19 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C
  • Antalya23°C

KÜLTÜR VE MANZARA İSTEYEN ÇİNLİ TURİST ORTADOĞU’YU HEDEFLEDİ

Huawei'nin Petal Ads platformunun araştırmasına göre kültürel deneyimler ve manzaralar için Orta Doğu'yu ziyaret eden Çinli turist sayısı 2023'ün ilk çeyreği ile 2024'ün ilk çeyreği arasında %54 arttı.

Kültür ve manzara isteyen Çinli turist Ortadoğu’yu hedefledi

07 Mayıs 2024 Salı 14:54

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
DUBAI / BAE -
ATM 2024'de konuşan uzmanlar, Çin'in Ortadoğu'ya yönelik turizm potansiyelinin tamamını hayata geçirmeye yönelik stratejilerin ana hatlarını çizdi. Huawei'nin Petal Ads platformunun araştırmasına göre Orta Doğu'yu ziyaret eden Çinli turist sayısı 2023'ün ilk çeyreği ile 2024'ün ilk çeyreği arasında %54 arttı. Uzmanlar, tatil rezervasyonu yaparken Çinli gezginlerin önceliklerinin kültürel deneyimler ve manzaralar olduğunu vurguladı Arap Seyahat Pazarı (ATM), Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) 9 Mayıs'a kadar devam ediyor

GELİŞEN PAZAR: ÇİN
Çin'in öngörülen turizm büyümesinden yararlanmak, Arabian Travel Market'te ( ATM) düzenlenen Pazar İçgörüleri Zirvesi'nin ana konusuydu . Orta Doğu'nun önde gelen seyahat ve turizm fuarında Global Sahne'de gerçekleşen zirvede, Çin gibi gelişen pazarların potansiyeli araştırıldı.

cinli-turist--006.jpg
Özel oturumda uzmanlardan oluşan bir panel, Çinli gezginlerin ilgisini çekmek ve onların ilgisini çekmek için etkili stratejiler üzerinde durdu. Panelde MEAI Huawei Ekosistem Geliştirme Direktörü Sukhpreet Singh Ghataura, Shanghai Dongfang Newspaper Co., Ltd Pazarlama Başkan Yardımcısı Lu Pan ve Dragon Trail International Pazarlama ve İletişim Direktörü Sienna Parulis Cook yer aldı.

ÇİNLİ TURİST KÜLTÜREL DENEYİM ARIYOR
Huawei'nin Petal Ads platformundan en son araştırmayı paylaşan Ghataura şunları söyledi: "2023'ün ilk çeyreği ile 2024'ün ilk çeyreği arasında Orta Doğu'yu ziyaret eden Çinli turist sayısı %54 arttı; BAE, Mısır ve Suudi Arabistan bölgedeki en önemli destinasyonlar oldu Çinli gezginler için. 2023 yılında Çin, yaklaşık 265 milyar ABD doları tutarında toplu harcamayla küresel seyahatin %10'unu oluşturuyordu. Çin'e giden turistlerin ana itici gücü, yabancı destinasyonlarda yaşayabilecekleri kültürel deneyimlerdir." Şöyle ekledi: "Seyahat ettikleri zaman açısından dikkate değer mevsimler 1 Mayıs tatili, Çin Ulusal Günü ve Bahar Şenliğidir."

KALITELI SEYAHATI TERCIH EDİYOR
Huawei'nin araştırmasına göre Orta Doğu'ya seyahat eden insanların %66'sı kültürel deneyimler yaşamak istiyor ve giden Çinli turistlerin çoğunluğu lüks olanaklar ve spor etkinlikleri gibi faktörler tarafından motive ediliyor. Araştırma aynı zamanda kaliteli seyahati tercih eden ve daha yüksek harcanabilir gelire erişimi olan üst düzey orta sınıf segmentinde de önemli bir artış tespit etti.

Parulis Cook şu yorumu yaptı: "Dragon Trail International'ın yürüttüğü tüketici araştırması açısından, bu yıl tüketici güveni ve seyahat etme niyeti açısından büyük bir büyüme görebiliriz. 2023'te Çinli gezginlerin yüzde 30'u seyahat etmek için Çin'den ayrılmayacağını söylerken, bu rakam şu anda yüzde 10'a düştü. Bu yıl anket yaptığımız gezginlerin %5'i zaten seyahat etmişti ve %18'i seyahat rezervasyonu yapmıştı; bunların %94'ü birden fazla destinasyona seyahat rezervasyonu yapmıştı. Bu, eğer Avrupa'yı ziyaret ediyorlarsa, o bölgedeki birden fazla destinasyona seyahat edecekleri anlamına geliyor."

MANZARA ÇİNLİ TURİSTİ ÇEKİYOR
Cook, manzaranın turistleri Çin'den ayrılmaya motive eden ana faktörlerden biri olduğunu ve gezginlerin kendi ülkelerinden çok farklı doğa ve kültürü deneyimlemek istediklerinin altını çiziyor. Pan, Çinli turistlere seyahat ve turizmi tanıtma konusunda geleneksel ve dijital pazarlama platformlarına ek olarak ağızdan ağza pazarlamanın da güçlü bir araç olduğunu ekliyor. Çin'in yurtdışı turizmindeki toparlanmasını doğrusal bir büyümeden ziyade “yukarı doğru bir sarmal” olarak tanımlıyor.

HIKAYE ANLATIMINA ÖNCELIK VERILMELI
Pan sözlerini şöyle tamamladı: "Turizm kurulları, işletmeleri, destinasyonları ve kültürleri hakkındaki hikayeleri etkili bir şekilde ileterek ve güven oluşturmak için hedef kitlelerine gerçek bir ilgi göstererek hikaye anlatımına öncelik vermeli."

LÜKS ZIRVESI YAPILIYOR
Yarınki ATM zirvesi 'Lüks' konusuna odaklanacak ve Raffles, The Lana (Dorchester Collection), Jumeirah ve Kempinski gibi önde gelen uluslararası konaklama markalarından konuşmacılar katılacak. Yarınki Lüks Zirvesi'nin gündemindeki konular arasında Deneyim Ekonomisini Lükse Getirmek: Önemli Tek Seferlik Anlarla Müşterileri Çekmek ve Lüks Ürün Geliştirme: Seyahatin Perakendeden Ne Öğrenebileceği yer alıyor .

TASARIM ÖDÜLLERİ
Yarının bir diğer öne çıkan özelliği, altı kategoride katılımcı şirketlerin tasarım yaratıcılığını ve iş dostu çekiciliğini ödüllendiren ATM En İyi Stand Ödülleri'nin duyurulması olacak: 'En İyi Stand Tasarımı', 'İş Yapmak için En İyi Stand', 'En İyi Stand Özelliği' , 'En İyi Yeni Stand', 'En İyi Teknoloji Kullanımı' ve 'Sürdürülebilir Stand Ödülü'.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA