15 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara5°C
  • Antalya17°C

DUBAİ, KRUVAZİYER TURİZMİNDE KÜRESEL BİR DESTİNASYON OLDU

Dubai'de 2023-2024 kruvaziyer sezonu, lüks yolcu gemisi "Mein Schiff 2"nin Rashid Limanı'ndaki Hamdan Bin Mohammed Kruvaziyer Terminali'ne varışıyla başladı.

Dubai, kruvaziyer turizminde küresel bir destinasyon oldu

04 Kasım 2023 Cumartesi 05:33

DUBAI- Dubai'de 2023-2024 kruvaziyer sezonu, lüks yolcu gemisi "Mein Schiff 2"nin Rashid Limanı'ndaki Hamdan Bin Mohammed Kruvaziyer Terminali'ne varışıyla başladı.

Bu sezon Dubai'nin yaklaşık 150 yolcu gemisine ev sahipliği yapması bekleniyor. Bu durum, Dubai'nin gezginler için çeşitli deneyimler ve üst düzey hizmetlerle küresel bir turizm destinasyonu ve gemi seyahatleri için lider bir destinasyon olarak konumunu güçlendiriyor. 

kruvaziyer-terminali,-dubai.jpgBu sezon boyunca Dubai'nin, ilk kez Virgin Voyages'in Resilient Lady Gemisi de dahil olmak üzere, Rashid Limanı ve Dubai Limanı'ndaki en önemli modern yolcu gemilerinden oluşan bir grubu kabul etmesi planlanıyor. 

Dubai, bölgedeki önemli limanları kapsayan Cruise Arabia ittifakının ana duraklarından biri. İttifak, yakın işbirliği içinde çalışarak ve bölgenin limanlarını entegre bir şekilde birbirine bağlayarak bölgeyi uluslararası pazarlarda önemli bir cazibe merkezi olarak tanıtmayı amaçlıyor.   

kruvaziyer-terminali,-dubai-001.jpgDubai, MSC Cruises, Two Way Cruises, Ponant Cruises, Aida Cruises, Costa Cruises ve diğerleri dahil olmak üzere uluslararası kruvaziyer şirketleri ile iş birliği içinde büyük yolcu gemilerini çekmeye devam ediyor. 

Dubai aynı zamanda “Princess Cruises”, “P&O Cruises”, “Cunard”, “Royal Caribbean Cruise Lines”, “Celebrity Cruises”, “Norwegian Cruises” ve “Cordelia Cruises” gibi ünlü kruvaziyer şirketlerinin kruvaziyer gruplarına da ev sahipliği yapıyor.

kruvaziyer-terminali,-dubai-002.jpgDubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu İcra Direktörü İsam Kazim şunları söyledi: "Yeni gemi yolculuğu sezonu, Dubai'nin D33 ekonomik gündemi ve Dubai'nin iş ve turizm açısından dünyanın en iyi üç şehrinden biri olma konumunu güçlendirmeyi amaçlayan hedefleri doğrultusunda küresel bir turizm destinasyonu olarak konumunu güçlendiriyor." 

İsam Kazim, Dubai'deki kruvaziyer turizmi sektörünün elde ettiği büyümenin, çeşitli ortaklar ve ilgili taraflarla sürekli ve yapıcı işbirliğinin sonucu olduğunu belirtti.

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu İcra Direktörü, bu iş birliğinin, şehrin çeşitli tekliflerinden, gelişmiş altyapısından ve dünyanın doğusu ile batısı arasındaki stratejik konumundan yararlanmak için gemileri için liman olarak Dubai'yi seçen kruvaziyer operatörlerinin sayısında artışa yol açtığını vurguladı.

Dubai'yi bölgede kruvaziyer turizmi açısından önemli bir merkez olarak tanıtma çabalarında önemli bir adım olarak değerlendirilen “Maine Chef 2” gemisinin gelişiyle Dubai'de kruvaziyer turizmi açısından başarılı bir sezon bekliyor.

Dubai'deki kruvaziyer turizmi sektörü son yıllarda önemli başarılar elde ederek küresel lider destinasyon konumunu güçlendirmeye katkıda bulundu. Port Rashid, Dünya Seyahat Ödülleri 2023 tarafından Orta Doğu'nun önde gelen kruvaziyer limanı olarak onurlandırıldı. Bu başarı, ilk yıllık World Cruise Awards 2021'de Dubai Limanı'nın Dünyanın En İyi Yeni Gemi Gezisi Projesi ödülünü kazanması da dahil olmak üzere önceki başarıları pekiştiriyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA