19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Antalya16°C

HASAN ERDEM: ARTIK TÜRSAB’TA TAKKE DÜŞTÜ KEL GÖRÜNDÜ

Acentelere verdiği sözleri yerine getiremediği için özür dileyen Hasan Erdem, “Türsab yönetiminde öksüz gibi, yetim gibi kaldım. Karşılaştığım baskının haddi hesabı yoktu” şeklinde konuştu.

Hasan Erdem: Artık Türsab’ta takke düştü kel göründü

30 Kasım 2019 Cumartesi 14:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Türsab 24. Genel Kurulu’nda Başkan Adayı Hasan Erdem “Bizim sevdamız koltuk sevdsı değil Türsab’a hizmettir. Bugün Türsab’ın muhasebe günüdür. Genel kurul Türsab’ın dönüm günüdür. Ya Türsab, ya Türsab’tır. Önemli olan Türsab’ta görevi bırakınca göğsünü gere gere ‘şunu, bunu yaptım’ diyebilmektir” .Artık takke düştü kel göründü. dedi.

hasan-erdem-028.jpg

YÖNETİMDE ÖKSÜZ KALDIM

Türsab’n mevcut yönetimi ile işbirliği kurduktan sonra acentelere verdiği sözleri yerine getiremediği için özür dileyen Hasan Erdem, “Türsab yönetiminde öksüz gibi, yetim gibi kaldım. Karşılaştığım baskının haddi hesabı yoktu” şeklinde konuştu.

hasan-erdem-029.jpg

KİMİN PARASI KİME PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Türsab başkanlığına talip olmasında ‘acentelerin öncelikli’ olduğunu söyleyen Hasan Erdem şunları anlattı: “Türsab’ta bir personelin bize yılda 500 bin TL masrafı var. Koskoca İstanbul Valisi 12 bin TL alırken. Bu arkadaşlar neyi başardı da onlara 25-30 bin TL veriyoruz. Kimin parasını kime peşkeş çekiyoruz. Artık take düştü kel göründü. Acenteler havalimanlarında yolcularını karşılayamıyor. Açmayacağız denildi. 1500 yeni acente açıldı. Yani acentelerin pastasını 1500 kez küçülTtük.’

hasan-erdem-030.jpg

İSRAF HARAMDIR
Hasan Erdem, “Türsab’ta israf yapılıyor. Türsab, Türsab olalı 58 milyon lira harcamadı. İsraf haramdır. Acente kurdurup 120 milyon TL alıp, acenteleri 5 yıldızlı otellerde yedirip içtirirken en demokratik hakkımız olan kongreye bile getirmekten imtina ediyoruz.

Öte yandan Türsab hac umre ile uğraşanlar için en güvenilir şemsiyedir. Tüdsab’ın ha umredeki gelirleri bile kaybedildi. Bi kurum bedel almadan hizmet edemez. Tüdsab’ın hac umrede böyle bir kazancı vardı.

hasan-erdem-031.jpg

SAVCI HESAP RAPORUNU KABUL ETMEDİ
Savcılık için geçerli olmadığı hakkında bütün ikazlarıma rağmen yönetim, hesapları Türsab’ın denetim kurulu öncelikli iken, dışardan bağımsız denetim kurulun 150 biun TL’ye rapor hazırlattı. Nitekim savcı raporu kabul etmedi.”
‘ların
Hasan Erdem, bölgesel yürütmenin zayıflatılması için BTK’ların yapıldığını statüleri düşürüldü. Bu oy devşirmeyi kolaylaştırdı. Genel sekreterlik makamı konuldu ve yılda 600 bin TL ödenmeye başlandı. Yönetim kuruluna seçilenlerden biri genel sekreterlik yapıyodu. Kurumun özkaynaklarını kişilere peşkeş çekemeyiz. Bütün bunlar olurken yönetimde tek olduğum için engel olamadım. İşte o taahhütleri yerine getirmeye söz veriyorum.
Belge satmak acentelerin sırtından ticaret yapmaktır. Böyle şey olabilir mi? Türsab’ın gelir kaynakları vardı.Türsab’ın gelir kaynaklarını yoketmeye hakkımız yoktur.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA