18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C
  • Antalya24°C

GÜNEY AFRİKA ULUSLARARASI SEYAHATE AÇILDI, DİĞER ÜLKELER HALA KAPALI

uymaları koşuluyla herhangi bir ülkeden gelen ziyaretçilere izin verdi

Güney Afrika uluslararası seyahate açıldı, diğer ülkeler hala kapalı

13 Kasım 2020 Cuma 17:00

CAPE TOWN - Hükümet, Güney Afrika'nın uluslararası seyahat konusunda 1. seviye kilitleme kurallarını gevşeterek, sağlık ve güvenlik kurallarına uymaları koşuluyla herhangi bir ülkeden gelen ziyaretçilere izin verdi.

Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa 11 Kasım Çarşamba akşamı yaptığı konuşmada, bu kısıtlamaların hafifletilmesinin ekonominin tüm bölümlerinin mümkün olan en hızlı ve güvenli şekilde tam faaliyete dönmesini sağlamak olduğunu söyledi.

cumhurbaskani-cyril-ramaphosa-11.jpeg“(Biz) gerekli sağlık protokollerine ve negatif Covid-19 sertifikası sunumuna tabi tüm ülkelere uluslararası seyahat açıyoruz. Hızlı testler ve sıkı izleme kullanarak, enfeksiyonun ithalat yoluyla yayılmasını sınırlamayı amaçlıyoruz ”dedi.

Karar yerel turizm endüstrisi tarafından memnuniyetle karşılansa da, birkaç önemli hedef pazar, potansiyel turistlerin Güney Afrika'yı ziyaret etmesini önleyecek olan koronavirüs enfeksiyonlarında ikinci bir dalga yaşadığı için aksayabilir.

İngiltere'nin dış ofisi, "5 Kasım - 2 Aralık 2020 tarihleri ​​arasında, uluslararası dahil olmak üzere evden uzaklaşmak, iş veya eğitim gibi sınırlı koşullar dışında İngiltere'den kısıtlandı" dedi.

Dış ofis ayrıca, Covid-19 risklerinin mevcut değerlendirmesine dayanarak tüm Güney Afrika'ya zorunlu seyahatler dışında her şeye karşı tavsiyede bulunuyor.

Almanya ve Fransa için de bazı kısıtlamalar uygulanıyor ve her iki ülke de son haftalarda yeniden tecritlere giriyor. Avustralya'dan denizaşırı seyahatlere de bir yasak getirilmiştir .

Mevcut uluslararası kısıtlamalara rağmen yerel turizm, kısıtlamaları hafifletme kararını, özellikle de belirli ülkelerden gelen yolcuların tatil amaçlı seyahatler için Güney Afrika'ya girmesinin yasak olduğunu gören 'yüksek riskli listenin' kaldırılmasını övdü.

"Yaz sezonu öncesinde Western Cape'teki turizm için temel kaynak pazarlarımızı öldürdüğü ve seyahat ve turizm endüstrisi için çok fazla kafa karışıklığı ve belirsizliğe neden olduğu için 'kırmızı listenin' ilk günden hurdaya çıkarılması çağrısında bulunduk. Western Cape maliye ve ekonomik fırsatlar bakanı David Maynier, Covid-19 pandemisinden ağır darbe aldı ”dedi.

Güney Afrika Turizm İş Konseyi'nin CEO'su Tshifhiwa Tshivhengwa, hükümete, ülkeye girmeden önce bir Covid-19 testi sunmaları gerektiğinden gerekli olmadığı için 'kırmızı listeyi' terk etmesi için lobi yapıyordu.

Turizm sektörü için azim ve ısrarla çalıştık ”dedi. “Başkanın az önce duyurduğu gibi, tüm yolcular için tüm sınırlar Covid-19 negatif belgesine tabi olacak. Artık yüksek riskli ülke listesi yok. Hepimiz işe gidelim. "

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA