15 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara19°C
  • Antalya23°C

DUBAİ'NİN MİLYAR DOLARLIK PROJESİ, 300 YAPAY ADA BATIYOR!

Turizmin önemli merkezlerinden biri olan Duba’nin milyar dolarların harcadığıyapay adalar neden kum yığınına döndü?

Dubai'nin milyar dolarlık projesi, 300 yapay ada batıyor!

11 Mart 2024 Pazartesi 17:00

DUBAI - Milenyum çağının başında Dubai, turizmin merkezi haline gelmek ve ekonomisini canlandırmak için yapay ada projelerini başlattı. Tüm dünyanın ilgisini çeken ve tartışma yaratan Palm Jumeirah projesi Dubai'nin kıyı şeridini iki katına çıkarmayı hedefliyordu. Böylece deniz kıyısında yer alan gayrimenkullerin değeri artacak, turist ve yatırımcı çekecekti.

İkonik Palm Jumeirah ve Dünya adaları da dahil olmak üzere bu insan yapımı adalar, arazi ıslahı adı verilen bir süreç kullanılarak inşa edildi. Ancak bazı kişilerin adaların denize battığını iddia etmesiyle adaların istikrarı konusunda endişeler ortaya çıktı. Ekonomi merkezi olacak bu adalar batıyor olabilir miydi?

-yapay-ada-.jpgDENİZDEN KUM TAŞINDI

Dubai'nin yapay adalarını oluşturmak için kullanılan inşaat süreci, arazi ıslahıyla başladı. Bu süreç, deniz tabanından kumun taşınmasını ve yeni arazi oluşturmak için belirlenen alana bırakılmasıyla devam etti. Kum daha sonra bina için sağlam bir temel oluşturmak üzere sıkıştırıldı. Dubai'nin yapay adalarını yaratma süreci birkaç aşamadan oluşuyordu. İlk olarak kaya ve betondan yapılmış büyük bir dalgakıran kullanılarak bir çevre oluşturuldu.
-yapay-ada--001.jpg

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA