18 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara20°C
  • Antalya20°C

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI, RUSYA’NIN UZUN VADELİ MÜTTEFİKLERİNİ SIRALADI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Rusya’nın stratejik ve uzun vadeli müttefiklerinin ABD ve onun kontrolündeki yapı ve devletlerin baskısı altında olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın uzun vadeli müttefiklerini sıraladı

01 Mart 2023 Çarşamba 13:00

MOSKOVA-Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Rusya’nın stratejik ve uzun vadeli müttefiklerinin ABD ve onun kontrolündeki yapı ve devletlerin baskısı altında olduğunu söyledi.

Lenta haber merkezine demeç veren Galuzin, Rusya’nın uzun vadeli müttefikleri arasında Birlik Devleti’nin bir parçası olarak Belarus’un öne çıktığını vurgularken, ayrıca Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) üyeleri ve Kollektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) ülkelerinin Rusya için uzun vadeli müttefikler arasında yer aldığını açıkladı.

Rusya ile birlikte Belarus, Ermenistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Tacikistan’ın üyesi olduğu Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) yanı sıra adı geçen tüm ülkelerle birlikte Tacikistan’ın da üyesi bulunduğu KGAÖ de bölgesel konularda önemli bir örgüt niteliği taşıyor.

rusya’.pngPutin: AEB, çok kutuplu dünyanın güçlü bir kutbu olmak için her fırsata sahip

Ocak ayında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinin de üyesi olduğu Avrasya Ekonomik Birliği’nin (AEB) çok kutuplu dünyanın güçlü ve bağımsız kutuplarından biri olmak için her türlü fırsata sahip olduğunu söylemişti.

AEB’e üye ülkelerinin başkanlarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Birlik, ortaya çıkan çok kutuplu dünyanın güçlü, bağımsız, kendi kendine yeten kutuplarından biri olmak, değerlerimizi paylaşan ve Avrasya ile işbirliği yapmaya çalışan tüm bağımsız devletler için bir çekim merkezi olmak için her fırsata sahip” ifadelerine yer veren Putin, Avrasya Ekonomik Birliği’nin önceliklerinden birinin bu teknolojik potansiyelin ve gerçek bağımsızlığın geliştirilmesi olması gerektiğini vurguladı.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA