15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C
  • Antalya16°C

EMİRATES’TEN, DUBAİ AİRSHOW'DA 90 ADET BOEİNG 777X SİPARİŞİ

Mevcut rezervine 90 adet daha 777X uçağı siparişleri, yeni bakım sözleşmeleri ve işbirlikleri imzalayan, Emirates bu yılki Dubai Airshow'da dünyayı şaşırttı

Emirates’ten, Dubai Airshow'da 90 adet Boeing 777X siparişi

21 Kasım 2023 Salı 10:00

DUBAI- Mevcut rezervine 90 adet daha 777X uçağı siparişleri, yeni bakım sözleşmeleri ve işbirlikleri imzalayan, Emirates bu yılki Dubai Airshow'da dünyayı şaşırttı. Emirates, bakım ve mühendisliğe önemli yatırımlar yaparak Dubai Dünya Merkez Havalimanı'nda yeni bir tesis açacağını ve Lufthansa Technik ve Safran gibi şirketlerle yeni sözleşmeler yapacağını duyurdu. Dördüncü günde Emirates, birkaç gün süren çekişmeli tartışmaların ardından 15 adet A350-900'lük daha küçük bir Airbus siparişini duyurdu.

emirates--036.jpg

BAE'nin bayrak taşıyıcısı Emirates'i öne çıkarmadan Dubai havacılık sektörünün gücünü ve etkisini sergilemek olmuyor . Dubai Uluslararası Havaalanı (DBX) merkezli Emirates, modern ve geniş bir filosu, benzersiz müşteri deneyimi ve yenilikçilikta öncülükler yapıyor.

Kendi sahasında gölgede kalmak istemeyen Emirates, bu yılki hava fuarında oyununu hızlandırdı ve uçak siparişlerine on milyarlarca dolar yatırdı, büyük bakım sözleşmeleri imzaladı. Önümüzdeki birkaç yıl boyunca uçaklarının karlılığının devam etmesini sağladı.

Emirates, Dubai Airshow özeti şöyle:

52 MILYAR DOLARLıK BOEING GENIŞ GÖVDE SIPARIŞI
Dubai Airshow'un başlangıcında, Emirates ve Boeing , 52 milyar dolarlık devasa bir siparişin imzalandığını duyurdu; bu sipariş, mevcut biriktirilmiş iş yüküne 90 adet daha 777X uçak ekledi ve mevcut 787 Dreamliner siparişinde ayarlamalar yaptı; bu, hafta boyunca tekrarlanan bir başarıydı.

emirates,-dubai-airshow-001.jpg
Emirates, Boeing ve General Electric (GE) yöneticileri Dubai Airshow 2023'te

777X geliştirme aşamasında olmasına ve iki yıl daha göklere çıkması beklenmemesine rağmen, Emirates, 777-9 ve 777-8 arasında bölünmüş 205 adet uçak almayı taahhüt etti. Uçak, geminin genişleme planını destekleyecek şekilde ayarlandı. Emirates, Dubai merkezinden, Avrupa ile Asya arasında bir geçiş noktası görevi gören inanılmaz derecede geniş bir ağ sunuyor ve talebi karşılamak için kapsamlı ve yüksek kapasiteli bir filoya ihtiyaç duyuyor.

Emirates, mevcut siparişinin güncellenmesinin ardından 777X'in yanı sıra 90 787 Dreamliner'ı da alacak. Emirates, birkaç değişiklik yaptıktan sonra artık 15 787-10 ve 20 787-8 ekleyeceğini doğruladı ve 2030'da teslim edilmesiyle birlikte bu varyantın lansman müşterilerinden biri olarak hizmet verecek.

emirates,-dubai-airshow-002.jpgEmirates Boeing 777X uçak görseli

Anlaşma, Boeing'in geniş gövdeli programlarında önemli zorluklar ve üretim aksaklıkları yaşadığı bir dönemin ardından önemli bir destek görevi gördü.
Emirates tarafından paylaşılan bir açıklamada Boeing Ticari CEO'su Stan Deal, havayolunun 777X siparişi verme kararını kutladı ve şunları ekledi: “Bu sipariş, 777X ailesinin, Emirates'in küresel uzun mesafeli seyahat ihtiyaçlarını karşılama konusundaki verimliliğine ve çok yönlülüğüne duyulan inanılmaz bir güvenoyudur. 777-9 ve 777-8, Emirates'in büyüme planlarını destekleyecek, çevresel performansı geliştirecek ve eşsiz yük kapasitesi sağlayacak mükemmel uçaklardır.”

MÜHENDISLIK KAMPÜSÜ
Dubai Dünya Merkezi yeni bir mühendislik kampüsüne ev sahipliği yapacak. Airshow'un İkinci Gününde Emirates, bakım, onarım ve revizyon (MRO) yeteneklerini geliştirmek için yeni ortaklıklar ve işbirlikleriyle açıldı ve Dubai Dünya Merkezi Havalimanı'ndaki (DWC) yeni bir mühendislik tesisi için ayrılan 950 milyon doları kullandı .1 milyon metrekarenin üzerindeki ultra modern kampüs, dünyadaki en gelişmiş kampüslerden biri olmaya ve Dubai'nin havacılık için önemli bir merkez olarak sürekli büyümesini desteklemeye hazırlanıyor.

emirates,-dubai-airshow-003.jpgEmirates’in Dubai Dünya Merkezi Mühendislik Merkezi

Temel atma 2024'te başlayacak ve 2027'ye kadar sürecek; Emirates, Dubai'nin emisyonları düşürme yönündeki yönelimine paralel olarak sürdürülebilir malzemeleri ve yeşil enerjiyi tasarımına dahil etmeye odaklanacak. Tesis, dokuz hangarında Kod F dereceli Airbus A380 de dahil olmak üzere her boyuttaki uçağı taşıma kapasitesine sahip olacak ve MRO operasyonları için bir motor çalıştırma tesisi, 20 destek atölyesi, depolama tesisleri ve idari ofisler ekleyecek. Süreçte binlerce vasıflı teknik iş yaratılacak ve Dubai ve BAE ekonomisine destek verilecek.

Emirates, operasyonlarını Dubai Uluslararası'dan Dubai Dünya Merkezi'ne kaydırmaya hazırlanıyor ve Başkan Sir Tim Clark bundan "eğer" yerine "ne zaman" olarak söz ediyor. Sir Tim Clark “Emirates'in öngörülen gereksinimlerini karşılamak amacıyla yapılan taşınmanın ardından kampüsün daha da genişletilmesi için gerekli hükümler şu anda mevcuttur. Dubai Dünya Merkezi, Emirates bakımında Mega Merkez olacak” dedi.

SAFRAN'LA DEV ANLAŞMA

Halihazırda devam eden kabin yenileme projesine rağmen, Emirates ve Safran , A350 , 777-9 ve 777-300 filosuna en yeni nesil koltukların yerleştirilmesi için 1,2 milyar dolarlık bir sözleşme kapsamında birlikte çalışmaya hazırlanıyor. Emirates, Fransa ve Avrupa ile daha yakın ilişkiler kurmayı hedefliyor.

emirates,-dubai-airshow-004.jpgEmirates Airbus A380 Dubai Airshow gösterisinde

Ekonomi, premium ekonomi ve business class koltukları kapsayan Emirates, Safran'ın oturma çözümünün konfor, stil ve teknoloji açısından sınıflar arası yeni bir standart belirleyeceğini belirtiyor. Fransız havacılık üreticisi ayrıca A350 ve 777-9 için Galley gemi setleri, iniş sistemleri ve RAVE AeroConnect Ka ile uçuş içi bağlantı sağlayacak.

Anlaşmanın tam değerini garanti eden Safran ve Emirates, Emirlik bayrak taşıyıcısının A380 yenileme projesinde yakın işbirliği içinde çalışacak ve Safran, Singapur, Dubai ve Fransa'daki tesislerine ek MRO desteği sağlayacak. Vay be.

AERBLADE PENCERE GÖLGELIĞI
Havacılık ve Uzay Teknolojileri Grubu Emirates'i gölgede bırakıyor, Safran haberlerinin ardından Emirates, gelecekteki A350 ve 777X filosuna aerBlade pencere gölgeliği sağlamak için Aerospace Technologies Group (ATG) ile bir anlaşmaya vardı.
Elektrikli gölgelik çözümü, geleneksel açılır perdeyi ortadan kaldırarak, yolcuların bir düğmeyle kontrol edebileceği ve tercihlerine göre ayarlayabileceği teknolojik bir pencere karartma işlevi sağlıyor. Bu özellik muhtemelen daha büyük uçakların ağırlığını önemli miktarda azaltacak ve sektörde geleneksel plastik pencere gölgeliklerinin kullanımını sınırlayacaktır. Emirates, sektörde bir ilk olarak aerBlade'i tüm sınıflara sunacak ve ekonomi sınıfı koltuklarına daha fazla ayrıcalık katacak.

CONDOR VE EMIRATES ANLAŞMAYı BAŞLATıYOR
Çarşamba günü Emirates, Alman taşıyıcı Condor ile resmi olarak karşılıklı hatlar arası anlaşmayı etkinleştirdiğini ve Dubai'yi Frankfurt Havalimanı (FRA), Düsseldorf Havalimanı (DUS) ), Münih Havaalanı (MUC) ve Hamburg Havalimanı'ndaki (HAM) merkezlerinden Condor ağı genelinde 57'den fazla rotaya açtığını duyurdu.

emirates,-dubai-airshow-005.jpgEmirates-Condor anlaşması

Dubai'ye giden Condor yolcuları alternatif olarak, Yeni Zelanda'daki Auckland Havaalanı (AKL), Tayland'daki Bangkok Suvarnabhumi Havaalanı (BKK) ve Velana Uluslararası Havaalanı gibi popüler turistik bağlantı noktaları da dahil olmak üzere Güney Doğu Asya ve Okyanusya'da ( MLE) Maldivler'de.12 destinasyon daha seçme şansına sahip olacak

EMIRATES'IN A380'LERI

Diğer havayolları dörtlü jetlerini emekliye ayırmayı düşünürken, Emirates A380 operasyonlarını iki katına çıkarıyor. Süper jumbo jetin 2040'lara kadar filosunda kalması planlanıyor ; ancak Honeywell, Collins Aerospace, Pratt & Whitney ve Lufthansa Technik gibi şirketlerle yapılan bir dizi anlaşma, Emirates'in güvenilirlik ve konfor standartlarını karşılamaya devam etmesini sağlayacak.

Toplamı 1,5 milyar doları aşan anlaşmalar, dev Engine Alliance ve Rolls-Royce motorlarından iniş takımlarına, frenlere ve tekerleklere kadar her şeyi kapsayacak şekilde ayarlandı. MRO , Lufthansa Technik tarafından Manila tesisinde, Guangzhou'daki Gameco'da ve Xiamen'deki Haeco'da sağlanacak .

emirates,-dubai-airshow-006.jpg

Emirates Başkanı Sir Tim Clark, A380'in son 15 yılda Emirates'te oynadığı hayati rolü ve önümüzdeki yirmi yılda da öneminin devam ettiğini belirtti. “A380'in boyutu ve kapasitesi, Emirates'in dünyanın en yoğun havalimanlarından bazılarında büyümenin önünü açmasına olanak tanıdı, yolcular için yeni fırsatlar açtı ve yolcu konforu standartlarını önemli ölçüde yükseltti. A380'e olan sürekli bağlılığımız ve güvenimiz, filoyu en iyi durumda ve bozulmamış durumda tutmak için yoğun yatırım yapmamızın nedenidir."

GCAA IŞBIRLIĞI PLANLARı

Yeni nesil mürettebat olmadan yeni nesil uçaklara güç veremezsiniz. BAE'nin Genel Sivil Havacılık Otoritesi (GCAA) ve Uluslararası Havacılık Danışmanlığı ve Eğitimi (IACT) yan kuruluşuyla birlikte çalışan Emirates, mühendislik tesisinde çalışanlar için bir mühendislik eğitim programı oluşturulmasına yardımcı olacak.

Duyuru, GCAA'nın eğitim düzenlemelerinde yakın zamanda yapılan bir değişikliğin ardından, havayollarının bakım ve teknik pozisyonlar için ilgili IACT sertifikasına sahip olması zorunluluğu getirildi. GCAA'ya uyum sağlamak amacıyla Emirates, mühendislik ekibinin mevcut havacılık endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılayabilmesini ve kendisi ve diğer havayolları için MRO sağlamaya devam edebilmesini sağlamak amacıyla doğrudan düzenleyici kurumla birlikte çalışacak.

emirates,-dubai-airshow-007.jpg

BOEING MRO DRONLARı SAĞLAYACAK
Emirates ve Boeing, ABD'li uçak üreticisinin 777 bakım operasyonlarına yardımcı olmak ve dijital yeteneklerini artırmak için son derece gelişmiş drone'lar sağlamasını öngören ek bir MRO mutabakat zaptı (MoU) onayladı.

EMIRATES VE BOEING DRONE MRO ANLAŞMASı IMZALADı
Boeing'in MRO drone'ları sanal (VR) ve artırılmış gerçeklik (AR) yeteneğine sahip olup, mühendislerin başka bir sorun ortaya çıkana kadar genellikle fark edilmeyen kusurları tespit etmelerine olanak tanır. Emirates'e göre prognostik ve tahmine dayalı teknoloji, filo performansını optimize ederken bakım kesintilerini de sınırlayacak.

"Bu teknolojiler, daha hassas ve kapsamlı uçak denetimleri sağlamayı, insan hatası riskini azaltmayı ve uçağın hizmet dışı kaldığı süreyi önemli ölçüde azaltarak filo kullanılabilirliğini ve performansını optimize etmeyi vaat ediyor."

EMIRATES 15 ADET DAHA A350 EKLEYECEK
Emirates ve Airbus'un genellikle verimli olan iş ilişkileri hafta boyunca inişli çıkışlı görünüyordu. 3. Günde bir yuvarlak masa etkinliğinde gazetecilere konuşan Clark, Rolls-Royce'un A350-1000 modelinde kullanılan XWB-97 motorlarını eleştirdi ve havayolunun kusurlu bir uçak satın almakla hiçbir ilgisinin olmadığını iddia etti .

emirates,-dubai-airshow-008.jpg

TOPLAM 65 A350'YI TESLIM ALACAK
Emirates sessizce, 15 adet daha A350-900 sipariş ettiğini duyurdu ve tipik imza töreninin aksine, çevrimiçi yayınlanan bir bildiriyle anlaşmayı onaylamayı seçti. Reuters tarafından "teselli ödülü" olarak tanımlanan Boeing'in erken dönemdeki kazancıyla karşılaştırıldığında nispeten küçük olan sipariş, Airbus'ın geniş gövdeli mucidinin küçümsenmesi gibi görünüyordu; ancak taşıyıcı A350-1000'i tamamen dışlamadı.
Clark sözleini şöyle tamamladı: "Motor bizim istediğimizi yapsaydı ve Rolls-Royce ve Airbus da onun ne yapmasını istediğimizi bilseydi, o zaman [Airbus A350-1000'i] filomuz için değerlendirmeye yeniden girerdik. Ek sipariş, Emirates'in önümüzdeki birkaç yıl içinde toplam 65 A350'yi teslim almasını sağlayacak ve 15 saate kadar olan rotalarda daha uzun mesafeli genişleme planlarını destekleyecek. Anlaşma muhtemelen Airbus'ın Airspace Link HBCplus çözümünü teslim edilecek A350-900 filosuna ve şu anda yenileme aşamasında olan 60 A380'e tedarik edeceğini onaylamasıyla daha da tatlandı.
emirates,-dubai-airshow-009.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA