20 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C
  • Antalya18°C

ÇİÇEKLİ ALANLAR RUH VE BEDEN SAĞLIĞINA İYİ GELİR

Uzmanlar, şehir hayatında beton duvarlar arasında sıkışarak bunalan çocukları anne ve babaların en az haftada bir kez doğa ile başbaşa kalmalarının önemli olduğunu söylüyor.

Çiçekli alanlar ruh ve beden sağlığına iyi gelir

18 Ağustos 2019 Pazar 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
ANTALYA- Çocukların olduğu kadar büyüklerinde ormanlık ve yeşillik alanlarda gezmesi ruh ve beden sağlığını güçlü tutuyor. Uzmanlar, şehir hayatında beton duvarlar arasında sıkışarak bunalan çocukları anne ve babaların en az haftada bir kez doğa ile başbaşa kalmalarının önemli olduğunu söylüyor.

Ormanlık alan ve çiçeklik alanlarda dolaşan çocukların hafızalarını güçlü ve vücudu dinç tuttuğunu belirten Antalya Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi doktoru Ramazan Özarslan, güne çiçek koklayarak başlayan insanlarda gün boyu hafıza ve vücudun dinç kaldığını söyledi.

cicekli-alanlar-.JPGToplumda 'güzel bakmak sevaptır anlayışının hakim olduğunu belirten Dr. Özarslan, 'Güzel gören güzel düşünür' sözünden hareketle, insanın özünde hep sevgi ve güzelliğe karşı istek olduğunu belirten Dr. Ramazan Özarslan, doğal güzelliğin her zaman insan vücudu üzerinde hep pozitif etki yaptığını ifade etti.

Güne bir gülü koklayarak, bir çiçeklik alanda yürüme çocuklarda yaşama sevincini arttırır. Hatta çocukların üzerinde biriken negatif enerjiyi atmaları için çıplak ayakla en az 15 dakika toprakta yürümesi gerektiğini kaydetti.İnsan beyninde güzel düşünmeye ve negatif olaylardan etkinlenmemeye karşı direnç oluşturduğunun altini çizen Özarslan, güzel kokunun aynı zamanda insan ilişkilerinde sağlıklı düşünme ve sabırlı olmayı sağladığını belirtti.

cicekli-alanlar--001.JPGÖzarslan, "İsnanoğlunun özünde hep güzele karşı istek ve özlemi vardır. Onun için hep güzelliği arar. Güzel ortam ve koku ruhu dinlendirir. Gün boyu olumsuz ve negatif olaylardan etkilenen çocuklari yeşillik alanlarda dolaştıralım. İğde çiçeğinin kokusu, yağmurdan sonra islanan toprak kokusu, gül kokusu, çiçeklik alanlar insanı rahatlatır. Gül ve çiçekli alanlar görmek beyinde güzel düşünmeye teşvik eder. Kötü ve olumsuz düşünmeye karşı paratöner görevi görür. onun için haftada bir çocuklarimizi yeşillik alanlarla baş başa birakalim. güzel gören güzel düşünür.Güzel düşünende hayatından keyif alır. "diye konuştu .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA