29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • Antalya17°C

RİZE-ARTVİN HAVALİMANI İÇİN UÇAK BİLETİ ARAMALARI %350 ARTTI

14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı ilk haftadan büyük ilgi gördü.

Rize-Artvin Havalimanı için uçak bileti aramaları %350 arttı

25 Mayıs 2022 Çarşamba 14:00

İSTANBUL - 14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı ilk haftadan büyük ilgi gördü. Türkiye’nin Seyahat Sitesi enuygun.com’un verilerine göre yeni açılan havalimanı sayesinde bölgeye uçak bileti aramaları %350 oranında arttı.

Henüz havalimanı açılalı bir hafta geçmesine rağmen bölgeye olan uçak bileti aramaları artışından memnun olduklarını ifade eden Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan, yeni havalimanının Rize ve Artvin merkeze çok daha yakın olması sebebiyle projenin, bölgeyi ziyaret edecek seyahat severler için zamandan tasarruf anlamına geldiğini belirtti.

rize-artvin-havalimani-009.jpgGerçekleşen büyük bir törenle 14 Mayıs 2022 tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı, yoğun bir haftayı geride bıraktı. Türkiye’nin lider seyahat sitesi enuygun.com’un havaalanı özelinde elde ettiği verilere göre ilk hafta bölgeye uçak bileti aramaları %350 oranında artış gösterdi.

Yurt içinde Rize-Artvin Havalimanı’ndan en fazla uçulan destinasyon İstanbul oldu!

Enuygun.com’un verilerine göre ilk hafta Rize-Artvin Havalimanı’ndan yurt içi uçak bileti alan kişilerin en fazla uçtuğu destinasyon İstanbul oldu. İstanbul’u Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum takip etti. Rize-Artvin Havalimanı’ndan yurt dışı uçak bileti alan alan yolcuların en fazla tercih etti destinasyonlar ise; Bakü, Kişinev, Lefkoşa ve Stuttgart oldu. Aynı verilerde yolcuların %70’inin yalnız seyahat etmeyi tercih ettikleri öne çıktı.

rize-artvin-havalimani-010.jpgEnuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan:”Doğa artık, bir bilet uzağınızda”

Henüz bir hafta geçmesine rağmen ilgiden memun olduklarını belirten Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan, “Rize ve Artvin’e uçakla seyahat etmek isteyen yolcular, geçmişte Trabzon Havalimanı’na gitmek durumundaydı. Ancak söz konusu havalimanı, Rize Merkez’e 100 km, Artvin Merkez’e ise 226 kilometre uzaklıkta yer alıyordu. Şimdi açılan yeni Rize-Artvin Havalimanı ile bu mesafeler, Artvin Merkez’de 120 km, Rize Merkez’de ise 35 km uzaklığa inerek yolcuların zaman kaybını da en aza indirmiş oldu.” ifadelerine yer verdi. Bu projenin bölge halkı için ekonomik refah anlamına geldiğini söyleyen Özkan, Rize’deki Pokut Yaylası’nın ve Artvin Karagöl’ün havaalanına yakın ve mutlaka görülmesi gereken seyahat rotaları olduğunu ve her iki şehrin de daha görülecek çok sayıda güzelliğe sahip olduğunu belirtti.

Açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören ve ülkemizde deniz üzerine yapılmış ikinci havalimanı olma ayrıcalığına sahip Rize-Artvin Havalimanı, ilk hafta 8 bin 750 yolcuyu ağırladı. Havalimanından günde 3 kez İstanbul Havalimanı'na, 1 kez Ankara Havalimanı'na ve 1 kez de Sabiha Gökçen Havalimanı'na gidiş-dönüş seferi yapılmakla birlikte uçuş gerçekleştiren hava yollarının ve uçuş sayılarının artması bekleniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA