20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C
  • Antalya19°C

ROYAL CARİBBEAN GROUP, 1,4 MİLYAR DOLARLIK KAYIP BİLDİRDİ

Royal Caribbean Group, 1,4 milyar dolarlık kayıp bildirdi, ancak 2022'de cruise için iyimserlik sürüyor

Royal Caribbean Group, 1,4 milyar dolarlık kayıp bildirdi

30 Ekim 2021 Cumartesi 14:00

MIAMI -- Royal Caribbean, Celebrity Cruises ve lüks marka Silversea'nin ana şirketi Royal Caribbean Group, şirket yeniden başlatma planlarını hızlandırmaya devam ederken 2021'in üçüncü çeyreği için 1.4 milyar dolar zarar bildirdi.

Ancak bu olumsuz haberler, bazı olumlu ölçütlerle yumuşatıldı. Şu anda grubun markaları arasında 500.000'den fazla kişi seyahat etti ve 2021'de yıl sonundan önce 1 milyondan fazla yolcunun yelken açması bekleniyor.

Bugüne kadarki gemi kapasitesi ortalama olarak yüzde 44 civarında seyrediyor, ancak son zamanlarda yapılan bir Freedom of the Seas seferi gibi bazı seferler yüzde 87 ile çok daha yüksek çalıştı.

royal-caribbean-group.jpg

Şirket ayrıca, 2022 seferleri için fiyatların 2019'dan daha yüksek olduğunu ve rezervasyonların tarihi aralıklarda olduğunu belirtti. Daha da iyimser olan Royal Caribbean Group, önümüzdeki bahara kadar kar elde etmeyi planladığını ve olumlu görünümün nedeninin bir parçası olarak şirket tarihindeki en yüksek misafir memnuniyeti puanlarını ve uçak içi harcamaları kredilendirdiğini belirtiyor.

Royal Caribbean Group ayrıca, kısa süre önce koşullu sefer izninin Ocak ayına kadar uzatılacağını, ancak kruvaziyer operatörleri için büyük iyileştirmeler yapılacağını açıklayan ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) ile olumlu diyaloga dikkat çekti .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA