20 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya26°C

DANA OTTMANN'IN ÖLÜMÜNÜN 1. YILINDA MANAVGAT'TA ANILDI

Prof. Dr. Horst Bohmert Ottmann," Kızım liseyi Manavgat'ta okuduğu için çok iyi dereceden Türkçe konuşma ve yazmaya sahipti.

Dana Ottmann'ın ölümünün 1. Yılında Manavgat'ta anıldı

19 Mart 2022 Cumartesi 17:30

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya- Alman bisikletçi klinik psikolog Dana Ottmann(33) ölümünün 1. Yıl dönümünde Antalya Manavgat'ta anıldı.Manavgat İlçe Spor Müdürlüğü Mehmet Akif Ersoy, Kapalı Spor Salonunda yapılan anma etkinliğine Alman bisikletçi Dana Ottmann'ın babası Prof.Dr.  Horst Böhmert Ottmann, İnge Ottmann, eczacı Mahmut Öz, emekli Almanca öğretmeni ve eski güreşçi Asım Bozkurt, gazeteci Abdurrahman Büyükkeskin,aile dostları ile Manavgat İlçe Spor Müdürü Süleyman  katıldı.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-007.jpgBaba Prof. Dr. Horst Böhmert Ottmann, yaptığı konuşmada, 18 yıl önce tatile geldikleri Antalya Manavgat'ta bir yıl sonra Side Mahallesi'ne yerleşmeye karar verdiklerini söyledi. Kızı Dana'nın Türkiye ve Manavgat sevdalı olduğunu belirten Prof. Dr. Horst Bohmert Ottmann," Kızım liseyi Manavgat'ta okuduğu için çok iyi dereceden Türkçe konuşma ve yazmaya sahipti. Kızım Dana'nın çok iyi derecede Türkçe bilmesi Manavgat ile Almanya'nın Kuzey Ren Wesfalya Eyaleti Herford şehri ile Manavgat,'ın kardeş şehir olmasında öncü oldu.Manavgat'ta  bisiklet sporunun yaygınlaşmasında büyük katkısı oldu. Kızım Üniversitesi'yi Almanya'da okumasına rağmen Manavgat ile bağlarını hiç koparmada. Kızımın isminin yaşaması için var gücümle çalışacağım. dedi.

 prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-008.jpgAlman bisikletçi Dana Ottmann geçen sene  Korona Virüs(Covid 19) korunma tedbirleri kapsamında Astrea Zenica aşısı olduktan sonra 9 Mart 2021 tarihinde Almanya'nın Kuzey Ren Wesfalya Eyaleti Herford şehrinde yaşadığı evinde ölü bulunmuştu.

prof.-dr.-horst-bohmert-ottmann-009.jpgDana'nın cesedi yapılan otopsi sonucu Astra Zenica aşısı sonrası kanda pıhtılaşmaya bağlı beyin kanaması geçirmeye bağlı hayatı kaybettiğini kaydetildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA