18 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • Antalya20°C

FRANSIZ TURİSTLER ANTALYA'YA KÜLTÜR İÇİN GELİYOR

​​​​​​​Fransız turistler deniz, kum ve güneş turizmi bizde de var diyerek kültür turuna çıkıyor. Fransız turistler Antalya'da kültür turuna Antalya Kaleiçi'nde Hadrian Kapısından başlıyor.

Fransız turistler Antalya'ya kültür için geliyor

04 Mayıs 2024 Cumartesi 14:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'ya tatile gelen ve şehir turuna çıkan Avrupalı turistler şehir turu ziyaretine 2004 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bergama Kralı olarak kurduğu Antalya’nın ilk kentleşme sürecini başlatan II. Attalos’un  bronz heykeli önünde başlıyor.
Avrupalı turistler şehir turuna Attalos bronz heykeli önünde başlayan şehir turu sırası ile tarihi Kaleiçi, Antalya Limanı, Yivli Minare, Tekeli Mehmet Paşa Camii, Alaaddin Camii,Saat Kulesi, Hıdırlık Kulesi ve Hadrian Kapısı(Üç Kapılar) ziyaret ediyor.
fransiz-turistler.jpgKokartlı Turist Rehberi İlkay Özen, Antalya'da kültür ve şehir ve kültür turu içinde birinci sırada Fransız, İngiliz ve Alman turistler oluşturduğunu söyledi. Rehber İlkay Özen, ''Fransız turistlerin Antalya'daki tatil konseptinin yüzde 75'ini kültür turizmi oluşturuyor.
fransiz-turistler-001.jpg​​​​​​​fransiz-turistler-002.jpg​​​​​​​Fransız turistler deniz, kum ve güneş turizmi bizde de var diyerek kültür turuna çıkıyor. Fransız turistler Antalya'da kültür turuna Antalya Kaleiçi'nde Hadrian Kapısından başlıyor. Bunun yanı sıra Perge Antik Kent, Olympos Antik Kent, Likya Birliği Devletleri, Alanya Kalesi,Antalya Müzesi ve Side Antik Kent yer alıyor. Fransızları  kültür turizminde İngiliz ve Alman turistler yer alıyor.'' dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA