29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • Antalya17°C

M8 BOSTANCI-DUDULLU METRO HATTI AÇILDI

Dudullu- Bostancı Metro Hattı'nın açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldı.

M8 Bostancı-Dudullu metro hattı açıldı

06 Ocak 2023 Cuma 13:39

İSTANBUL - Dudullu- Bostancı Metro Hattı'nın açılış töreni 6 Ocak 2023 tarihinde yapıldı. Dudullu-Bostancı Metrosu'nun durak ve güzergahına ilişkin ayrıntılar haberimizde. Törene Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yürüttüğü, Anadolu Yakası'nda Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlayacak Dudullu-Bostancı metro hattında çalışmalar sona erdi.

Yoğun nüfusa sahip Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinden geçecek Bostancı-Dudullu Metro Hattı'nın açılışı 6 Ocak 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

dudullu--bostanci-metro-hatti.jpg

4 İLÇEDEN GEÇECEK, 1,7 MİLYON VATANDAŞA HİZMET VERECEK

İBB; 4 ilçeden geçecek 14,3 km uzunluğundaki 13 istasyonlu (Bostancı, Emin Ali Paşa, Ayşekadın, Kozyatağı, Küçükbakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Mevlana, İMES, Modoko-Keyap, Dudullu, Huzur, Parseller) Dudullu-Bostancı metro hattının yapımına, 26 Şubat 2016'da başladı.

Metro hattı; Anadolu Yakası'nda, toplamda yaklaşık 1,7 milyon kişinin yaşadığı Maltepe, Kadıköy, Ataşehir ve Ümraniye ilçelerini birbirine bağlıyor.

Hat ile deniz hatları ve diğer raylı sistem hatlarıyla farklı noktalarda entegrasyon sağlanıyor. Son teknoloji elektro-mekanik sistemle yapılan hat, "Tam Otomatik Sürücüsüz Metro" olarak hizmet verecek ve 90 saniyede bir sefer yapılabilecek. Bostancı - Dudullu arasını 21 dakikaya indirecek metroyla, saatte tek yönde 44 bin 400 yolcu taşınabilecek. İstasyonlarda güvenlik için rayla düşmeyi engelleyici "Tam Boy Peron Ayırıcı Kapılar" kullanıldı. Yatırım kapsamında, Bostancı'da 869, Kozyatağı'nda da 1.962 olmak üzere toplamda 2 bin 831 araçlık yer altı otoparkı yapılıyor.
dudullu--bostanci-metro-hatti-001.jpg

BOSTANCI - DUDULLU METROSUNUN GÜZERGAHI

Bostancı
Emin Ali Paşa
Ayşekadın
Kozyatağı
Küçükbakkalköy
İçerenköy
Kayışdağı
Mevlâna
İmes
Modoko-Keyap
Dudullu
Huzur
Parseller

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA