19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C
  • Antalya20°C

İSVEÇ VE JAPON LÜKS SAAT SAHİPLERİ ÇOK KAZANIYOR

İsviçre ve Japonya merkezli lüks saat sahiplerinin kazandığı finansal getiriler, dünyanın diğer bölgelerindeki koleksiyonerler ile karşılaştırıldığında en yüksek seviyede yer alıyor.

İsveç ve Japon lüks saat sahipleri çok kazanıyor

25 Mart 2023 Cumartesi 23:00

İSTANBUL- Chrono24 ticaret platformundan alınan verilere göre, İsviçre ve Japonya merkezli lüks saat sahiplerinin kazandığı finansal getiriler, dünyanın diğer bölgelerindeki koleksiyonerler ile karşılaştırıldığında en yüksek seviyede yer alıyor.
Her iki ülkedeki Chrono24 kullanıcılarının saat koleksiyonları, satın alma tarihinden bu yana ortalama yüzde 40 değer kazandı. Buna karşılık, Hollanda merkezli koleksiyonerlerin getirileri yüzde 24 olurken, Alman koleksiyonerlerin sahip olduğu saatlerin değeri yüzde 25 arttı.

İsviçre, Omega'dan Rolex'e uzanan markalara ev sahipliği yaparken Japonya, Seiko, Grand Seiko ve Citizen'ı en iyi bilinen saat markaları arasında sayıyor.

Chrono24, çalışmanın kullanıcılarının sağladığı anonim verilere ve web sitesinde izlenen 1,3 milyon saat koleksiyonuna dayandığını söyledi. Şirket, Chrono24'te izlenen saat koleksiyonlarının toplam değerinin 49,7 milyar dolardan fazla olduğunu ve dünyadaki tüm saatlerin tahmini 750 milyar dolarlık değerinin yaklaşık yüzde 7'sini oluşturduğunu söyledi.

İsviçre'deki ortalama bir koleksiyoncu, toplam değeri yaklaşık 45.000 euro olan yaklaşık 6 saate sahipken, ortalama bir Japon koleksiyoncu, ortalama toplam değeri yaklaşık 64.000 euro olan aynı sayıda saate sahip.

2021'de ve 2022'nin ilk çeyreğinde benzeri görülmemiş bir artışın ardından en çok talep gören Rolex, Patek Philippe ve Audemars Piguet modellerinin ikincil piyasa fiyatları hızlı şekilde düştü.

Chrono24 verileri, İsviçre saat koleksiyonlarının değerinin 2022'de yaklaşık yüzde 7, Japon koleksiyonlarının değerinin ise yüzde 8 düştüğünü gösteriyor. Chrono24 verilerine göre Avustralya, Hollanda, Belçika ve Kanada'daki saat koleksiyonlarının değeri geçen yıl yaklaşık yüzde 3 düştü.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA