20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara11°C
  • Antalya21°C

MANAVGAT YANGININDA ALEVLER EYNİF OVASI DAĞLARONA ULAŞTI

Manavgat'ta başlayan orman yangınları 9. gününe girdi. Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya'daki 15 farklı noktada söndürme çalışması var. Alevler Eynif Ovası'nı çevreleyen dağlara ulaştı.

Manavgat yangınında alevler Eynif Ovası dağlarona ulaştı

05 Ağustos 2021 Perşembe 03:30

ABDURRAHMAR BÜYÜKKESKİN
ANTALYA
- Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz günü saat 12.05'te dört farklı noktada başlayan orman yangınları, dokuzuncu gününe girdi. Manavgat'a sınır ilçeler Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya'nın bazı mahallelerine de sıçrayan yangında bugüne kadar yedi kişi öldü. İlk yangınlardan birini ilçe merkezinde başlattığı belirtilen 16 yaşındaki C.Y., Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 'kasten orman yakmak' suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

manavgat-yangin-008.jpg

manavgat-yangin-011.jpg

manavgat-yangininda--007.jpgKÖPRÜLÜ KANYON VE TAZI KANYONU'NA ULAŞMASINDAN ENDİE EDİLİYOR
Yangınlar, Antalya'nın Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya sınırlarında 15 farklı noktada devam ediyor. Manavgat yangını ilçenin batısında Demirciler, Kızıldağ, Sırtköy, Beşkonak mahallelerini içine alacak şekilde sürüyor. Kızıldağ'da da söndürme çalışmaları gece saatlerinde de sürdü. Havanın kararmasıyla müdahale zorlaşan yangın yolu aşıp karşıdaki ormana atlamasın diye ormancılar ve itfaiye ekipleri alevlerle mücadele etti. Rüzgarın yavaşlamasıyla birlikte ormana giren ekipler alevlere müdahale ederek hızlı ilerleyişini durdurdu. Yangını söndürme çalışmalarına katılmak için bölgeye gelen gönüllüler de sabahın ilk ışıklarına kadar ekiplerin mücadelesine destek oldu. Alevlerin, turistik Köprülü Kanyon ve Tazı Kanyonu'na ulaşmasından endişe ediliyor.

manavgat-yangin-009.jpg

EYNİF OVASI'NI SARAN DAĞLARA ULAŞTI
Akseki'deki yangın Gülendağı mevkiinde etkili oluyor. Gündoğmuş'taki yangın ise iki farklı noktada sürüyor. Çayırözü Mahallesi'ndeki yangını kontrol altına alma çalışmaları sürerken, ekipler ilçenin güneybatısında, Alara Çayı'nın Alanya tarafından kuzey batıya ilerleyen yangının da önünü kesmeye çalışıyor. Alanya'nın Gündoğmuş tarafındaki mahallesi Güzelbağ'da da alevlerle mücadele sürüyor. Manavgat'ın Beydiğin Mahallesi yakınlarında başlayan orman yangını ise İbradı ilçesi sınırlarında devam ediyor. Katrancı, Belbaşı ve Gölcük mevkilerinde yer alan ormanlık alanda ilerlen yangın, yılkı atlarının bulunduğu Eynif Ovası'nı çevreleyen dağlara ulaştı.
 

manavgat-yangin-010.jpg

ASKERİ HELİKOPTERLER DE SÖNDÜRME ÇALIŞMASINDA
 Manavgat'ın Kızıldağ Mahallesi yakınlarında 4 gündür yoğunlaşan orman yangınına müdahale eden söndürme helikopterlerine bu sabah askeri helikopter de eşlik etti. Altına suyu taşıması için su sepeti (bambi) monte edilen askeri helikopterin yangında görev aldığı görüldü. Halk da su atışı yapan pilotları alkışlayarak selamladı. Bölgede söndürülen fakat soğutma çalışmalarının devam ettiği noktalarda ise Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait TOMA'lar kullanıldı.
manavgat-yangin-012.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA