19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C
  • Antalya22°C

COVİD-19, HİNDİSTAN TURİZMİNE SIFIRLAMA FIRSATI YARATTI

Suman Billa: Pandemi turizm sektörüne ekonomik büyüme için fırsat sunuyor. Krizden tam anlamıyla yararlanma şansını kaçırmamalıyız.

Covid-19, Hindistan turizmine sıfırlama fırsatı yarattı

16 Ağustos 2020 Pazar 12:00

SUMAN BILLA – HINDUSTAN TIMES
YENİ DELHİ- Pandemi turizm sektörüne ekonomik büyüme ve kalkınma için sürdürülebilir bir motor haline getirmek için sıfırlama düğmesine basma fırsatı sunuyor. Salgının ani acısının ötesinde, krizden tam anlamıyla yararlanma şansını kaçırmamalıyız.

Covid-19 sonrası Hindistan turizminin hayatta kalması, canlanması, gelişmesi için plan arayışları sürüyor. Hindustan Times yazarı Suman Billa “Hindistan'daki turizm sektörü için artık her zamanki gibi iş olmayacak ve ileriye dönük oyun planını yeniden tanımlamamız, yeniden odaklanmamız ve değiştirmemiz gerekecek” diyor.

covid-19,-hindistan.jpgSuman Billa’nın analizi şöyle:

Covid-19, küresel turizm sektörünün bugüne kadar karşılaştığı en büyük zorluk. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, dünya genelinde turist trafiğinde % 58 ila % 78 azalma olacağını tahmin ediyor. Bu, uluslararası turist girişlerinin bir milyar azalabileceği anlamına gelir. Tipik olarak, turizm sektörü bir sağlık krizi sırasında ilk etkilenen ve en son iyileşen sektördür.

Hindistan'daki turizm sektörü için artık her zamanki gibi iş olmayacak ve ileriye dönük oyun planını yeniden tanımlamamız, yeniden odaklanmamız ve değiştirmemiz gerekecek. Covid-19'un etkisini ölçmek ve hem hükümeti hem de endüstri paydaşlarını içeren ikna edici bir strateji hazırlamak esastır; uzun dönem).

Hayatta kalma aşamasındaki ikiz zorluklar, işletmeleri kurtarmak ve işleri kurtarmaktır. Merkez, işletmelere işletme sermayesine kurumsal erişim sağlamalı ve kredi geri ödemelerinin ertelenmesi yoluyla likidite sağlamalıdır. Merkez, kredi tutarının bir kısmını teminat altına alarak küçük işletmelerin işletme sermayesine erişmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Talep tarafında, Hindistan, büyük ölçüde uluslararası turistlere bel bağlayan ülkelere kıyasla etkisini yumuşatabilecek güçlü bir iç pazara sahip. Hindistan, büyüklüğü ve nispi potansiyeline kıyasla küçük olan 11 milyon yabancı turist alıyor. Dubai 16 milyonun üzerinde turist alıyor. Her yıl en az 24 milyon Hintli turist yurtdışına seyahat ediyor ve tahmini olarak 25 milyar dolar harcıyor. Bu yüksek harcama yapan turistleri elde tutmak için yurt içi seyahati teşvik etmeliyiz ki bu, uluslararası seyahat kısıtlamaları nedeniyle zor olmamalıdır. Bunun başarısı için kritik olan, güvenlik ve hijyen için sağlam protokollerin yürürlükte olmasını sağlayarak turistlerin endişelerini yatıştırmak olacaktır.

Canlanma aşamasında, uluslararası seyahat kısıtlamalarının yavaş yavaş gevşetilmesi, tüm ülkeler aynı pazarları hedefleyeceği için yoğun rekabete neden olacaktır. Bu, sosyal medya aracılığıyla yoğun yerelleştirilmiş iletişime odaklanan belirli mikro pazarlar için çevik ve agresif bir strateji gerektirir.

Asya-Pasifik, Covid-19: ADB nedeniyle 31,4-54,3 milyar dolar kayıp görebilir

Covid-19 seyahati: Pandemi sonrası çağda seyahat etme konusunda en çok Hintliler emin

Hedef pazarın ilgisini çekecek ürünlere ve destinasyonlara öncelik vermemiz ve bunların paranın karşılığını vermesini sağlamamız gerekiyor.

İş seyahatinin önemli bir kısmı teknolojiye kaptırılacak olsa da Hindistan, Hindistan'ın güvende olduğu ve tekrar iş başında olduğu mesajını vermek için en büyük ve en iyi küresel konferanslara ve kongrelere ev sahipliği yapmak için devlet desteğiyle agresif bir kampanya yürütmelidir.

Gelişme aşaması, Covid-19 sonrası temelde değişen turizm sektörüne adaptasyon gerektiriyor.

Dünyanın her yerindeki tüketici tercihlerinin ve turizm politikalarının, daha fazla sürdürülebilirlik ve topluluk yönelimi sağlamak için gelişmesi bekleniyor.

Ekonomik maliyetlerin ötesinde çevresel maliyetlerin farkına varma yönünde bir eğilim göreceğiz; sıfır karbon ayak izine ve daha yüksek hijyen seviyelerine doğru ilerleyecek destinasyonlar; yemek millerini en aza indirerek daha sorumlu ve anlamlı deneyimlere yönelen tur operatörleri ve otelciler; küresel için yerel olanı sergilemek; ve ev sahibi topluluğu turist deneyiminin en önemli parçası olarak konumlandırmak.

Kaynak: Hindustan Times / Suman Billa
Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA