02 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

KORONA VİRÜSÜ ALTINBEŞİK MAĞARASI'NA ZİYARETİ BİTİRDİ

2019 yılında 69 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Altınbeşik Mağarası turistlerin can güvenliği ve sağlığı nedeniyle kapanınca doğa harikası sessizliğe büründü.

Korona virüsü Altınbeşik Mağarası'na ziyareti bitirdi

23 Mart 2020 Pazartesi 10:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Turizme büyük darbe vuran korona virüsü Antalya’nın İbradi ilçesindeki Altınbeşik Mağarası ziyaretini bitirdi. 2019 yılında 69 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği mağara turistlerin can güvenliği ve sağlığı nedeniyle kapanınca doğa harikası sessizliğe büründü.

altinbesik-magarasi-004.jpg
altinbesik-magarasi-005.jpgMAĞARACILAR KEŞFETTİ
Ibradi Milli Parklar Parklar Müdürlüğü içinde bulunan Su Içi Mağarasi 1967 yılında mağara bilimci Timuçin Aygen tarafindan keşfedildi. Aspeg ile Çekyalı‘dan oluşan 20 mağara bilimcisi 2015 yılında Altinbeşik Mağarası içinde beşinci su içi gölünü bulundu.

altinbesik-magarasi-006.jpg
altinbesik-magarasi-007.jpgMILYONLARCA YıLDA OLUŞAN DOĞA HARIKASı
Mağaranın keşfi sonrası Antalya’ya gelen yerli ve yabancı tuistler buraya akın ettiler. Altınbeşik Mağarası'nı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler ingilizce, Almanca, Rusça bilen cankurtaran rehberler eşliğinde botlarlarla gezmeye başladılar. Mağara içinde bulunan ve milyonlarca yılda oluşan Altınbeşik Mağarası her yıl yüzlerce turist çekti.
 

20190719_171538.jpgTURİSTLERİN SAĞLIĞI İÇİN KAPANDI
İbradi Belediye Başkani Serkan Küçükkuru, ''Dünyanin ikinci büyük , ülkemizin en büyük su içi mağarasını ziyareti korona virüsü nedeniyle belirli bir süre ziyarete kapattık. Amacımız ilçemize gelen yerli ve yabancı turistlerin can güvenliği ve sağlıdır” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA