19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C
  • Antalya21°C

KEMAL KILIÇDAROĞLU, SEÇİLİRSE VİZESİZ SEYAHAT SÖZÜ VERDİ

Türkiye'nin ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde ülke vatandaşlarının Avrupa Birliği / Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat edebileceklerine söz verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, seçilirse vizesiz seyahat sözü verdi

08 Nisan 2023 Cumartesi 17:00

ANKARA- Türkiye'nin ana muhalefet partisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçilmesi halinde ülke vatandaşlarının Avrupa Birliği / Schengen Bölgesi'ne vizesiz seyahat edebileceklerine söz verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan böyle bir açıklama bu hafta başlarında ulusal bir haber kanalı için yapılmıştı ve burada üç ay içinde tüm Türk vatandaşlarının vize almak zorunda kalmadan AB'ye seyahat edebileceklerini söylemişti.

Ancak, SchengenVisaInfo.com'un bildirdiğine göre, bunu nasıl mümkün kılmayı planladığına dair daha fazla bilgi paylaşmadı.

“İktidara geleceğiz, cumhurbaşkanlığı kazanacağız ve en geç bir yıl içinde bu ülkeyi özgürce nefes alınan bir yer haline getireceğiz. Kılıçdaroğlu, 3 ay sonra her vatandaşın Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceğini söyledi.

kemal-kilicdaroglu-005.jpgKılıçdaroğlu, geçen ay Mayıs ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı. Al Jazeera'nın açıkladığı gibi, adaylığı, sağcı İyi Parti'nin başlangıçta ittifaktan çekileceğinin sinyallerini vererek adaylığına karşı çıkmasının ardından muhalefetteki Ulus İttifakı'ndaki krizi takip ediyor.

Türkiye için vizesiz seyahat hala karmaşık bir konu olmaya devam ederken, Kılıçdaroğlu artık tüm Türk vatandaşlarının vize prosedürlerinden muaf olmasını mümkün kılabileceğinden emin.

Türkiye henüz AB ile vizesiz seyahat konusunda bir anlaşmaya varmadığı için, tüm vatandaşlarının bloğa ulaşmayı planlarken Schengen vizesi alması gerekiyor.

Kaynak: schengenvisainfo.com
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA