20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara10°C
  • Antalya19°C

DUBAİ'NİN KUMU BİLE MİLYON DOLARA SATILDI

Dubai'de Jumeirah Bay adasında boş bir kum üzerine kurulu arsa 125 milyon dirhem (34 milyon dolara) satıldı.

Dubai'nin kumu bile milyon dolara satıldı

25 Nisan 2023 Salı 15:00

DUBAI- Dubai'de Jumeirah Bay adasında boş bir kum üzerine kurulu arsa 125 milyon dirhem (34 milyon dolara) satıldı Çevrimiçi perakendeci PrettyLittleThing'in eski CEO'su İngiliz moda patronu Umar Kamani, iki yıl önce Dubai'nin yapay adası Jumeirah Körfezi'ndeki 24.500 metrekarelik boş arsayı satın aldı.

Gelişmemiş olmasına rağmen, adadaki alan talebi o kadar yüksek ki, Kamani'nin 10 milyon doların biraz altında ödediği araziyi şimdi 34 milyon dolara satıldı ve 24 milyon dolar kar sağladı.

Bloomberg'in haberine göre 24.500 metrekarelik boş parsel, Dubai anakarasından köprüyle ulaşılabilen denizatı şeklindeki bir kara parçası olan ve rağbet gören Jumeirah Bay Adası'nda yer alıyor.

dubai,-jumeirah-bay,-umar-kamani,-prettylittlething.jpgDubai'deki Knight Frank'in birinci sınıf konutlar müdürü Andrew Cummings, satın alım işlemiyle ilgili “Kum için 125 milyon dirhem ödendi. Basına yansıyan her şey ağırlıklı olarak muhteşem villalar, inanılmaz çatı katları ve diğer şeylerdi. Ancak bu, bir arsa ve boş kum için büyük bir rekor anlamına geliyor” dedi.

Dubai Arazi Departmanı'na göre mülk iki yıl önce 36,5 milyon dirheme satın alındı ve satıcıya 88,5 milyon dirhem kâr sağladı. Öte yandan yine Bloomberg’in haberine göre alıcı arsa üzerinde bir aile tatil evi inşa etmeyi planlıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA