19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C
  • Antalya18°C

KURUMSAL ACENTELER PLATFORMU, KURAP 4 YAŞINDA

KURAP’ın kuruluş yıl dönümü pastasını Air France ve KLM Hava Yolları grubunun Türkiye Bölge Müdürü Mr. Yannis Pantazopoulos kesti

Kurumsal Acenteler Platformu, KURAP 4 yaşında

17 Mart 2022 Perşembe 10:00

İSTANBUL- 2018 yılında kurumsal hizmet veren 22 seyahat acentesinin katılımıyla kurulan Kurumsal Acenteler Platformu – KURAP, Air France ve KLM grubunun davetlisi olarak Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de KURAP kuruluşunun 4. yılını kutladı.

KURAP’ın kuruluş yıl dönümü pastasını Air France ve KLM Hava Yolları grubunun Türkiye Bölge Müdürü Mr. Yannis Pantazopoulos kesti. KURAP üyesi turizmciler ülkemizin iş sektörüne en doğru şekilde hizmet edebilmek için faaliyetlerini sürdürüyor.

kurumsal-acenteler-platformu,-kurap.jpgKURAP’ıN AMACı
KURAP’ın kuruluş amacı hakkında şu bilgiler verildi:
IATA Acentelerinin sorunları gelişen teknoloji ve hava yollarının hızla değişen uygulamalarına paralel olarak eski yıllara göre kıyaslanamayacak ölçüde çeşitlendi. Hiçbir acentemizin sorunu bir diğerinden az veya daha çok önemli değildir. Ancak birbirlerinden çok farklıdır. Hal böyle iken tüm acentelerin bağlı olduğu çatı kuruluşu TÜRSAB’ın her ne kadar bünyesinde ihtisas komiteleri barındırsa bile resmi olarak kayıtlı 11,000 in üstünde seyahat acentesinin uzmanlık gerektiren sorunları ile detaylı olarak ilgilenmesini beklemek mümkün değildir.

kurumsal-acenteler-platformu,-kurap-001.jpg
UZMANLıK ODAKLı ÇALIŞIYOR
Sivil Toplum Örgütleri’nin her geçen gün daha fazla önem arz ettiği günümüzde uzmanlık odaklı küçük gruplarla kendi sorunlarımızı çözmeye çalışarak meslek örgütümüze yardımcı olmak bir görev haline geldi..

KURAP bu nedenle kurumsal müşterilere hizmet veren 22 acentenin birleşimiyle dört yıl önce kuruldu. Bu acenteler ülkemizdeki toplam kurumsal acentelerin cirosunun yüzde 80’den fazlasını oluşturuyor.

KURAP’ıN TANıMı

Üyelerinin sorunlarının, meslek örgütü olan TÜRSAB’ın bağlı olduğu kanun ve yönetmelikler çerçevesinde, kuruluş amaç ve ilkeleri doğrultusunda tartışıldığı, geliştirildiği ve çözüm arayışlarının sürdürüldüğü bir platformdur.

KURAP’ıN MISYONU

Mesleki etik değerleri en üst düzeyde savunuyor.

Sorunlar ve çözümleri ile ilgili mesleki paylaşımları en kapsamlı biçimde ve düzenli olarak sağlıyor.

Sektörde yer alan tüm tedarikçilerin oluşturabileceği her türlü haksız rekabet ile mücadele edilmesini hedefliyor.

Platformun uluslararası örneklerinin, geliştirilen yeni çalışma modellerinin ve işbirliği olanaklarının araştırılarak üyeler ile paylaşıyor.

Üyelerinin ihtiyaçlarına uygun personel kaynağını geliştirmek amacı ile eğitim çalışmaları planlaması ve uygulamasını gerçekleştiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA