28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C
  • Antalya20°C

GEMİ YOLCULUĞUNDA ÖN ÖDEMELİ BAHŞİŞLERİ KALDIRABİLİR MİYİM?

Bahşişleri rezervasyon sırasında önceden ödeyebilir veya yolculuk faturanızın bir parçası olarak ödemeyi geciktirebilirsiniz. Otomatik bahşişleri de kaldırabilirsiniz. Ama bu iyi bir fikir mi?

Gemi yolculuğunda ön ödemeli bahşişleri kaldırabilir miyim?

18 Mart 2023 Cumartesi 13:00

ISTANBUL - Yolculuk ücretleri söz konusu olduğunda, ön ödemeli bahşişler, tatil bütçenizi alt üst edebilecek en sinsi ekstra ücret olabilir. Daha önce hiç büyük gemi gezisi rezervasyonu yapmadıysanız, gemi turlarının son faturanıza yüzlerce dolar ekleyebilecek otomatik bahşişler uyguladığını fark etmeyebilirsiniz. Rezervasyon web siteleri, gemi seyahati rezervasyon sürecinin son adımlarında ön ödeme yapmak isteyip istemediğiniz sorulana kadar bu ekstra ücretleri her zaman duyurmaz.

Kruvaziyerlerin sınırlı da olsa seçenekleri vardır. Bahşişleri rezervasyon sırasında önceden ödeyebilir veya yolculuk faturanızın bir parçası olarak geciktirebilirsiniz. Otomatik bahşişleri de kaldırabilirsiniz. Ama bu iyi bir fikir mi?


ÖN ÖDEMELI BAHŞIŞLER NEDIR?

Yolcu gemileri, "ön ödemeli bahşişler" terimini birçok şekilde kullanır. Bu da kavramı yeni başlayanlar için daha da kafa karıştırıcı hale getirir.

Çoğu zaman, ön ödemeli bahşişler, yolcuların gemi yolculuğunun sonunda gemideki faturalarının bir parçası olarak ödeme yapmak yerine gemi seyahati için rezervasyon yaptıklarında otomatik olarak eklenen bahşişleri ödeme seçeneği anlamına gelir.

Bununla birlikte, ön ödemeli bahşişler aynı zamanda gemi seyahat şirketinin veya bir seyahat acentesinin mürettebatınıza sizin yerinize bahşiş ödemeyi teklif ettiği bir promosyona da atıfta bulunabilir . Bahşişlerden sorumlu olmadığınız için son gemi seyahati faturanızda indirim alırsınız.

Bazı lüks veya daha kapsamlı kruvaziyer gemileri, ücretlerinde her zaman bahşişleri karşılar, böylece asla sinsi bir ekstra ücret için endişelenmenize gerek kalmaz.

Ön ödemeli bahşişler, kat hizmetleri ve yemek odası personeli - garsonlar, oda görevlileri vb. olmaz

Ön ödemeli bahşişler, bar hizmeti veya spa uygulamaları için bahşişleri veya liman gezilerinize rehberlik eden yerel rehberler ve şoförler için bahşişleri kapsamaz. Tur rehberlerine bahşiş vermek sizin takdirinize bırakılmışken, birçok gemi yolculuğu şirketi bar ve spa faturalarına otomatik olarak %15 ila %20 bahşiş verir. Bazıları, gemideki ekstra ücretli restoranlarda çekinize otomatik bahşişler de ekler.

HER HER SEFER IÇIN ÖN ÖDEMELI BAHŞIŞLER GEREKMEZ.

Genellikle üst düzey olan bazı hatlar, gemi seyahati ücretlerinde mürettebata bahşişler içerir. Silversea , Seabourn ve Regent Seven Seas Cruises gibi hatlar, personelin takdiri için ekstra ücret almaz. Büyük gemi hattı Virgin Voyages ayrıca taban fiyatlarına mürettebat ipuçlarını da dahil ediyor.

Bazı hatlar, size bahşişleri kapsayabilecek bir ekstra dahil etme paketi satın alma seçeneği sunar. Princess Cruises ' Princess Plus ve Princess Premier paketleri, Celebrity Cruises ' Her Şey Dahil paketi ve Windstar Cruises ' Her Şey Dahil ücretleri, diğer ücretsiz avantajlarla (içecek paketleri ve Wi-Fi erişimi gibi) birlikte mürettebat armağanlarını indirimli bir fiyata bir araya getirir. tüm bileşenleri ayrı olarak satın alır.

Ek olarak, bazı seyahat satıcıları, bir promosyonun parçası olarak, belirli kruvaziyer hatlarında zaman zaman bahşişlerinizi sizin için ödemeyi teklif edebilir.

gemi-yolculugu.jpgGEMI BAHŞIŞLERINI ÖNCEDEN ÖDEMELI MIYIM?

Herhangi bir mali kararda olduğu gibi, ön ödemeli bahşişleri yolculuk faturanıza eklemeye karşı seçmenin artıları ve eksileri vardır.

Bahşişleri ön ödemenin avantajı, ilk rezervasyonunuzda maliyeti hesaba katmanızdır. Bu, seyahatin gerçek toplam maliyetinin daha net bir resmini elde etmenize yardımcı olabilir. Gemi yolculuğunuzdan önce bu parayı kazara harcamazsınız ve tatile çıktığınızda sizi eğlenceli aktivitelerden uzak bırakır.

Dezavantajı, kruvaziyer hattına daha fazla parayı erken teslim etmenizdir. Ödeme yapmak için denize açılıncaya kadar beklerseniz, bu dolarlar size daha uzun süre faiz getirmeye devam eder. Tabii tatil paranızı faiz getiren bir hesapta tutarsanız. Ön ödemeli bahşişler ayrıca, hizmetten memnun kalmazsanız, gemide bir kez tutarı değiştirmenizi de engeller.

önceden ödemezseniz ne olur?

Gemi seyahati bahşişlerini sefere çıkmadan önce önceden ödemezseniz, gemi seyahati şirketi bunları gemideki faturanıza ekleyecektir. Gemi şirketi daha sonra gemi yolculuğunun sonunda seyahat kartınızla yaptığınız diğer alışverişlerle birlikte (içecekler, hediyelik eşyalar, spa uygulamaları, turlar, vb.) kredi kartınızdan bahşiş tutarı tahsil edecektir.


ÖN ÖDEMELI BAHŞIŞLERI KALDıRABILIR MIYIM?

Gemi seyahati rezervasyonu işlemi sırasında ön ödemeli bahşişleriniz varsa bunları gemide kaldıramazsınız. Kruvaziyer şirketi aylar önce paranızı alır ve geri vermez.

Ön ödemeli bahşişleriniz yoksa ve hizmet ücretleri yolculuk faturanızda görünüyorsa, sefer bitmeden misafir hizmetlerine giderek tutarların değiştirilmesini veya kaldırılmasını talep edebilirsiniz. Aldığınız hizmetten neden memnun olmadığınızı açıklamanız istenecektir.

Ancak, oda görevliniz özensiz ve garsonunuz kaba olsa bile (son derece nadir görülen olaylar) veya bahşiş vermeyen bir kültürden geliyorsanız, lütfen otomatik bahşiş ücretlerini kaldırmayı tekrar düşünün. Bahşişler yalnızca iyi niyet jestleri değildir; mürettebat üyelerinin maaşının kritik bir kısmını oluştururlar.

Ödemeyi reddedin ve bu çalışkan gemi çalışanlarının evlerine, ailelerine gönderecekleri daha az şey kalır. Sistemi beğenmek zorunda değilsiniz ama kruvaziyer şirketlerinin seçtiği sistem olduğu için mürettebatı bunun için cezalandırmamanızı tavsiye ederim.


SONUÇ OLARAK

Büyük bir gemi hattında seyahat ediyorsanız, mürettebat ikramiyelerinin gemi yolculuğu maliyetinin ayrılmaz bir parçası olduğunu anlayın. Bahşişleri rezervasyon yaparken önceden ödeyebilir veya seyahatinizin sonunda yolculuk faturanızın bir parçası olarak ödeyebilirsiniz. Ön ödemeli bahşişlerde indirim sunan bir paket veya ücretsiz ön ödemeli bahşişler sunan bir promosyon arayabilirsiniz.

Ön ödemeli bahşişlerin buna değip değmeyeceği size ve seyahat için nasıl bütçe ayırdığınıza bağlıdır. Mürettebata bahşiş vermekten kaçınmanın yollarını bulsanız da gerçekten yapmamalısınız. Mürettebat üyeleri, gördüğünüz ve görmediğiniz şekillerde tatilinizi harika kılmak için çok çalışıyorlar ve hizmetleri için bahşişle teşekkürü hak ediyorlar.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA