19 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

DUBAİ ATM 2024'Ü DUBAİ EMİRİ RAŞİD EL-MEKTUM AÇTI

Dubai Dünya Ticaret Merkezi - DWTC’de 6- 9 Mayıs tarihleri arasinda düzenlenen ATM 2024, Türkiye’den önemli sayıda turizmci ile 165'ten fazla ülkeden 2.300'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

Dubai ATM 2024'ü Dubai Emiri Raşid el-Mektum açtı

06 Mayıs 2024 Pazartesi 10:13

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKİYE TURİZM
DUBAİ / BAE -
Arabian Travel Market ATM 2024, Dubai Emiri Muhammed bin Raşid el-Mektum ve yetkililerin katılımıyla 'İnovasyonu Güçlendirmek: Girişimcilik Yoluyla Seyahati Dönüştürmek' temasıyla girişimciliği öne çıkaracak şekilde 31’inci kez açıldı. Dubai Dünya Ticaret Merkezi - DWTC’de 6- 9 Mayıs tarihleri arasinda düzenlenen ATM 2024, Türkiye’den önemli sayıda turizmci ile 165'ten fazla ülkeden 2.300'den fazla katılımcıya ev sahipliği yapıyor.

KÖRFEZ ÜLKELERI TURIZM IÇIN BIRLEŞİK VIZE BAŞLATIYOR
ATM 2024’te BAE Ekonomi Bakanı HE Abdullah bin Touq Al Marri,. Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinin ortak fikrini ortaya koyarak turizm endüstrisini yenilikçi, büyüme ve sürdürülebilir başarının merkezi haline getirme hedefi bulunduğunu söyledi. Marrri, Körfez İşbirliği Konseyi'nin altı ülkenin tamamı için birleşik turist vizesi uygulanacağını belirtti. Bakan Marri, Bu dönüm noktası niteliğindeki karar, seyahat lojistiğinde devrim yaratacak ve turistlerin bölgenin çeşitli olanaklarını keşfetmesini daha uygun ve uygun fiyatlı hale getirecek. Vizenin bu yılın sonuna doğru başlayacağını bildirdi.
BAE Ekonomi Bakanı, bu vizenin uygulanmasının Körfez İşbirliği Konseyi'nin turizm faaliyetini geliştirme ve sektörde istihdam fırsatları yaratma vizyonuyla uyumlu olacağını belirterek “Bu, yeniden kazanmayı hedefleyen stratejik bir hamledir” dedi.

dubai-atm-2024.jpgatm-2024.jpg
atm-2024-029.jpgDubai Emiri Muhammed bin Raşid el-Mektum ve yetkililer
atm-2024-003.jpg
atm24-selfie.jpg
Turizmcilerin ATM 2024, selfie çekimi 

Orta Doğu'nun yurt içi ve yurt dışı seyahat sektörü için önemli olan bu fuar 91 milyar dirhemin üzerinde anlaşma yapılmasını sağlıyor. Her yıl Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen kurumlar arası fuar, etkili alıcılara ve ziyaretçilere dünyanın dört bir yanından binlerce ürün ve destinasyon teklifi sunuyor.

dubai-atm-2024-003.jpg
Turizm Geliştirme Ajansı- TGA Genel Müdürü İsmail Bütün, Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Müşaviri Salih Özer, Özkan Altıntaş

dubai-atm-2024-002.jpg
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, İstanbul Ticaret Odası - İTO Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık, Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Başkan Müberra Eresin

TÜRKİYE’DEN ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Kültür ve Turizm Bakanlığı Birleşik Arap Emirlikleri Müşaviri Salih Özer’in ev sahipliğinde ATM 2024’e Türnkiye’den önemli katılım oldu. Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan fuara katılarak Türk turizmcilere başarılar diledi.
Türkiye’den Turizm Geliştirme Ajansı- TGA Genel Müdürü İsmail Bütün başkanlığında 50’yi aşkın otel ve seyahat acentesi fuara katılarak işbirlikleri kurdu.

atm-2024-026.jpg

Türkiye Otelciler Birliği- TÜROB Başkan Müberra Eresin ve yönetim kurulu, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, İstanbul Ticaret Odası - İTO Başkan Yardımcısı Bahadır Yaşık fuarda yer aldı. Türk Hava Yolları – THY Birleşik Arap Emirlikleri - BAE Genel Müdürü Mehmet Zingal başkanlığında büyük bir stand ile fuara katıldı.

atm-2024-027.jpgThe Marmara Hotels

atm-2024-028.jpgMercan Turizm

atm-2024-009.jpg
Adonis.com standında Levni Otel'in sahibi Aydın Karacabay ve Özkan Altıntaş


Adonis.com ise Türkiye'den getirdiği 36 iş ortağı ile ATM 2024'ün dijital teknoloji bölümünde büyük bir stand ile yer aldı. İstanbul, Dubai ve Fas büroları ile bölgenin en güçlü Türk seyahat acentelerinden olan Adonis.com bu yıl farklı  düzenlediği standı ile dikkat çekti.

dubai-atm-2024-005.jpg
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Okyay Sadıkoğlu, THY Birleşik Arap Emirlikleri - BAE Genel Müdürü Mehmet Zingal, Özkan Altıntaş

atm-2024-019.jpg

THY'nin kupası fotoğraf çektirenlerle doldu

atm-2024-020.jpg

dubai-atm-2024-004.jpg
Türkiye’nin Dubai Başkonsolosu ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti heyeti

KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ YER ALDI
Son yıllarda dünya turizminde sağlık, eğitim, tatil anlamında önemli bir gelişme gösteren Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Okyay Sadıkoğlu başkanlığında fuarda yer aldı. Kıbrıs Rehberler Birliği yönetimi, otelle ve seyahat acenteleri ile katılan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti turizmcileri önemli anlaşmalar yaptılar.

atm-2024-002.jpg
Turizmciler ATM 2024'te buluştu

atm-2024-001.jpg
Mercan DMC iş ortaklarıyla ATM 2024'te yer aldı

atm-2024-004.jpg

Miracle İstanbul Asia Hotel Genel Müdürü Cumali Yıldırım, Guest Relation Tatiana Baysal ve Satış Müdürü Didem Keskin ile  fuarı dolaştı

atm-2024-005.jpgGolf denilince ilk akla gelen Volkan Çavuşoğlu turizmcileri fuarda buluşturdu

atm-2024-006.jpg
Farah Turizm Mehmet Kırk, Türkiye aşığı Muhammed, Barcelo Satış Müdürü Nuriye Çeliker, Özkan Altıntaş

DANIELLE CURTIS: ATM 2024’TE KÜRESEL SAHNE, YENI GELECEK AŞAMASI

ATM 2024 stratejik ortakları Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET), Emirates, IHG Hotels & Resorts ve Al ile Rais Travel’in desteğiyle açılırken Çin, Makao, Kenya, Guatemala ve Kolombiya dahil olmak üzere yeni destinasyonları ağırlıyor. Ayrıca 41.000'den fazla ziyaretçi bekleniyor.

ATM 2024, startup'lardan yerleşik markalara kadar yenilikçilerin müşteri deneyimlerini nasıl iyileştirdiğini, verimliliği nasıl artırdığını ve sektör için net sıfır geleceğe doğru ilerlemeyi nasıl hızlandırdığı belirtiliyor.

Arabian Travel Market ME Sergi Direktörü Danielle Curtis: “ATM 2024’te iki aşamaya yayılan heyecan verici bir program bulunuyor. Küresel Sahne, yeni Gelecek Aşaması ile birlikte geri dönüyor. Konferansın gündeminde dünyanın dört bir yanından önemli sektör konuşmacıları yer alıyor. Seyahat ve turizm sektörünün büyümesini sağlayan yeni trendler sunuluyor" dedi.

Curtis şöyle devam etti: "ATM 2024'e heyecanla beklenen Orta Doğu ekonomisindeki seyahat start-up'larının rolünü derinlemesine incelenmedisidir. ATM, onların öncü yaklaşımlarını öne çıkaracak olan girişimcilik odaklı yeni zirvedir. Girişimcilik ve inovasyon merkezde yer alırken, Emirates Group'un ortaklığıyla ATM Start-Up Pitch Battle, bölgedeki yenilikçiler için muazzam potansiyeli kutlamak ve markalara sektör çözümlerini sunmaları için mükemmel bir platform sağlıyor."

atm-2024-008.jpgBedir Turizmin sahib iMustafa Kırk, fuarda yerinden kalkmadan Ortadoğulu iş ortaklarını ağırladı

atm-2024-010.jpg
Heysem Turizm'in sahibi Ayman Maslamani ağır misafirler ağırladı. Muhammed ğruiba heyecan verdi. Trabzon Mercure Hotel Genel Müdürü ve Karadeniz TUROYD Başkanı Tuncay Beyaz ise önemli anlaşmalar yaptı.


OTEL MARKALARI VE TEKNOLOJİDE ARTIŞ
ATM 2024'e katılan otel markalarının sayısı geçen yıla göre %21 artarken, sergilenen yeni Seyahat Teknolojisi ürünlerinde de %58'lik bir artış yaşandı. ATM 2024'te aralarında Çin, Makao, Kenya, Guatemala ve Kolombiya'nın da bulunduğu birçok yeni destinasyon tanıtılıyor. ATM’ye geri dönen ülkeler arasında İspanya ve Fransa da yer alıyor. Ortadoğu %28, Asya ve Avrupa %34 ve Afrika %26 dahil olmak üzere tüm bölgelerin katılımında yıllık bazda büyüme ile tüm önemli dikey sektörlerde artışlar yaşanıyor.

atm-2024-013.jpgHavacılık duayeni Pegas Turizm'den Orhan Sancar, iş görüşmesi yanında memleketi olan Mardin'in tanıtımını yaptı.

atm-2024-021.jpg
Farah Turizm sahibi Mehmet Kırk, Crown Plaza Florya Satış Müdürü Hülya Akın ile iş görüşmeleri yaptı.

HINDISTAN ZIRVESI
ATM'nin açılış gününde, piyasada yakın zamanda yaşanan yurt dışı seyahat patlamasını vurgulayan özel bir Hindistan Zirvesi yapıldı. 'Gelen Hintli Gezginlerin Gerçek Potansiyelinin Ortaya Çıkarılması' başlıklı Zirve, turizm büyümesi için önemli bir kaynak pazar olarak Hindistan'ın dinamiklerinin yanı sıra mevcut ve gelecekteki fırsatları da keşfediyor.

atm-2024-024.jpgATM 2024'te İstanbul ayrı bir stand ile yer aldı.TÜROB ve bazı sivil toplum kuruluşları burada katıldı.

atm-2024-025.jpg
ATM 2024'te İzmir Tanıtım Vakfı ile stand açtı. Ancak standda kimsenin bulunmayışı dikkat çekti. Turizmciler İzmir'in bu şekilde neden yer aldığını berak ettiler. Ancak soracak kimseyi bulamayınca daha da şaşırdılar. Turizmin bu gibi yanlış tanıtımlarla zarar gördüğünü söylediler.

ISSAM KAZIM: TURİZMDE YENI YOLLARIN KILIDINI AÇIYORUZ

Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu (DTCCM) CEO'su Issam Kazim şunları söyledi: "ATM'ye ev sahipliği yapan şehir olarak Dubai, dünyaca ünlü bu seyahat etkinliğiyle hedeflerle uyumlu uzun vadeli stratejik ortaklığını sürdürüyor. Dubai Ekonomik Gündemi'nin bir parçası olan D33, Dubai'nin iş ve eğlence amaçlı ilk üç küresel şehirden biri olarak konumunu daha da güçlendirmek için vizyoner liderlik başlatıldı. ATM 2024'ün dönüştürücü teması, girişimciliğin büyük potansiyelinden yararlanmaya ve turizm endüstrimizdeki ivmeyi daha da hızlandırmaya odaklanırken, geleneksel turizmin ötesinde büyümeye yönelik yeni yollar yaratma çabalarımızı tamamlıyor.

ATM'deki Dubai standında 129 paydaş ve ortak yer alıyor. Bu, Emirlik'te turizmin gelişmesinde önemli bir rol oynayan canlı kamu-özel sektör ortaklıklarının bir kanıtı oluyor. Başarılı turizm stratejimize ilişkin içgörüleri liderler ve uzmanlarla paylaşıyoruz. Küresel turizmin geleceğini şekillendiren önemli temaları ve trendleri keşfediyoruz. Bir yandan da işbirliği ve ortaklık için yeni yolların kilidini açıyoruz."

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA