28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C
  • Antalya21°C

KÜÇÜK YÜREKLERDEKİ ENGELLER İSTANBUL SEYAHATİ İLE UÇTU

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan ve daha önce mahallelerinden, köylerinden başka bir dünyayı tanımayan engelli öğrencilere Dünya Engelliler Haftası’nda İstanbul tanıldı

Küçük yüreklerdeki engeller İstanbul seyahati ile uçtu

09 Aralık 2019 Pazartesi 09:00

DİYARBAKIR-BİSMİL / İSTANBUL- Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan ve daha önce mahallelerinden, köylerinden başka bir dünyayı tanımayan engelli öğrencilere Dünya Engelliler Haftası’nda İstanbul tanıldı. “Daha önce denizi hiç görmedim uçağa hiç binmedim”diyen yürekleri temiz, ilkokul ortaokul ile lise kademelerindeki engelli öğrenciler velileri ve gönüllü öğretmenleriyle birlikte uçağa bindiler, rüyalarında bile görmedikleri İstanbul’u gezme fırsatı buldular. “denizi görmedim’ diyen öğrenciler müzeleri dolaşıp, İstanbul Boğazı’nda gezinti yaptılar.

bismil-engelli-ogrenciler.jpg

bismil-engelli-ogrenciler-003.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-004.jpg

PROJEYE KATILAN HERKES MUTLU

Bismil Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Özsu Turizm Şirketi Müdürü Veysel Özsu koordinasyonunda Özel Eğitim öğretmenleri Temim Sürmeli ve Zekeriya Baran’ın katılımıyla engelli öğrenciler için rüya gibi İstanbul seyahati gerçekleşti. THY ile Çelebi Platinum'un verdiği hizmet ise engelli öğrencilerin İstanbul seyahatini zirveye taşıdı.

bismil-engelli-ogrenciler-002.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-001.jpgTHY KOCA UÇAğI BİZİM İÇİN KALDIRDI
Öğretmenlerden Temim Sürmeli’nin instagramda paylaştığı duyguları ise bir başka oldu. Temim Sürmeli “Elimizde bir kağıt kalem ile başlattığımız projede sona geldik. Türk Hava Yolları koca uçağı bizim için kaldırdı. ‘deniz görmedim, daha önce uçağa binmedim’ diyen çocuklarımızla İstanbul gezimizi yaptık ‘Yüreklerdeki engelleri kaldırıyoruz’ dedik. Destekleri için Diyarbakır Bismil Kakmakamlığı ve Belediye yönetimine, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, THY ve Çelebi Platinum Havacılığa bir kez daha teşekkür ederiz.

bismil-engelli-ogrenciler-005.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-006.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-008.jpg

ÇELEBİ PLATİNUM'UN GURURU

Havalimanlarında giden ve gelen yolculara VİP hizmeti veren, işlerini kolaylaştıran Çelebi Havacılık Holding’in yolcu servisi kuruluşu Çelebi Platinum, Genel Müdürü Zeynep Arsu Toros yönetiminde gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile gurur veriyor. Çelebi’nin marka değerini yücelten son olay ise hayatlarında uçağa binmeyen, ve yaşadıkları yerden dışarı çıkmayan Diyarbakır’in Bismil ilçesindeki engelli öğrencilere havalimanlarında VİP hizmeti vererek gösterdi.

bismil-engelli-ogrenciler-007.jpg

GÖZLERİNDEKİ MUTLULUK IŞILTISI HERŞEYE DEĞERDİ

Çelebi Holding’in Platinum Servisi Müşteri Hizmetleri Müdürü Zeynep Arzu Toros ekibiyle öğrencileri Diyarbakırhavalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ‘prensler, prensesleri” gibi ağırladı. Çelebi Platinüm Müdürü Toros “Çelebi Holding olarak engelli öğrencilere verdiğimiz hizmet, bizim bütün yıl boyunca verdiğimiz hizmetlerin tüm yorgunluğunu çıkardı. Çok duygulandık. Hele çocukların gözlerindeki mutluluk ışıltısı herşeye değdi” dedi.

bismil-engelli-ogrenciler-009.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-010.jpg
bismil-engelli-ogrenciler-011.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA