02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

KİRALIK EV BULMA '' İĞNE İLE KUYU KAZMA'' GİBİ OLDU

Rus ve Ukraynalılardan sonra depremzedelerin yoğun şekilde göç ettiği Antalya ve turistik ilçelerinde kiralık ev bulma zorlaştı.

Kiralık ev bulma '' İğne ile kuyu kazma'' gibi oldu

01 Mart 2023 Çarşamba 23:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya aynı zamanda çoğunluğu Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) olmak üzere 115 ülkeden 144 bin yerleşik yaşıyor.  Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrası ve savaşın bir yılı geçmesine karşı halen bir ateşkeş sağlanamaması Rusların başta Antalya merkez ve ilçelerine yerleşimleri arttı. Antalya'da en fazla Rus'un yaşadığı ilçeler ise Antalya merkez ilçesi Konyaaltı, Muratpaşa, Alanya ve Manavgat-'Side De yaşıyor. Konyaaltı ilçesinde üç mahallesinde tamamen Rusların yaşadığı belirtiliyor.

kiralik-ev.jpgKonyaaltı'nda yaşayan yerleşik  Rus sayısı  45 bine ulaştığı dile getirildi. Alanya'da ise Rus ve Rusça Konuşan Ülke vatandaşlarının sayısının 25 bine ulaştığı ifade edildi. Antalya ve ilçelerinde yerleşik yaşayan Ukraynalıların da 8 bini ulaştı. Kahramanmaraş depreminin 11 ilde derin yıkım yapması nedeni ile zor durumda kalan ve deprem korkusu yaşayan  150 bin depremzede  Antalya turistik ilçelerinde bulunan otel, pansiyon, öğretmenevi, kamu ve özel dinlenme kamplarına yerleştirildi. 

kiralik-ev-001.jpg

Rus ve Ukraynalılardan sonra depremzedelerin yoğun şekilde göç ettiği Antalya ve turistik ilçelerinde kiralık ev bulma zorlaştı. Var olan mülkiyet sahipleri de  kira fiyatlarını yükseltti. 40 yıl önce devlet memurları tayinlerini Antalya'ya çıkarmak için siyasileri devreye koyarken günümüzde ise  ev fiyatlarının yüksek olması nedeni ile tayinlerinin Antalya'ya çıkmaması için dua eder hale geldi. 

kiralik-ev-002.jpgGayrimenkul ve Emlak danışmanı   Orhan Tosun, yoğun Rus , Ukraynalı turistlerin ardından Depremzedelerin delmesi ile kiralık ev bulmanın imkansız olduğunu kaydetti. Orhan Tosun, '' Antalya Alanya ve Manavgat -Side'de kiralık ev bulmak imkansız hale geldi. Antalya, Konyaaltı, Kemer, Muratpaşa , Manavgat , Side, Alanya Da kiralık ev ve daire bulmak iğne ile kuyu kazmak gibi bir şey oldu. Yeni yapılan binalarda kira fiyatlar ateş pahası. Manavgat'ta evin konumu , metre karesine göre kira fiyatları 5 bin lira 15 bin lira arasında . Bazı ev sahipleride Rusya'dan gelenler ile depremi  fırsat bilerek fiyatları yüksek çekiyor  ''dedi.

kiralik-ev-003.jpg   MANAVGAT-SİDE, ALANYA, KEMER , KONYAALTI VE KAŞ'TA KİRALIK EV BULMAK İMKANSIZ HALE GELDİ   

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar Mahallesinde Arbat Homes Gayrimenkul Danışmanlık Şirketi Sahibi Asım Baştuğ, Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası Alanya'ya çok yoğun Ruç, Ukraynalı ve Rusça Konuşan Ülkeler vatandaşlarının Alanya'ya son bir yıl içinde gayrimenkul ve kiralık daire ,  dubleks ile rezidans kiralarında yüksek talep olunca Alanya'da kiralık ev bulmanın imkansız hale geldiğini kaydetti. Asım Baştuğ,'' Ruslarda Ukraynalılarda Antalya ve Alanya 'da barış ve huzur içinde yaşıyor. En son Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,4 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremde 11 ilin ağır şekilde etkilenmesi nedeni ile  deprem bölgesinde yoğun göç oldu. Alanya'da kamu , özel, dinlenme kaplaları , devlet yurtlarına beş yıldızlı oteller ile çok sayıda apart otellere 50 bin depremzede yerleştirildi. Bunun yanı sıra deprem olan illerde deprem korkusu  yaşayan aileler Alanya'da ev kiraladı. Alanya'da kiralık daire bulmak imkansız hale geldi. '' ifadesinde bulundu.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA