13 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara16°C
  • Antalya26°C

LYBRE ANTİK KENTİNDE TURİSTLERİ TİLKİ YAVRUSU KARŞILIYOR

Tarihi ören yerine kültür turizmi konseptinde görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri antik kentin girişinde  sevimli bir tilki yavrusu karşılıyor. 

Lybre Antik kentinde turistleri tilki yavrusu karşılıyor

27 Nisan 2024 Cumartesi 21:17

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı dünyaca ünlü Seleukeia (Lyrbe) antik kente gelen turistlere tilki yavrusu sürprizi. Manavgat'a 18 kilometre uzaklıkta  Bucakşeyhler mahallesinde bulunan ünlü Lybre antik kentte 2024 yılı turizm sezonu kültür turları başladı.
Tarihi ören yerine kültür turizmi konseptinde görmeye gelen yerli ve yabancı turistleri antik kentin girişinde  sevimli bir tilki yavrusu karşılıyor. 
lybre-antik-kenti-002.jpglybre-antik-kenti-003.jpg
lybre-antik-kenti.jpglybre-antik-kenti-001.jpg2023 yılında 41 bin yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi ören yerini bu sezon  yüzde 100 bir arış ile 100 bin olması bekleniyor. Lyrbe antik kentte 55  Rus ve Baltık ülke vatandaşı ile kültür turuna çıkan Rus Olga Baranov, antik kent girişinde sevimli bir tilki yavrusu görmekten çok mutlu olduklarını söyledi. Rus turist Olga Baranov, ''Sevimli tilki yavrusunu antik kent girişinde görmemiz yanı sıra tarihi ören yerinin içinde  gezinti yaparkende gördük. Yavru tilkiyi sevmek istedik ama ; yanına yaklaşınca süratle kaçtı. ''dedi.
Antalya'dan antik kenti görmeye geldiklerini söyleyen mimar Veli Güllü, tarihi ören yeri içinde bir tilki yavrusu gördüğü için çok şaşırdığını kaydetti.   

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA