19 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara15°C
  • Antalya21°C

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLER CARETTA CARETTA'LAR İÇİN BULUŞTU

5 ülke öğrenci ve öğretmenleri caretta carettaların korunması için Manavgat'ta buluştu

Öğrenci ve öğretmenler caretta caretta'lar için buluştu

15 Mart 2023 Çarşamba 14:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat-Antalya -
Caretta caretta deniz kaplumbağalarının korunma sevgisi Erasmus Projesi kapsamında Manavgat 5 ülke öğrenci ve öğretmenlerini Antalya'nın Manavgat ilçesinde deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı Boğaz Mevki Mendirekte bir araya getirdi. Manavgat'tta Toros Ortaokulu ve  Erasmus projesi kapsamında; İspanya, Portekiz Letonya ve Romanya’dan gelen öğretmen ve öğrenciler  Boğaz Plajında Deniz Kaplumbağaları Akdeniz Fokları Kum Zambakları Koruma ve Yaşatma Derneği(DEKA FOK) Dernek Merkezimizde bir araya getirdi.

caretta-caretta-027.jpgcaretta-caretta--017.jpgDEKA FOK Başkanı Seher Akyol , Erasmus Projesi kapsamında İspanya, Portekiz,Letonya , Romanya ve ülkemizde Manavgat'ta Toros Ortaokulu nun Türkiye'nin en yoğun deniz kaplumbağası yuvalama alanlarından biri olma özelliğindeki Manavgat Boğaz Sahilini çok merak eden uluslararası ziyaretçilerimize kapılarını açma mutluluğu yaşadıklarını söyledi. Öğrencilerin nesilleri kaybolma tehlikesi ile karşı karşıya olan caretta caretta türü deniz kaplumbağaları, Akdeniz Fokları ve Kum zambakları nın korunması ve nesillerinin devamı için küçük yaşta bilinç sahibi olmasından dolayı çok duygulandığını kaydetti.

caretta-caretta-028.jpgcaretta-caretta-029.jpgSeher Akyol, '' Deniz kaplumbağalarının en fazla ölümleri sürat teknesi çarpması, balıkçı ağları ve denize atılan naylon poşetlerin caretta caretta kaplumbağaları deniz anası zannedip yemesi sonrası boğularak ölüyorlar. '' dedi. DEKA FOK, konuyla ilgili olarak ayrıca Akdeniz Üniversitesinden Dernek Yönetim Kurulu Üyemiz Prof.Dr.Hakan Sert ve Dr. Hüseyin Okur'un katılımlarıyla “Caretta caretta’ların ''gizemli dünyası''” isimli bir bilgilendirme sunuldu. Bilgilendirme sonrasında Caretta yuvalama alanı olan Boğaz sahilinde  temizlik etkinliği yapılarak toplanan bu çöplerin anne ve yavru deniz kaplumbağalarına zararları anlatıldı

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA