20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

DÜNYA TURİZMİNDE TEK TİP OTELCİLİK VE AĞIRLAMA DEĞİŞTİ

Dünya turizminde yükselen trendin farklı olan belirten Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann: "Misafir ağırlama konsepti pandemi döneminde önemini yitirdi" dedi.

Dünya turizminde tek tip otelcilik ve ağırlama değişti

21 Ocak 2022 Cuma 14:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı turistik mahallesi Side'de 17 yıldır yerleşik yaşayan Alman eko ve spor turizmi uzmanı emekli Prof. Dr. Horst Böhmert, Ottmann, Antalya'nın 45 yıllık turizm döneminde çoğu turizm yatırımlarının yüzde 95'nin deni, kum ve güneş turizmine bağlı olduğunu söyledi.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-004.jpgDünya turizminde yükselen trendin ve tercihin  farklı olan belirten  Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, '' Tek tip otelcilik ve buna bağlı turist konaklamaya bağlı misafir ağırlama konsepti pandemi döneminde önemini yitirdi. Antalya  turizmde belirli konsepte ayırmak zorunda. Örneğin Belek golf, Alanya ve Manavgat Kızılağaç, Sorgun-Titreyengöl bisiklet, Kızılağaç Turizm Bölgesi tenis ve kongre turizmi, Kundu, Belek, Manavgat Çolaklı, Evrenseki ve Kumköy, Side bölgesindeki oteller futbol turizmi, Antalya merkez, Lara, spor, sağlık ve alternatif turizm. Konyaaltı-Saklıkent kayak turizmi, Kaş dalış, eko, botanik ve trekking, Manavgat Oymapınar ile Beşkonak köprülü Kanyon bot, kano, doğa sporları, trekking, jeep safari, oryantiring ve Nordic Walking ve kanyoning turizmine yönelik hizmet vermesi gerekir.  Bu bağlamda Antalya spor ve kongre turizmine ön plana çıkmalı. '' dedi.                                 

 prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-005.jpgBir Fransız turist Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde tatil yapmaya gelmeyeceğine dikkat çeken Prof. Ottmann,'' Bir Fransız  deniz, kum ve güneş turizm konseptinde niye Antalya'ya tatile gelsin? Aynı konsepte Güney Fransa'da hizmet veren oteller var. Bir Fransız turist Antalya'ya spor, bisiklet ve tarih, kültür ve arkeolojik varlıkları tanımaya yönelik bir konseptle Antalya'ya tatile gelir. Bu bağlamda kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi konseptinde Kaş Patara, Kalkan, Demre, Kekova, Myra Antik , Patara Antik Kent, Xanthos, Letoon ve Olympos Antik kentleri  arası hem yol bisikleti hemde tarih ve kültür turizminde Kaş güzel bir destinasyon. ''  ifadesinde bulundu.  

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-006.jpg İNSANLAR ARTIK DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNDEN(DSÖ) PANDEMİNİN ''ENDEMİ'' YE DÖNMESİNİ İSTİYOR!

    2022 yılının dünya turizminde yeni tip Corona Virüsü(Covid 19) 'nde pandemiden endemiye dönmesini belediğini vurgulayan Prof. Ottmann, '' bu sene turizm sezonu hem Akdeniz ülkelerinde hemde Antalya'da  turizm sezonunun erken başlayacağını tahmin ediyorum. DSÖ, Pandemiyi endemiye indirmesi halinde ülkeler arası tatil amaçlı seyahatlerin 2022'de hız kazanacağına yürekten inandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA