20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

MICHELİN YILDIZI İSTANBUL’A GELİYOR

İstanbul'daki restoranlar, Michelin yıldızı için değerlendirmeye alınacak ve seçilecek en iyi restoranlar Michelin n rehberine eklenecek.

Mıchelin yıldızı İstanbul’a geliyor

21 Nisan 2022 Perşembe 14:00

İSTANBUL- Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin (mişlen) rehberi, İstanbul'u 38'inci destinasyonu olarak belirledi. İstanbul'daki restoranlar, Michelin yıldızı için değerlendirmeye alınacak ve seçilecek en iyi restoranlar Michelin n rehberine eklenecek.
İstanbul’un en iyi restoranları seçilecek. Ve o restoranlar dünyaya tanıtılacak. 100 yıldan uzun bir süredir dünyadaki en başarılı yemek servislerini ölçümleyen Michelin Rehberi İstanbul'a geliyor.

michelin-yildizi.jpg

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec'de katıldı.
Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Türkiye'nin gastronominin merkezi olacağına değindi. Törende Michelin Rehberi’nin 38. Noktasının istanbul olduğu açıklandı. Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec İstanbul’un gastronomi açısından çok uygun bir şehir olduğuna değindi.
İstanbul'da seçilen ilk Michelin yıldızlı restoranlar 11 Ekim’de açıklanacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA