28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C
  • Antalya21°C

GLOBAL, KALUNDBURG KRUVAZİYER LİMANI’NI 20 YIL İŞLETECEK

Global Ports Holding (GPH), Danimarka Kalundborg Limanı’nındaki kruvaziyer operasyonlarını yönetmek için sözleşme imzaladı

Global, Kalundburg Kruvaziyer Limanı’nı 20 yıl işletecek

15 Ekim 2021 Cuma 21:00

KALUNDBURG / DANİMARKA - Global Yatırım Holding (GYH) iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Danimarka Kalundborg Limanı’nındaki kruvaziyer operasyonlarını yönetmek için sözleşme imzaladı. Kuzey Denizi’ndeki liman ile birlikte GPH’nin portföyündeki liman sayısı toplamda 4 kıtada ve 13 ülkede olmak üzere 20’ye ulaşmış oldu.

mehmet-kutman-003.jpgAnlaşma hkkında GYH ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak, bu alanda edinmiş olduğumuz önemli tecrübeyi Kuzey Avrupa kruvaziyer pazarında da kullanacak olmaktan dolayı heyecanlıyız” dedi.

emre-sayin.jpgGPH CEO’su Emre Sayın ise “Büyüleyici Kalundborg destinasyonunu bölge için sürdürülebilir bir dinlenme ve ziyaret limanına dönüştürürken, liman otoritesi, kruvaziyer şirketleri ve yerel paydaşlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diye konuştu.

mehmet-kutman-004.jpgGlobal Yatırım Holding (GYH) iştiraki ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), Danimarka Kalundborg Limanı’nındaki kruvaziyer operasyonlarını yönetmek için kira sözleşmesi imzaladı. Kuzey Avrupa kruvaziyer pazarına hitap edecek ilk limanı Kalundborg’da kruvaziyer işinin büyümesi için pazarlama gücü ve operasyonel know-how'ını uygulamayı planlayan Global Ports Holding, Kopenhag'daki aşırı turizm yükünün hafifletilmesine potansiyel olarak katkı sağlayacak.

GYH’den KAP’a yapılan açıklamada Danimarka'daki Kalundburg Kruvaziyer Limanı liman operasyonlarının işletilmesine yönelik olarak 20 yıl süreli ve 10 yıl ilave uzatma hakkı ile sözleşme imzalandığı duyuruldu. Sözleşme şartlarına göre Kalundborg Kruvaziyer Limanı operasyonlarını yönetmek için küresel uzmanlığını ve işletim modelini kullanacak olan GPH, yeni bir kruvaziyer terminal binası yapımı için 2025 yılına kadar 6 milyon Euro’ya kadar yatırım yapacak. GPH, Kalundborg Kruvaziyer Limanı’nda orta vadede 120 bin – 150 bin yolcuya hizmet vermeyi hedefliyor.

Portföyümüzü genişletmek için görüşmelere devam ediyoruz

Yapılan anlaşma ile ilgili konuşan GYH ve GPH Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi olarak, bu alanda edinmiş olduğumuz önemli tecrübeyi Kuzey Avrupa kruvaziyer pazarında da kullanacak olmaktan dolayı heyecanlıyız. Turizmin en gözde segmenti olan kruvaziyer turizmine uzun vadeli pozitif bakışımızı devam ediyor. Portföyümüzü genişletmek üzere akılcı fırsatları değerlendirmeye ve görüşmelere devam ediyoruz. Varlık yönetiminde 50 milyar doları aşan portföy büyüklüğüne sahip uluslararası yatırım kuruluşu “Sixth Street ile yapmış olduğumuz rekor düşük faizli kredi anlaşması, bize kruvaziyer liman işletmeciliğinde büyüme stratejimiz doğrultusunda daha rahat adımlar atmamıza olanak sağladı” dedi.

GPH için dönüm noktası

Kalundborg’un, Kopenhag’a göre coğrafi konumu itibariyle kruvaziyer gemilerinin uzun ve maliyetli bir yolculuktan tasarruf etmesini sağladığını belirten GPH CEO’su Emre Sayın ise “Kalundborg, kruvaziyer yolculuğunun bir parçası olarak Kopenhag’ı ziyaret etme fırsatı sunan, Danimarka’da ekonomik ve zamanın etkili kullanıldığı bir alternatif liman. Bu sebeple büyüleyici Kalundborg destinasyonunu bölge için sürdürülebilir bir dinlenme ve ziyaret limanına dönüştürürken, liman otoritesi, kruvaziyer şirketleri ve yerel paydaşlarla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Gelişmiş kruvaziyer limanı tesislerinin Kalundborg'u ziyaret eden tüm yolcular için harika bir deneyim sunacağına inanıyoruz. Kalundborg, Kuzey Avrupa kruvaziyer pazarındaki ilk limanımız olurken, bu anlaşma GPH için bir dönüm noktası olduğu için ayrıca heyecanlıyım” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA