20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C
  • Antalya21°C

NORWEGİAN CRUİSE LİNE AŞILI YOLCU İLE SEFERE ÇIKIYOR

Federal Mahkeme’de davayı kazanan Norwegian Cruise Line Holdings, gemilerine binmek için tüm yolcuların aşı kanıtlarını göstermelerini isteyecek.

Norwegian Cruise Line aşılı yolcu ile sefere çıkıyor

11 Ağustos 2021 Çarşamba 15:00

FLORIDA / MIAMI - Şirketlerin patronlarından aşı kanıtı talep etmesini engelleyen yeni eyalet yasasını savunan Florida Valisi Ron DeSantis’e rağmen Federal Mahkeme’de davayı kazanan Norwegian Cruise Line, gemilerine binmek için tüm yolcuların aşı kanıtlarını göstermelerini isteyecek. Yargıcın kararını takiben, Norwegian Cruise Line, gemilerine binmek için tüm yolcuların aşı kanıtlarını göstermelerini isteyecek. Şirket, Pazar günü PortMiami'den gemi seferlerine başlamayı planlıyor.

Norwegian Cruise Line Holdings federal mahkemede kazanması bitmedi. Yeni eyalet yasasını savunan Vali Ron DeSantis, mahkeme kararı için temyize gitme sözü verdi.


norvec-cruise-line.jpg

KRUVAZİYER ŞİRKETLERİNİ CESARETLENDİRDİ
Georgetown Üniversitesi'nde Küresel Sağlık Hukuku Profesörü ve Dünya Sağlık Örgütü'nün Küresel Sağlık Hukuku Merkezi Direktörü Larry Gostin, devletin 5.000 dolarlık para cezasını uygulamak için kanıt talep etmeye başlayabileceğini bildirdi. Gostin mahkeme kararının kruvaziyer şirketlerinin sefere çıkmalarını cesaretlendirecek bir karar olduğunu belirterek "Halkın sağlığına ve Anayasa'ya aykırı durumlarda, kararı uygulayıp uygulayamayacaklarını gözlem yükü Florida'dadır" dedi.
Bu arada şirketlerin yolculara aşı olup olmadıklarını sorarak ve belgelerini vermelerini isteyebilir, veya kanıt göstermeleri konusunda bir ihtiyati tedbir isteyerek yolcuların aşı durumunu kontrol edebilecekleri anlatıldı.

COVİD 19 İÇİN GEMİLER TEHLİKELİ
Yolcu gemileri, kapalı ortamları nedeniyle COVID-19'un yayılması için özellikle tehlikeli olarak görülüyor. Amerikan Sağlık Teşkilatı CDC'ye göre , halen ABD sularında bulunan veya yakınlarında bekleyen 63 okyanus yolcu gemisinden 25'inde son yedi gün içinde COVID-19 vakası bildirdi . Rapor edilen vakaların on üçü gemide yolcularla irtibatlı personelde, yedi tanesi Florida limanlarında çalışanlar arasında görüldü.
 

FLORİDA ENGELLEMEK İSTEDİ, MAHKEME REDDETTİ
Florida'nın Güney Bölgesi Bölge Yargıcı Kathleen Williams, Norwegian Cruise Line’ın bu ay gemi seferlerine yeniden başlamasında Florida yönetiminin yeni eyalet yasasını ileri sürerek engellemesini kabul etmedi. Mahkemece Florida’nın General Scott Rivkees aleyhindeki davası devam ederken mahkemenin ihtiyati tedbir talebini Kabul etmedi.
Yargıç Williams, eyalet yasasının anayasal ifade özgürlüğü hakkını ve federal hükümetin eyaletler arası ticaret üzerindeki yargı yetkisini ihlal ettiğini savunarak, Norveç Cruise Line’ın davasında başarılı olacağını söyledi.

FLORİDA YÖNETİMİ TEMYİZE GİDİYOR
Florida Valisi DeSantis Norwegian Cruise Line’ın, aşı kanıtı alınacak kişilerle gemide, yolcuları ve mürettebatın hayatlarını tehlikeye atacağını savundu. DeSantis basın sekreteri Christina Pushaw, Florida’nın ABD On Birinci Daire Temyiz Mahkemesine başvuracağını söyledi.
Pushaw, e-posta yoluyla, "Aşı pasaportları üzerindeki bir yasak, kimsenin konuşma haklarını ihlal etmek şöyle dursun, ima bile etmez ve müşteriler arasında özel sağlık bilgilerine dayalı ayrımcılığı önlemeye yönelik önemli, yerel çıkarları ilerletir" dedi.

SEFER YAPAN DİĞER ŞİRKETLER
Royal Caribbean Group, Carnival Corporation ve MSC Cruises halen Florida'dan gemi seferleri düzenliyor. Şirketler, aşısız yolcuların uçağa binmesine izin veriyor ve yolcuların kanıt göstermesine gerek kalmadan aşı durumunu doğrulamaya çalışmak için bir dizi protokol kullanıyor. Şirketler, gemi yolculuğundan önceki haftalarda yolcuları arayarak aşı durumlarını soruyor ve uçağa binmeden önce gönüllü belgeleri talep etmelerini istiyor.
Aşısız yolcular, maske zorunluluğu, pahalı testler ve gemide ve kıyı faaliyetlerinde kısıtlamalar gibi protokollere tabi tutuluyor. Aşı durumlarını gösteren bileklik veya başka bir kimlik takmaları gerekiyor.
Royal Caribbean Group Sözcüsü Jonathon Fishman, şirketin gemilerini nasıl etkilediğini daha iyi anlamak için hakimin kararını gözden geçirdiğini söyledi. Carnival Corporation Sözcüsü Roger Frizzell, şirketin “halk sağlığını ve güvenliğini korumak için uygun katmanlı protokollerle gelişen halk sağlığı durumuna uyum sağlamaya” devam edeceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA