04 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

HOŞDERE’DE KUZİNEDE PİŞEN KARADENİZ LEZZETLERİ KEYFİ

Odun ateşiyle yanan kuzine üzerinde kalaylı bakır tencerelerde pişen karalahana çorbası, etli kurufasulye, fasulye kavurması ve sofranın olmazsa olmazı uzayan peynirli muhlama

Hoşdere’de kuzinede pişen Karadeniz lezzetleri keyfi

22 Nisan 2019 Pazartesi 13:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
ARDEŞEN / RİZE -
Rize’nin Ayder Yaylası’na çıkarken Ardeşen’in Hoşdere Köyü’nde kuzine başında Karadeniz mutfağının ünlü lezzetlerini tatmak ister misiniz? Fırtına Deresi kıyısında Osman Çavuşoğlu’nun Osmanlı Restoranı’nda odun ateşiyle yanan kuzine üzerinde kalaylı bakır tencerelerde pişen karalahana çorbası, etli kurufasulye, fasulye kavurması. Ayrıca sofranın olmazsa olmazı mısır ekmeği ve uzayan peynirli muhlama…

osmanli-restorani.jpg
osmanli-restoran-003.JPG
Rize Pazar’da Ayder Yaylası’nın çıkış noktasında bulunan Suada Oteli’in Genel Müdürü Bülent Hasanreisoğlu’nun konuğu olarak Hoşdere’de Osmanlı Restoran’da kuzinede pişen Karadeniz lezzetlerini tattık. Çocukluğumuzda odun ateşiyle evi ısıttığımız ve yemekleri pişirdiğimiz kuzine keyfini bir kez daha yaşama fırsatı bulduk.

osmanli-restoran-004.JPG
DÜNYAYI GEZİP HOŞDERE’YE DÖNMÜŞ

Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerinde uzun yıllar fırıncı ustası olarak çalışan Osman Çavuşoğlu, sonunda gurbetten sıkılınca doğuş büyüdüğü Hoşdere’ye dönmüş. Fırtına Deresi kıyısında açtığı restoranını Karadeniz özelliklerine göre tasarlayarak çocukları ile birlikte Osmanlı Restoranı kurmuş.

osmanli2.JPG
KUZİNE KEYFİ

Bölgeye gelen turistlerin tercih ettiği restoranda ortada kocaman bir kuzine bulunuyor. Üzerinde hem yemek yapılıyor, hem de restoranı ısıtıyor. Restoranda pencerenin önünde oturup azgın dalgalar şeklinde akan Fırtına Deresi’nin sularını seyrederken kuzine keyfi yaşanıyor.

osmanli2-004.JPG
TEMİZLİĞE ÇOK DİKKAT EDERİM
Bahar aylarında renkten renge giren ve yeşilin her türlüsünün yaşandığı bölgenin özellikle Arap turistlerin hayranlığını çektiğini belirten Osman Çavuşoğlu “Ben temizliğe çok dikkat ederim. Mutfakta peynirle, zeytinleri ayrı ayrı sararım. Restoranda en küçük bir toz göremezsiniz. Biz insanların yediği yemeği hem temiz, hem de en lezzetli şekilde sunmalıyız” dedi.

osmanli2-001.JPG

SULARI KİRLETMEYİN

Osman Çavuşoğlu gelen bir Arap grubunun dağlardan akan sulara ve çevrenin güzelliğine hayran olduğunu, ancak derenin kirletilmesinden şikayet ederek söylediklerin şöyle anlattı.
“Arap turist altınızdan sular akan cennette yaşıyorsunuz. Bu suyu kirletmeden önce dünyada ne kadar su varsa o kadar melek aptes alıyordur diye düşünmelisiniz. Bu yüzden suyu kirletmeyin. Çevrenizi temiz tutun.”

osmanli6.JPG
osmanli6-001.JPG
osmanli6-002.JPG
osmanli6-003.JPG
osmanli6-004.JPG
osmanli6-005.JPG
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA