18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C
  • Antalya19°C

KİĞILI’DAN 'KILIK-KIYAFET YÖNETMELİĞİ' AÇIKLAMASI: ÖZÜR DİLERİZ

Erkek giyim markası Kiğılı'nın kadın çalışanlarına gönderdiği "kılık- kıyafet yönetmeliği" dikkat çekti.

Kiğılı’dan 'kılık-kıyafet yönetmeliği' açıklaması: Özür dileriz

15 Haziran 2022 Çarşamba 07:00

İSTANBUL- Ünlü iş insanı Abdullah Kiğılı'nın sahibi olduğu erkek giyim markası Kiğılı, çalışanlarına 'kıyafet yönetmeliği' konulu skandal ifadeler içeren bir mail gönderildi.

Söz konusu yönetmelikte, kadın çalışanların, 'mavi yakalılar' ile birlikte çalıştıkları gereçesiyle, 'dekolte ve etek boyları' konusunda "aşırıya kaçmamalar" istendi, 'basen dikkat çekmeyecek şekilde' giyinilmesi uyarısında bulunuldu.

abdullah-kigili.jpgKIĞILI CEO'SU: TÜM ÇALIŞANLARIMIZDAN ÖZÜR DİLEDİK

Kiğılı CEO’su Sena Suerdem, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

“Kıyafet Yönetmeliği Hakkında” başlıklı bilgilendirme içeriğimizin çeşitli sosyal medya platformlarındaki paylaşımına ilişkin bir açıklama yapma gereği duyuyoruz.

Türkiye’nin en köklü erkek giyim markası Kiğılı olarak, kurulduğumuz ilk günden bugüne tüm çalışanlarımız ile el ele işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret ediyoruz.

Eşitlik, adalet, hakkaniyet ve aile olma üzerine kurulu kurum kültürümüzün bizi her zaman geleceğe taşıyacağına olan inancımız ile iş süreçlerimizi yönetiyoruz.

Bununla birlikte, her şirkette olduğu gibi şirketimizde de uygulanan kılık kıyafet prosedürünün mevsim değişikliği ile birlikte tekrar hatırlatıldığı iç iletişim duyurumuzun, maalesef kurum kültürümüzle bağdaşmayan ifadeler içerdiğini gördük. Olaydan haberdar olur olmaz haddini aşan bu ifadelerden ötürü, öncelikle tüm çalışanlarımızdan özür diledik.

Bu vesile ile bir kez daha Kiğılı ailesinin tüm çalışanlarından, müşterilerimizden ve iş ortaklarımızdan özür dileriz. Bu metnin kesinlikle Kiğılı ve üzerine kurulu değerleri yansıtmadığının bir kere daha altını çizmek isteriz. 

Çıktığımız yolda yaptığımız sayısız proje ve uğraşlarımızın bir hata ile geri plana düşmesini asla istemeyiz. Hem kendi içimizde hem etki ettiğimiz her noktada bunun için çalışmaya devam edeceğimizi, böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için her türlü önlemi ivedilikle aldığımızı bilmenizi isteriz.

Kiğılı Ailesi olarak böyle bir konu ile gündemde olmaktan büyük üzüntü duyduğumuzu belirtir, tüm kamuoyundan tekrar özür dileriz.
Saygılarımızla, '

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA