04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Antalya17°C

LUFTHANSA’NIN YENİ HAVAYOLU 26 HAZİRAN’DA UÇUYOR

Lufthansa City Airlines’ın Nisan ayında bilet satışına, Haziran ayında ise uçuş operasyonlarına başlayacağı açıklandı.

Lufthansa’nın yeni havayolu 26 Haziran’da uçuyor

24 Nisan 2024 Çarşamba 21:00

FRANKFURt- Lufthansa Grubu'nun en yeni yan kuruluşu, birkaç gecikmenin ardından Haziran ayında önemli merkezlere feeder uçuşlar sağlayacak şekilde göklere çıkacak.
Lufthansa City Airlines’ın Nisan ayında bilet satışına, Haziran ayında ise uçuş operasyonlarına başlayacağı açıklandı. Yolcular 24 Nisan 2024’ten itibaren rezervasyon yapacak, ilk uçuş 26 Haziran’da Münih’ten Birmingham’a gerçekleşecek.
Lufthansa Grubu’nun en yeni havayolu olan Lufthansa City Airlines, 26 Haziran 2024 tarihinde Münih’ten Birmingham’a ilk uçuşla operasyonlarına başlayacak. Yolcular 24 Nisan 2024’ten itibaren bilet rezervasyonu yapabilecek. Açıklamada, daha sonra Lufthansa Grubu’nun satış kanalları üzerinden yeni havayolu kodu “VL” ile uçuş numaraları altında sunulan rotalara da rezervasyon yapmanın mümkün olacağı bildirildi.
Lufthansa City Airlines, Frankfurt ve Münih’teki Lufthansa merkezlerine entegre olarak operasyon yapacak. Havayolu başlangıçta Münih’ten Birmingham, Hannover ve Düsseldorf gibi Avrupa ve yurt içinden destinasyonlara uçacak.

lufthansa-city-airlines-003.jpg
Taşıyıcı ilk etapta A320 ailesinden uçaklarla sefer yapacak. Daha sonra A220-300’ler filoya dahip edilecek. 60 adet A220-300 siparişi verildi

lufthansa-city-airlines-005.jpgLufthansa Grubu, yakıt tasarruflu Airbus A220-300’den 20’si opsiyonlu toplam 60 uçak sipariş ederek, Lufthansa City Airlines’ın geleceği için net bir sinyal verdi. Filosu büyüdükçe Lufthansa City Airlines’ın Avrupa’daki başka noktaları da ağına ekleyeceği ve yavaş yavaş ağını genişleteceği belirtildi.

lufthansa-city-airlines-004.jpgLufthansa City Airlines Genel Müdürü Jens Fehlinger, “Lufthansa City Airlines, Münih ve Frankfurt’taki merkezlerin gelecekte yaşanabilirliğine katkıda bulunuyor. Önümüzdeki yıllarda yeni modern Airbus A220 ve A320neo teslimatlarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Misafirlerimiz ve çalışanlarımız için yenilenmemizi ileriye taşıyor ve böylece Lufthansa’nın uzun mesafeli trafikte planladığı büyümeyi güçlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA