19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • Antalya22°C

İNGİLTERE'DEKİ BARLAR VE RESTORANLAR AÇIK HAVADA HİZMETE HAZIRLANDI

Caterer.com tarafından derlenen rakamlar, yarından itibaren iki hafta içinde dört milyon kişinin bir mekanı ziyaret etmek için rezervasyon yaptırdığını gösteriyor

İngiltere'deki barlar ve restoranlar açık havada hizmete hazırlandı

11 Nisan 2021 Pazar 21:00

EMRE ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
LONDRA-
Hükümet, Covid-19 kısıtlamalarını yarın sabaha kadar gevşetecek. Pazartesi gününden sonraki iki hafta içinde rezervasyon yaptıran dört milyon İngiliz barlar ve restoranları bekliyor. Knightsbridge’da bir restoran, masalarına minimum 500 Sterlin fiyat koydu.

Hem içenler hem de yemek yiyenler için uzun zamandır bekledikleri gün. Pub ve restoranların yarın açık hava hizmetine yeniden açılmasıyla birlikte, uzun aylar geçirme zamanı sona eriyor. 

 Konaklama endüstrisi web sitesi Caterer.com tarafından derlenen rakamlar, yarından itibaren iki hafta içinde dört milyon kişinin bir mekanı ziyaret etmek için rezervasyon yaptırdığını gösteriyor.  Ve Ekonomik ve İş Araştırmaları Merkezi, konaklama sektörünün yalnızca bu hafta 314 milyon sterlinlik bir destek alacağını öne sürüyor.

ingiltere-restoran-002.jpeg

 Gloucestershire'daki Moreton-in-Marsh'daki Scenic Supper'ın sahipleri, iki veya dört konuğu ağırlayabilecek yedi tane inşa etti.

ingiltere-restoran-003.jpeg 

Londra'nın merkezindeki Strand'da bulunan Somerset House, ziyaretçilerin açık havada yemek yeme deneyiminin tadını çıkarmasını sağlamak için yemek kubbeleri yerleştirdi

 Ülkenin dört bir yanındaki konseyler, önümüzdeki 12 ay boyunca kaldırım ruhsatlarını uzatmak için bürokrasiyi kesti.  Ancak İngiliz havasının öngörülemeyen doğası ve sosyal mesafe kurallarına uyma ihtiyacı göz önünde bulundurularak restoran işletmecileri ve bar sahipleri, iş hayatına geri dönmek için bazı yeni çözümler buldular.

 Marston’ın bira fabrikası zincirindeki patronlar, limonluk tarzı bahçe odaları, çadırları ve tenteleri olan yüzlerce 1.400 barını yerleştirmek için ülke çapında bir proje başlattı.

 Bu arada, Londra’daki Knightsbridge’deki beş yıldızlı The Berkeley oteli, her biri altı kişilik ve yiyecek ve içecekler için minimum 500 £ harcama gerektiren, gökkuşağı renginde beş sahil kulübesi kurdu.  Yönetici Knut Wylde'ye göre tasarım, Whitstable ve Southwold gibi geleneksel sahil beldelerinden ilham aldı.

 Dedi ki: "Seyahat etmeyi sevmeyen veya sevmeyen çoğumuz olacağız, öyleyse neden Londra'nın merkezine bir sahil tatil beldesi getirmeyelim?  Şu anda desteklemek için çok önemli bir sektör olan İngiliz misafirperverliğini tanıtmanın daha iyi bir yolunu düşünemiyoruz. "

ingiltere-restoran-004.jpeg

 Sadece iki dış masaya sahip olmasına rağmen, bir aile işletmesi olan Enoteca Turi - Merkezi Londra, Pimlico'da, müşterileri arasında Sir Michael Caine ve Lord Lloyd-Webber'ın da yer aldığı bir İtalyan restoranı - yeniden açılıyor

 Nottingham'daki Kudüs'e Ye Olde Trip, iki bahçesinde bira ve çok çeşitli içecekler servis edecek.  Greene King zincirinin bir parçası olan mekan, 11. yüzyıla kadar uzanıyor.

 Londra'nın merkezindeki Strand'da bulunan Somerset House, ziyaretçilerin açık havada yemek yeme deneyiminin tadını çıkarmasını sağlamak için yemek kubbeleri yerleştirdi.  Pazar günü bir sözcü The Mail'e şunları söyledi: "Kubbe yapılarımız Almanya'dan geliyor ve aslında insanların bahçelerinde meyve ve sebze yetiştirmek için kullanılması planlanmıştı.

 "Onlarla karşılaştık ve Covid güvenli çağında yemek yemek için sunulan pek çok zorluğa cevap verebileceklerini anında anladık."

 Bu arada, Gloucestershire'daki Moreton-in-Marsh'daki The Scenic Supper'ın sahipleri, iki veya dört konuğu ağırlayabilecek yedi adet sera inşa ettiler.

 Manchester'da, şehrin en büyük bira bahçelerinden birine sahip olan The Oast House'un personeli, müşteriler için geleneksel tatil deneyiminin bir bölümünü yeniden yaratmaya çalışacak.  Satış müdürü Matthew Lewty şunları söyledi: "Konuklara masa başı hizmeti sunmak için üç havayolu arabasını dönüştürdük - genellikle uçakta içilen ilk tatil içeceğinin vızıltısını yeniden yarattık.  Tramvay, aynı zamanda, müşterilerin oturmalarını sağlarken, barda olmanın eğlencesini ve tiyatrosunu getirmemiz için de bir yoldur. "

 Şöyle ekledi: "Birçok konuk için, bu yaz uçağa binme şansı hala havada, bu yüzden bu, uçuş eğlencesinin bir kısmını yer seviyesine getiriyor.  Yurtdışındaki tavuk-dos veya grup gezileri yerine çok sayıda misafirimiz rezervasyon yaptırdık, bu yüzden bu, unutulmayacak bir yaz geçirecek. "

 Yine de her mekan farklı şeyler yapmayacaktır.  Sadece iki dış masaya sahip olmasına rağmen, bir aile işletmesi olan Enoteca Turi - Merkezi Londra, Pimlico'da, müşterileri arasında Sir Michael Caine ve Lord Lloyd-Webber'ın da yer aldığı bir İtalyan restoranı - yeniden açılıyor

 Bu arada, Londra’daki Knightsbridge’deki beş yıldızlı The Berkeley oteli, her biri altı kişilik ve yiyecek ve içecekler için minimum 500 £ harcama gerektiren, gökkuşağı renginde beş sahil kulübesi kurdu.

 31 yıldır eşi Pamela ile restoranı işleten işletme sahibi Giuseppe Turi, Pazar günü The Mail'e şunları söyledi: "Sadece iki masa ile finansal olarak bir anlam ifade etmiyor, ancak müşterilerimiz geri gelmek için çok çaresizler.

 "İçeriyi açabileceğimiz 17 Mayıs'a kadar tamamen doluyuz.  Müdavimlerimizle tekrar bağlantı kuracağımız için çok heyecanlıyız, ancak maalesef herkesi ağırlayamadık.  iki bahçesinde içkiler.  Greene King zincirinin bir parçası olan mekan, 11. yüzyıla kadar uzanıyor.

 Genel müdür Karl Gibson şunları söyledi: 'Dürüst olmak gerekirse, yağmur yağsa da parlasın, burada insanlarımız olacağını düşünüyorum.  Bir adam bana, her şeyi değiştirse bile burada olacağını söyledi. "

 "Son birkaç haftadır çok büyük bir ekip çalışması oldu, sadece Gezi ekibinden değil, bizi Pazartesi gününe kadar götürmek için bizi destekleyen Greene King ailesinden de."

 Pubların yarından itibaren paketli bira satmasına da izin verilecek.  Müşteriler masada oturmadıklarında yüz maskesi takmak zorunda kalacaklar.  İngiltere'de yaklaşık 45.000 bar var ve bunların yüzde 43'ü bir tür açık alana sahip.  On restorandan dördünün de yeniden açılacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA