15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C
  • Antalya23°C

SHAHAB SHAYAN: DUBAİ ‘GÖRSEL ŞÖLEN’ SUNUYOR

Dubai Turizm Ofisi Departmanı Asya Pasifik Bölge Direktörü Shahab Shayan, Mandarin Oriental Bosphorus Hotel’de “Dubai’de yapılan özel binalar ve etkinlik merkezleri ile konuklara “görsel şölen” sunduğunu anlattı.

Shahab Shayan: Dubai ‘görsel şölen’ sunuyor

24 Kasım 2023 Cuma 11:00

ÖZKAN ALTıNTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
İSTANBUL-
Dubai Turizm Ofisi Departmanı Asya Pasifik Bölge Direktörü Shahab Shayan, Mandarin Oriental Bosphorus Hotel’de “Dubai Turizm ve Ekonomi’sini tanıtma programında Dubai’de yapılan özel binalar ve etkinlik merkezleri ile konuklara “görsel şölen” sunduğunu anlattı.
Shayan, “Dört eş istemiyoruz, bir eş yeter” diyerek Dubai’nin dünyaya uyum sağlayan çağdaş bir ülke olduğunu belirterek “Dubai'nin canlı kültürünü oluşturan köklü geleneklerini, zengin mutfağını ve sıcak misafirperverliğini keşfedin. Dubai 30 bine yakın restoranı ile Dubai dünya mutfaklarının buluştuğu bir gastronomi cennetidir” dedi.

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel.JPGDubai Turizm Ofisi Departmanı Asya Pasifik Bölge Direktörü Shahab Shayan, Dubai Turizm ve Ticari Pazarlama Bölümü’nden Widad Saif Essa Almeskiri ve Ünite İletişim Sorumlusu

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-001.JPG

BALıKÇı KASABASıNDAN BUGÜNE

Dubai’nin bir zamanlar Arap Körfezi'nde ufak bir balıkçı kasabasıyken, bugün dünyanın en kozmopolit şehirlerinden biri olduğunu belirten Shahab Shayan, “Birleşik Arap Emirlikleri'ni oluşturan yedi emirlikten biri olan ve tüm ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunan bu Dubai’de 200'ü aşkın farklı milletten insan yaşıyor Yenilik ve yaratıcılık ruhu, körfezin kıyılarından dünyanın en yüksek gökdeleni olan Burj Khalifa'nın zirvesine kadar Dubai'nin her yerinde kendini gösteriyor. Eşsiz sahil şeridi, güzel çölü ve muhteşem şehir manzaraları ile burada güzel anılar biriktireceksiniz” şeklinde konuştu.

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-002.JPGdubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel.png

YıLLıK 8.5 MİLYON YABANCI, 12.4 MILYON ZIYARETÇI

Dubai'nin yaklaşık 200 farklı milletten oluşan 3 milyonluk nüfusu olduğunu ve yaptığı yeniliklerle dünya turizminden büyük pay aldığını söyleyen Shahab Shayan, “780 otelden 804 otele çıktık. 140 bin odaya sahibiz. Yıllık 8.5 yabancı, 12.4 milyon ziyaretçi ile yüzde 12 oranında yükseliş yaşadık” dedi.
Dubai’ye 4 saatte dünyanın üçte birinden ulaşım olduğunu belirten Shayan, “Ülkemizde bulunan 200 bin expat katkısı ile hizmet sektöründe önemli bir yere geldik. 2019’den 2023”e kadar otel sayısı ve ikamet arttı. Otellerde 12 ay boyunca yüzde 75 doluluk yaşıyoruz. Bu 2023 yılı dünya ortalamasının üzerinde bir orandır” şeklinde konuştu.Turizm adına yapılan yatırımların Dubai’nin çekim gücünü artırdığını anlatan Shahab Shayan şöyle devam etti:

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-005.JPGdubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-002.jpg

“Dubai'nin en ünlü simge yapılarından biri olan Gelecek Müzesi (MOTF), Dubai Gelecek Vakfı tarafından kuruldu. Müze, bilim ve teknolojiyi kullanarak toplumun önümüzdeki yıllarda nasıl gelişebileceğini araştırıyor.
Ayrıca 828 m yüksekliğindeki Burj Halifa, Dubai’nin simgesi oldu ve büyük ziyaretçi çekiyor. Dubai Şehir Merkezi, turistler için, dünyaca ünlü Burç Khalifa, Dubai Alışveriş Merkezi ve Dubai Fıskiyesi gibi pek çok cazibe merkezine sahiptir

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-003.JPGdubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel.jpg

Dubai Mall Alışveriş Merkezi ve buradaki su gösterileri, ticari merkez ziyaretçilerin vazgeçilmez yerlerinden oldu. Dubai'de güneş arayanlar, Palm Jumeirah adasında lüks oteller ve plaj kulüplerinden nadide yemeklere kadar çok çeşitli imkanların keyfini çıkarabilirler.
Şeyh Muhammet Kültürel Anlayış Merkezi konuklara Dubai’nin kültürünü anlatırken Arapça öğreten bir şekle dönüştü. Dubai’nin ortasında bulunan modern Dubai ile eski Dubai’yi birbirinden Ayıran Dubai Creek’te tekne ile 1 dirhem fiyata yapılan yolculuk dünyanın en ucuz mavi yolculuğudur. Tekne ile her iki sahilde hem tarihi hem modern binaları seyretmek imkanı bulunuyor.

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-005.JPGdubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-001.png

43 bin metrekarelik Time Out Market ise 18 yıldızlı restoranı ile gözde bölge haline geldi. Eski Dubai’nin yer aldığı Deira’da ‘Kızartma Tavası Maceraları’ konulu yemek turları düzenleniyor. Ayrıca çölde, balon, deve, ATV ve safari gibi ziyaretçilerin vazgeçemediği etkinlikler arasında yer alıyor. Yeni eklenen glamping şeklinde bedevi çadırlarında çölde gecelemek bulunuyor. Dubai’nin dağlık bölgesi Hatta’da dağ bisikleti, su kayağı, paraşüt atlama yapılabiliyor. Bal çiftliği ziyaretinde doğayla buluşma gerçekleşiyor.

dubai,-shahab-shayan,-mandarin-oriental-bosphorus-hotel-004.JPG

Palm Jumeirah, Dubai Bollywood Park, Legoland, Su Parkı bulunuyor.
Toplam 4500 metrekare alanda ise suni karlama ile kayak yapılabiliyor.
Global Village’de içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu 90 ülkenin kültürü bulunuyor. Burada isteyen ülke kendi kültürünü 6 ay boyunca tanıtabiliyor. Medinat Jumerah ise mini bir Arap şehri olarak tanıtılıyor.
Derin Dalış Havuzu ise 60.02 metre derinliktedir. Su altındaki 56 kamera ile dalış yapanlar izlenebiliyor. Duabi 219.5 metredeki gözlemevinden 360 derece seyrediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA