29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C
  • Antalya17°C

FORD HİNDİSTAN'DA FABRİKAYI KAPATMA KARARI ALDI

Ford, uzun vadede karlılık görmediği ve sürdürebilir bir çözüm bulamadıkları gerekçesiyle Hindistan’daki üretimini durdurma kararı aldı.

Ford Hindistan'da fabrikayı kapatma kararı aldı

09 Eylül 2021 Perşembe 22:00

CHENNAI / HINDISTAN - Otomotiv devlerini derinden etkileyen çip krizi devam ederken Ford, uzun vadede karlılık görmediği ve sürdürebilir bir çözüm bulamadıkları gerekçesiyle Hindistan’daki üretimini durdurma kararı aldı. ABD merkezli otomotiv şirketi Ford, Hindistan'daki üretim ve araç satış işlemlerinin durdurma kararı aldığını açıkladı.Ford Hindistan Genel Müdürü Anurag Mehrotra, "Karar, Hindistan'ın otomobil pazarında kalıcı endüstri kapasitesi fazlalığı ve beklenen büyüme eksikliği ile birlikte yıllarca birikmiş kayıplar nedeniyle alındı" dedi.

2 MİLYAR DOLARA MAL OLACAK
Mehrotra, "Ülke içi araç üretimini içeren uzun vadeli karlılığa yönelik sürdürülebilir bir yol bulamadık" diye konuştu.

Ford, Hindistan'daki otomobil fabrikalarını kapatmasıyla birlikte geçmişte en büyük üç pazardan biri olarak gördüğü ülkeden ayrılma kararı alırken, yeniden yapılandırma masraflarının yaklaşık 2 milyar dolar olacağı aktarıldı.

ford hindistan.jpg

4 BİN ÇALIŞAN ETKİLENECEK
ABD'li otomobil üreticisi yaptığı açıklamada, Hindistan'da satılık araç üretiminin derhal durdurulacağını ve bu durumdan yaklaşık 4 bin çalışanın etkileneceğini söyledi.

Ford, 2021'in dördüncü çeyreğinde batı Gujarat eyaletindeki bir montaj fabrikasını ve gelecek yılın ikinci çeyreğinde ülkenin Chennai kentindeki araç ve motor üretim tesislerini kapatacağını belirtti.

YABANCI ŞİRKETLER HİNDİSTAN'DA YER BULAMIYOR
Hindistan'da Maruti Suzuki'nin hakim olduğu otomobil piyasasında yabancı şirketler daha önce de yer bulmakta zorlanmıştı.

Benzinli araçlara yüzde 28'lik vergi uygulanan ülkede, daha önce de Toyota yüksek vergilerden ötürü geçen yıl Hindistan'daki operasyonlarını daha fazla artırmayı düşünmediklerini açıklamış, Harley Davidson ve General Motors da Hindistan pazarından ayrılmışlardı.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA