20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya17°C

MAYORKA VE TOSCANA DOLDU, BİSİKLETCİLER ANTALYA’YA GELİYOR

Alman, Belçika ve Hollandalı bisiklet takımları bahar antrenmanlarını İtalya Toskana ve İspanya Mayorka Adası yerine Antalya Kemer, , Alanya, Manavgat ve Side'de yapıyor

Mayorka ve Toscana doldu, bisikletciler Antalya’ya geliyor

17 Mart 2023 Cuma 17:30

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Alman, Belçika ve Hollandalı bisiklet takımları bahar antrenmanlarını İtalya Toskana ve İspanya Mayorka Adası yerine Antalya Kemer, , Alanya, Manavgat ve Side'de yapıyor. Manavgat'ta bisiklet sporunda tercih ettikleri bölge ise Titreyengöl-Sorgun Daki otellerde kalıyor.

bisikletciler,-antalya.jpgAlman, Hollanda ve Belçikalıların bisiklet takımları Antalya'ya tercih etmesinde en önemli etken bahar ve kış döneminde Toscana ve Mayorka Adasında bisiklet otellerinde yoğun birikme olması.

almanlar,-bisiklet-002.jpgDiğer tercihleri de Antalya'da güneşli gün sayısının fazla olması. Antalya yılın 365 gününün 300 gün güneşli olması Avrupa ülkelerinde birinci sırada. yer alıyor. Her 400 bin bisiklet sporcusu İspanya Mayorka ve İtalya Toskana bölgesine gidiyor. İtalya ve İspanya Ya giden Avrupalı bisikletçilerin yüzde 4-5 Antalya'ya gelmesi ,başarı olarak görülüyor.
Bisiklet takımları İspanya Mayorka ve İtalya Toskana bölgesi dışında Fransa, Nice, Portekiz, Yunanistan Adaları ile Güney Kıbrıs'a gidiyor. Güney Kıbrıs'ın Lefkoşa, Mağusa, Girne, Larnaka, Limasol ve Baf şehirlerinde 70'in üzerinde bisiklet oteli olması nedeni ile yıllık 75 bin Hollanda, Belçika, İskandinavyalı, İsviçreli, Avusturyalı ve Lüksemburglu bisiklet tutkunu adaya pedal çevirmeye geliyor. Sadece Güney Kıbrıs bisiklet sporu turizminde yıllık 2,5 milyar Euro döviz girdisi sağlıyor.

almanlar,-bisiklet-001.jpgAntalya'nın Manavgat ilçesinde 20 yıldır yerleşik olarak Side Mahallesinde yaşayan eski Alman bisiklet Milli Takım sporcusu Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann,'' Antalya'nın başta bisiklet ve sporun bütün dallarında hak ettiği değeri almalı. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılında Antalya'nın Kaş ilçesinden Gazipaşa ilçesine kadar bisiklet sporu parkur alanları belirlenmeli.2023 yılı Antalya bisiklet sporunda ve turizminde milat bir yıl olmalı.'' dedi.
almanlar,-bisiklet-003.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA