28 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara18°C
  • Antalya19°C

KIŞIN AÇIK OLAN OTELERİN YÜZDE 90'NINI YAŞLI ALMAN OLUŞTURUYOR

Alman turist kaybı yüzde 87 olan Antalya Manavgat-Side destinasyonunda kış döneminde kalan emekli ve yaşlı turistler yüzde 93'nü yaşlı Alman turistler oluşturuyor.

Kışın açık olan otelerin yüzde 90'nını yaşlı Alman oluşturuyor

07 Ocak 2023 Cumartesi 14:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Pandemi döneminde Alman turist kaybı yüzde 87 olan Antalya Manavgat-Side destinasyonunda kış döneminde kalan emekli ve yaşlı turistler yüzde 93'nü yaşlı Alman turistler oluşturuyor. Dünyanın en çok turist ağırlayan destinasyonlarından biri olan  Antalya, Rusya-Ukrayna Savaşı’na rağmen 2022'yi sevindiren rakamlarla kapattı.
Antalya'ya sadece hava yoluyla gelen turist sayısının, 2021’e göre yüzde 48 artışla, 13 milyon 432 bin 593 oldu. 2022’nin, 2020 ve 2021'in toplam turist sayısını geride bıraktığını, 15 milyon 644 bin 108 ziyaretçinin ağırlandığı rekorlar yılı 2019'dan sonra hava yoluyla gelen turist sayısı bakımından tüm zamanların en iyi ikinci yılı oldu.

alman-turist-042.jpg-alman-turist-.jpg

Ölü sezon diye isimlendiren kışın açık olan otellerde en fazla yaşlı Alman turist Manavgat-Side turizm destinasyonunda tatil yapıyor. Yaşlı İngilizler Kemer'de ve yaşlı İskandinavlar ise Alanya'da kışı geçiriyor. Kışın Antalya'da açık olan otelleri yaşlı Alman, İngiliz, çocuklu aileler ve İskandinavların tercih etmesinde en önemli faktör Akdeniz Çanağı ülkelerine göre oda fiyatlarının düşük olması ve güneşli gün sayısının 300 güne kadar çıkması.

alman-turist-043.jpgSide Apart Otelcileri Birliği Platformu Derneği Başkanı Mehmet Çelikten, '' Kışın açık olan beş, dört yıldızlı, şehir otel apart, motel ve pansiyonların yüzde 90'a yakın yaşlı Alman turistlerin oluşturuyor. Yaşlı Almanların kışın Side'de 25 yıldır kışın düzenli tatil yapma geleneğine sahip. Kış döneminde sadece Alman turistleri ağırlayan oteller var. Yaşlı Almanların kışın tatil yapması kış döneminde çalışan turizm çalışanlarına bahşiş almadan en çok sevilen turistlerdir. Alman turistler otelin temizliğine , personelin yakın ilgi ve alakasına çok önem verir. Müşteri memnuniyeti yüksek olan otellerde yaşlı Almanlar her kış aynı otelin aynı odasında 20 yıldır tatil yapan çiftler var. '' dedi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA