yaşayacak

22 Nisan 2023 Cumartesi 17:24

İSTANBUL- Hayallerinin peşinden koşan, gemi seyahati tutkunu 75 yaşındaki Amerika California'dan emekli lise öğretmeni Sharon Lane, 30 bin Dolar ödeyerek üç yıl gemide yaşamı seçti. Bir yolculukta denize aşık olan ve  gemide yaşamak için hayaller kuran Sharon Lane, 1 Kasım’da İstanbul’dan kalkacak Miray Cruises’a ait MV Gemini adlı gemi ile üç yıllık bir yolculuğa çıkacak.
Sharon Lane, gemi şirketinin üç yıllık dünya seyahati programını duyduğunda hemen gemide yaşamak istediği aklına geldi ve fırsatı yakaladığını düşündü. Sharon Lane, bir gemi seyahati tutkunu.olarak 1 Kasım'da İstanbul'dan hareketle dünyanın 375 limanını kapsayacak destansı yolculuğa çıkmak için MV Gemini'de rezervasyon yaptırdı. Öğretmenliğinde yabancı dil öğrettiği öğrencilerini Avrupa gezilerine götürmeyi seven Sharon Lane 1990'larda, iki yıllık maceralar için Güney Afrika'nın Cape Town kentine gemiyle gittiğinde hayalini kurduğu gemi gezisi fırsatını hayata geçiriyor.

sharon-lane,-miray-cruises,-mv-gemini.jpg

Yakın zamanlarda, Lane bir gemi yolculuğuna çıktı, Gemi seyahatini dünyayı görme fırsatı verdiği için değil, aynı zamanda denizde seyahat hissinin en sevdiği hislerden biri olduğu için sevdiğini belirtti.
Sharon Lane , “Aslında okyanus seyahatini tercih ediyorum. Gemi seyahatinde okyanuslara karşı güç kullanmak, beni heyecanlandırıyor” dedi .



EVDE KALMAYIN

Lane, deneyimini bir blog'da yayınlamayı planlıyor ve "Amacım her gün bir şeyler yazmak" diyor. Takma adla yazdığı blogun , yolculuğun tadını çıkarmasına ve maceralarını hem evindeki sevdikleriyle hem de yabancılarla paylaşmasına izin vereceğini umuyor .

Lane, gönderilerinin başkalarını risk almaya ve kendilerini rahatlık alanlarından çıkarmaya teşvik edeceğini umuyor. Orta yaşta seyahat etmeyi erteleyerek geçirdiği yıllara hâlâ pişmanlık duyuyor.

"Hayatta her şeyin yolunda olduğu, paranın doğru olduğu, randevuların doğru olduğu ve diğer insanların gitmek istediği zaman gitmek için her zaman mükemmel zamanı beklediğimi düşünüyorum" diyor.

"Evde kalmayın," diye herkesi teşvik ediyor. "Ev kalbin olduğu yer olabilir, ev şapkanı astığın yer olabilir. Şapkanı as ve sonra tekneye bin, uçağa bin, arabaya bin, bir yere git" diyor.

sharon-lane,-miray-cruises,-mv-gemini-001.jpg
 

BİR GECEDE KARAR VERDİ

Bir yolcu gemisinde yaşamak Lane'in hayali olsa da, yüksek maliyet her zaman bir engel olmuştu. Ancak Lane, bir gün Zoom görüşmesi yaptığı bir arkadaşından üç yıllık gemi yolculuğunu duyduğunda heyecanlandı. Günün geri kalanının araştırma yaparak ve bütçe ülişturma çabasıyla geçirdi.
MV Gemini'deki en ucuz odalar, yalnız seyahat edenler için bir indirim dahil olmak üzere yıllık yaklaşık 30.000 $'a mal oluyor. Lane, bu maliyetin yönetilebilir olduğunu hesapladı ve sefere katılmaya karar verdiğini belirterek "O gece yarısına kadar yeterince araştırma yaptım ve bir oda ayırttım" dedi. Şimdi Lane, MV Gemini'nin Kasım ayında sefere çıkışına hazırlanıyor.
Sahip olduğu eşyaların çoğunu satmaya başlayan ve oturduğu evin kiralık kontratını iptal eden Sharon Lane, denizde uzun süre kalmaya hazırlanıyor.

Lane, "Bu benim için hayatımın en büyük çılgınlığı. Bir inanç sıçraması ve hayallerimin peşinde koşmak. Ama döndüğümde bir yer bulacağımı biliyorum. Ya da belki sonunda başka bir ülkede yaşarım. Bir geleceği gitmenin heyecanını yaşıyorum" diyor.

sharon-lane,-miray-cruises,-mv-gemini-002.jpg

YENI BIR HAYATA HAZıRLANıYOR

Lane, gemideki en ucuz kabinlerden birini seçti "Sanal İç Mekan" dediği 13 metrekarelik kabinde pencere yok. Ancak ona geminin dışından canlı görüntü yayınlayacak bir ekran sözü verildiğini belirterek “Eğer pencerem olsaydı, dışarda ne olduğunu tam anlamıyla görebileceğim bir ekran olacak..Bu benim için yeterli” dedi.

Lane, doğal ışık almayan bir odada üç yıl yaşamanın göz korkutucu olmadığı konusunda ısrar ediyor. Kulübeyi bir yatak odası gibi ele almayı planlıyor. Orada uyuyacak ama orada fazla zaman geçirmeyecek. Gün boyunca, geminin başka bir yerinde okyanus manzarasının tadını çıkararak dolaşarak rahatlayacak veya heyecan verici gezinin tadını çıkarmakla meşgul olacak.

YANINA TORUNLARININ FOTOĞRAFLARINI ALIYOR

Lane, denize açılmadan önce “mallarının %95'ini” satmayı planlarken, kabini kendisinin yapmak için yanında birkaç aile fotoğrafı götüreceğini söylüyor. Artık yetişkin olan torunlarının çocukluklarına ait favori bir fotoğrafı var ve onları gemi gezisinde yanında taşıyacak.

Lane, "Fotoğrafı lamine ettim. İki mıknatıs ile kapıma yapıştıracağım. Her içeri girdiğimde yüzlerini göreceğim ve kapının bana ait olduğunu anlayacağım. Fotoğrafta torunlarım beni gülümseyerek karşılayacaklar” dedi.

YENI ARKADAŞLAR BULACAK

Lane, “Beni vazgeçirmeye çalışmalarını istemiyorum” diyerek kızına veya torunlarına gemi yolculuğuna çıkacağını henüz söylemediğini belirterek kararını destekleyeceklerini düşünüyor. Ancak üç yıl uzun bir süre ve dünyanın çevresini dolaşırken muhtemelen karada sevdiklerini pek göremeyecek.

Ancak Lane, çok uzaklardaki yerlerden aile ve arkadaşlarla görüntülü görüşme yapacağını belirterek, gemide yeni arkadaşlık bağlantıları kurma heyecanı duyuyor. Yolculukta birçok yalnız gezgin olacağını duyduğunu ve onların sosyalleşmeye hevesli olacaklarını tahmin ediyor.

Kruvaziyer şirketinin konukların birçoğunu bir uygulama aracılığıyla birbirlerine bağladığını belirten Lane "Şimdiden birbirimizi tanıdık. Her konuda birbirimize yardım etmek için gönüllü olduk, birbirimize fikir verdik, soruları yanıtladık ve planlar yaptık. Eğlenceli bir yolculuk olacak.

ROMANTİZM YOK. SAĞLIKLI OLMAK VAR

Lane gemide romantizm bulabileceği fikrini Kabul etmeyerek "Bu olmayacak. Tamamen aklımdan çıkmış. İlgilenmiyorum. Arkadaş edinmek istiyorum” diyor.

Ayrıca, üç yıllık gemi seyahati için yer ayırtmaya karar verdiğinde, bağımsız olduğu için karar verebildiğini belirtti. Lane, seyahate çıkmaya istekli olduklarını söyleyen ancak eşleri veya eşleri ile ilgilenmeyen insanlarla konuştuğunu belirterek "Bende engel yok. İstersem evde kalabilirim. İstersem bir yere gidebilirim. Beni bir şeyler yapmaktan alıkoyan tek şey sağlık. Kontrol ettiğim sürece iyiyim.”

Lane, kendisini Covid-19 ve diğer solunum yolu virüslerinin etkilerine karşı daha duyarlı hale getirdiğini söylediği durumdan şikayetçi. Salgın başladığından beri, bırakın tatili, evinden nadiren dışarı çıktığını bildirdi.

Ancak Lane, bir yolcu gemisine binmek konusunda endişelenmek yerine, gemide karada olduğundan daha rahat olacağını öne sürüyor. Gemi yolculuğunun Covid önlemlerine ve gemide bulunan tıbbi tesislere güveniyor ve ayrıca kendi önlemlerini almayı planlıyor ve"Gemideyken, başka insanların olduğu herhangi bir yerdeyken N95 maskesi, cerrahi maske ve gözlük takacağım" diyor.

Lane, soğuk havanın ciğerlerini ağırlaştırabileceği Antarktika gibi belirli yerlerde gemiden inmeyecek. Ancak, atalarının geldiğine inandığı, ancak daha önce hiç ziyaret etmediği İskoçya ve İrlanda'daki molalar da dahil olmak üzere, geminin güzergahının çoğu için çok heyecanlı.

MV GEMINI, 375 LIMANDA DURACAK

MV Gemini'nin havuz güvertesi. Lane, suyun üzerinde olma hissini sevdiğini ve bunu her gün deneyimlemek için sabırsızlandığını söylüyor.

MV Gemini, üç yıllık yolculuğu boyunca toplam 375 limanda duracak ve bunların 208'i geceleme dahil. Gemi, birkaç gecelik molalarla Hindistan'dan Çin'e, Maldivler'den Avustralya'ya kadar her yerde duracak.

Lane dünyayı görmekten heyecan duyuyor ve gezginlerin her bir varış noktasını özümsemek için zamanları olacağından memnun. Ancak gemide diğer yolcuların çoğundan daha fazla zaman geçireceğini düşünüyor ve “Benim için okyanus önemli” diyor. "Geminin kendisi okyanusta, işin püf noktası bu…" diyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA