18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara23°C
  • Antalya20°C

RUSYA KOLAY VİZEDEN GERİ ADIM ATTI: "DÜŞMANLARA YOK!"

Rusya'nın kolay vize projesi başlamadan jeopolitik krize tosladı. Dışişleri Bakanlığı hükümete sunduğu teklifle vatandaşları kolay vize alabilecek ülke sayısının sınırlandırılmasını istedi.

Rusya kolay vizeden geri adım attı: "Düşmanlara yok!"

05 Şubat 2022 Cumartesi 22:00

Rusya kolay vizeden geri adım attı: "Düşmanlara yok!"

Rusya'nın pandemiden önce turizmi geliştirmek için tasarladığı kolay vize projesi başlamadan jeopolitik krize tosladı. Dışişleri Bakanlığı hükümete sunduğu teklifle vatandaşları kolay vize alabilecek ülke sayısının sınırlandırılmasını istedi.

Vedomosti gazetesinin haberinde tasarının eylül ayında parlamentonun alt kanadı Duma'nın önüne gelebileceği bilgisi yer aldı.

Ekim 2020'de Başbakan Mişustin'in onayladığı ilk listede aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 52 ülke yer almıştı. Bu ülkelerin vatandaşlarına basitleştirilmiş prosedürle, sadece otel rezervasyonu yaptırmak ve online başvuruda bulunmak suretiyle turistik vize alabilme imkanı tanınıyordu. Uygulama için St. Petersburg pilot kent seçilmişti.

Ancak pandemi nedeniyle proje hayata geçmemişti. Şu anda turistler vize almak için eskiden olduğu gibi temsilcilikler aracılığıyla başvuruda bulunmak zorunda.

Turizm sektörü temsilcileri ABD, İngiltere ve Çekya gibi ülkelerin liste dışı kalmasına olası gözle bakıyor. Rusya geçtiğimiz aylarda çeşitli yaptırımlarda esas aldığı "hasmane ülkeler" listesi hazırlamıştı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA