15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C
  • Antalya17°C

İNGİLTERE DEMİRYOLLARINDA DİJİTAL SİNYALİZASYON BAŞLATTI

İngiltere’nin Kıyısı Dijital Programı (ECDP), trenlerin verimli hareketini iyileştirmek için dijital teknolojiyi tanıtarak daha düşük emisyonlu daha güvenilir bir demiryolu oluşturuluyor

İngiltere demiryollarında dijital sinyalizasyon başlattı

05 Temmuz 2023 Çarşamba 13:00

LONDRA-İniltere’de Londra'ya ve Londra'dan yolcu ve yük operasyonları için demiryolu seyahatini iyileştirmeye yönelik milyar sterlinlik yatırım yapılıyor. Dijital bir geleceğe hazırlanmak için Haziran ayının son hafta sonu kritik çalışmalar yapıldı. Doğu Kıyısı Dijital Programı (ECDP), trenlerin verimli hareketini iyileştirmek için dijital teknolojiyi tanıtarak daha düşük emisyonlu daha güvenilir bir demiryolu oluşturuluyor.. Geleneksel yol kenarı sinyalleri, sürücü kabinindeki bir ekrana sürekli sinyal bilgileri ile değiştirilecektir.

24 Haziran Cumartesi ve 25 Haziran Pazar günleri, Büyük Britanya'nın altyapı ajansı Network Rail, Hertfordshire'daki Welwyn Garden City ile Hitchin arasına (Londra'nın yaklaşık kırk mil veya 64 kilometre kuzeyinde) yeni ekipman ve teknoloji kurdu. Trenlerin 2025'ten itibaren dijital sinyalizasyon kullanmaya başlaması projesinin parçası olarak başlatıldı. Üstlenilen iş, uzun bir radyo iletişim direğinin kurulumunu ve 63 lokasyonda hazırlık güç ve telekomünikasyon çalışmalarını içeriyor.

ingiltere-demiryollari.jpgDAHA GÜVENILIR YOLCU VE YÜK HIZMETLERI

Avrupa Tren Kontrol Sistemini (ETCS) kullanan dijital sinyalizasyon kanıtlanmış bir teknolojidir. Avrupa'nın birçok ülkesinde ve dünya çapında kullanılıyor. Doğu Yakası Dijital Programı, ETCS'nin Büyük Britanya'daki bir şehirlerarası ana hatta ilk kez tanıtılmasına tanık olacak. Birleşik Krallık ağında dijital sinyalleşmenin gelecekteki genişlemesi için temel sağlayacak. ETCS şu anda Thameslink'in merkezi Londra bölümünde ve yıllar boyunca kapsamlı bir şekilde test edildiği Galler'deki Cambrian Line'da kullanılıyor. Navlun operatörleri de teknolojiyi benimsedi, aralarında DB Cargo UK yakın zamanda yükseltilmiş bir lokomotifi tanıttı.
ingiltere-demiryollari.jpeg

East Coast Dijital Programının bir parçası olarak kabin içi sinyalizasyon kontrol ekranları

Network Rail'in doğu Kıyısı Dijital Projesi Ana Program Sponsoru Ed Akers, "Yürütülen çalışma, ona güvenen herkes için daha iyi çalışacak bir dijital Doğu Kıyısı demiryoluna doğru daha fazla ilerleme sağlıyor" dedi. Network Rail hattı işgal ederken demiryolu kullanıcılarına sabırları için teşekkür etti. "Dijital sinyalizasyon, karbon emisyonlarını azaltırken daha güvenilir yolcu ve yük hizmetleri sağlayan daha yetenekli bir demiryolu sağlayacaktır."
Geleneksel sinyalizasyon teknolojisi ile kapasiteye yakın çalışan güzergahta kapasitenin en iyi şekilde kullanılmasına yardımcı olacak projede çalışmalar devam ediyor. Thameslink ve Londra banliyö ve bölgesel şehirler arası hizmetlerin ana yolcu treni operatörü Great Northern'ın müşteri hizmetleri müdürü Jenny Saunders, "Böyle bir çalışma çok önemli ama ne yazık ki müşterilerimiz için yıkıcı da oluyor" dedi. ECML. "Herkesi hareket halinde tutmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz, ancak geçen hafta sonu birçok kişi için seyahat etmek çok daha zor olurdu, bu nedenle sabrınız için teşekkür ederiz."
 

Bir vinç yardımıyla yol kenarına monte edilen gri dolaplar
 

Doğu Yakası Ana Hattına yüksek teknoloji ürünü dijital kabinler kuruluyor… veya belki bir portaloos teslimatı, dürüst olmamızı gerçekten söyleyemeyiz.

Hükümetin görevlendirdiği uzun mesafe yolcu hizmeti operatörü LNER'in Mühendislik Direktörü Linda Wain, "Doğu Yakası Dijital Programı, demiryolundaki en büyük dönüşümlerden biri - onu dijital bir çağa taşıyor" dedi. "Dijital sinyalizasyona yapılan bu hayati yatırım, LNER'in Azuma filosunun tam potansiyelini gerçekleştirmesini sağlayacak ve müşterilerimize uzun vadeli faydalar sağlamak için endüstri ortaklarımızla birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA