27 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara17°C
  • Antalya19°C

GEMİLERİN KARBON AYAK İZİNE KARŞI YAPAY ZEKA SİSTEMİ

Montreal Limanı Gemilerin Karbon Ayak İzini Azaltmak için Yapay Zeka Sistemi Uygulayacak

Gemilerin Karbon Ayak İzine karşı Yapay Zeka Sistemi

23 Mart 2023 Perşembe 17:27

MONTREAL / KANADA- Montreal Liman İdaresi ve Global Spatial Technology Solutions (GSTS) gemilerin karbon ayak izini azaltmayı amaçlayan yeni bir projeyi duyurdu. "Dijital koridor" olarak adlandırılan proje, yapay zekâ (AI) kullanıyor ve OCIANATM modüler platformuna dayanıyor.

Dijital koridor, MONTREAL LİMANI'na giden gemilerin rotası, hızı ve konumu hakkında gerçek zamanlı veriler sağlar. Veriler, geminin tahmini varış zamanını ve rotasını belirlemek için analiz edilir ve MONTREAL limanındaki rıhtım mevcudiyeti ile koordine edilir. Gemiler, seyir hızlarını optimize ederek yakıt tüketimini ve sera gazı (GHG) emisyonlarını azaltabilir. Bu yaklaşım, yanaşmadan önce demirleme için gereken süreyi azaltarak operasyonel planlama ve optimizasyona da fayda sağlar.

Dijital koridor, limanlar, terminal operatörleri ve okyanus taşıyıcıları arasında gerçek zamanlı iletişime olanak tanıyarak operasyonel verimliliği artıracak ve sera gazı emisyonlarını azaltacak. Montreal Liman İdaresi CEO'su Martin Imbleau'ya göre proje, limanın emisyonları azaltma ve limana uğrayan tüm gemiler için verimliliği optimize etme taahhüdünü yerine getirmesini sağlayacak.

GSTS, deniz taşımacılığına yönelik yapay zeka uygulamaları konusunda uzmanlaşmıştır ve MONTREAL L İMANI, yılda 35 milyon tondan fazla yük elleçleyen Kanada'nın en büyük limanlarından biridir. Limanın emisyonları azaltma taahhüdü, Kanada'nın 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma hedefiyle uyumludur. Proje, denizcilik sektörünün karbon ayak izini azaltmasına ve çevresel sürdürülebilirliğe ulaşmasına yardımcı olmak için yapay zeka ve dijitalleşmeden yararlanacak.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA